Αστυπάλαια: Πόσα δρομολόγια γίνονται καθημερινά με τα ηλεκτρικά βαν

Αστυπάλαια: Πόσα δρομολόγια γίνονται καθημερινά με τα ηλεκτρικά βαν
Η Volkswagen έχει θέσει σε λειτουργία από τις 3 Ιουνίου την υπηρεσία ride sharing, ASTYBUS.

Στις 2 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, Χέρμπερτ Ντις, εγκαινίασαν τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Αστυπάλαια: Έξυπνο και βιώσιμο νησί». Σε εφαρμογή έχουν τεθεί – πιλοτικά τους πρώτους μήνες – οι υπηρεσίες για μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών της Αστυπάλαιας με ηλεκτρικά οχήματα.

Δημιουργούνται δύο υπηρεσίες, μία επιβατικών μεταφορών με ηλεκτρικά βαν (ASTYBUS), κατά παραγγελία και μία με κοινή χρήση οχημάτων (astyGO). Και για τις δύο υπηρεσίες, η κράτηση γίνεται μέσω της εφαρμογής (app) AstyMOVE.

Αστυπάλαια

Η ASTYBUS είναι υπηρεσία ride sharing, μέσω της οποίας κάτοικοι και τουρίστες μπορούν να επιλέγουν το σημείο επιβίβασης και αποβίβασης από το ηλεκτρικό βαν, σε 30 προορισμούς στην Αστυπάλαια. Αρχικά τα δρομολόγια θα γίνονται με το ηλεκτρικό SUV ID.4 και από το φθινόπωρο με πέντε ηλεκτρικά βαν ID. Buzz.

Πόσα δρομολόγια γίνονται καθημερινά στην «Πεταλούδα του Αιγαίου», όπως αποκαλείται συχνά η Αστυπάλαια; Η Volkswagen έκανε γνωστό ότι κατά μέσον όρο πραγματοποιούνται 43 δρομολόγια την ημέρα, μέσω της υπηρεσίας ASTYBUS.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα το σχετικό γράφημα, που δείχνει σταδιακή άνοδο με κορύφωση την Κυριακή 12 Ιουνίου, με σχεδόν 100 δρομολόγια. Αυτό δικαιολογείται τόσο από το γεγονός ότι η μέρα εκείνη ήταν στην «καρδιά» του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος όσο και από την παρουσία κόσμου στο νησί για τη διεξαγωγή του Red Bull Art of Motion, ενός freerunning event.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!