Formula 1: H Red Bull ανησυχεί για την ταχύτητα της Mercedes στο Σίλβερστον

Formula 1: H Red Bull ανησυχεί για την ταχύτητα της Mercedes στο Σίλβερστον
Στο στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας πιστεύουν πως η μεγάλη αντίπαλος του 2021, θα είναι ιδιαίτερα δυνατή στον επόμενο αγώνα της F1.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις εντός του 2022 έχουμε δει οδηγούς των Red Bull Racing και Mercedes-AMG να δίνουν μάχες. Από τη μία η αυστριακή ομάδα μάχεται για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ από την άλλη η γερμανική ομάδα για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή του σπορ δεν έχει την ταχύτητα να παλεύει για νίκες.

Η W13 E Performance είναι ένα μονοθέσιο που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και ανάλογα την πίστα οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ έχουν διαφορετικές προκλήσεις μπροστά τους. Όμως όσο περνάει η σεζόν, το μονοθέσιο της Mercedes βελτιώνεται κι αυτό αναγνωρίζει ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, κάτι το οποίο τον κάνει να ανησυχεί για τον επόμενο αγώνα στο Σίλβερστον.

«Ο αγώνας στο Σίλβερστον είναι πάντα συναρπαστικός. Είναι ο εντός έδρας αγώνας μας, μιας και η βάση μας είναι 15 λεπτά μακριά. Σίγουρα θα υπάρχει έντονη στήριξη προς τους Λιούις Χάμιλτον, Τζορτζ Ράσελ και Λάντο Νόρις. Η Mercedes ήταν ανταγωνιστική στον αγώνα του Καναδά. Σε μία πίστα με λεία επιφάνεια οδοστρώματος όπως στο Σίλβερστον, μπορεί να βρεθούν στη μάχη της νίκης. Ξέρουμε επίσης από τη Βαρκελώνη πως η Ferrari είναι ταχύτατη στις γρήγορες στροφές. Αυτό μπορεί να αλλάξει τη δυναμική προς τη Ferrari. Ξέραμε πως οι αγώνες στο Αζερμπαϊτζάν και στον Καναδά θα μας ευνοούσαν. Τα πήγαμε εξαιρετικά στις δύο αυτές πίστες, κάτι που μας χαροποίησε», ανέφερε ο Βρετανός στο F1 Nation Podcast.

Λιούις Χάμιλτον, Τζορτζ Ράσελ

Όσον αφορά βέβαια τον αγώνα στη Μ. Βρετανία, ο Χόρνερ δήλωσε: «Πάμε στο Σίλβερστον ενώ ηγούμαστε στα δύο πρωταθλήματα, όπως κάναμε και πέρυσι, όμως ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα». Θυμίζουμε πως πέρυσι ο Μαξ Φερστάπεν κατέληξε στις μπαριέρες μετά από επαφή με τον Λούις Χάμιλτον.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τις αναπηδήσεις των μονοθεσίων και το porpoising, o επικεφαλής της Red Bull Racing ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε πιθανότατα τις δύο χειρότερες πίστες για το porpoising, είχαν έντονες αναπηδήσεις, ήταν γρήγορες και είχαν μεγάλες ευθείες. Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει κάποια υπερβολική αντίδραση. Στο παρασκήνιο υπάρχουν ορισμένες πολιτικές πιέσεις, αλλά για παράδειγμα στον Καναδά, δεν είχαμε προβλήματα».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!