Formula1: Το porposing μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του Χάμιλτον

Formula1: Το porposing μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του Χάμιλτον
Ο Βρετανός ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι βίαιες αναπηδήσεις στην υγεία του, κάτι που μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του στην F1.

Τις τελευταίες εβδομάδες το κύριο θέμα συζήτησης στον κόσμο της Formula 1 ήταν το porpoising των μονοθεσίων και το πόσο βίαιες είναι οι αναπηδήσεις που δημιουργούνται. Η FIA παρέμβει εκδίδοντας τεχνική ντιρεκτίβα πριν το Grand Prix Καναδά, ώστε να καταπολεμήσει το φαινόμενο αυτό, ωστόσο αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

O οδηγός που έχει νιώσει το χειρότερο πρόσωπο του porposing είναι ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός ευχόταν να τελειώσει ο προηγούμενος αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς υπέφερε από πόνους στην πλάτη. Μετά τον αγώνα στον Καναδά όπου τερμάτισε στην 3η θέση, ο οδηγός της Mercedes-AMG μίλησε για το porpoising και το την εμπειρία του μέχρι τώρα.

«Όταν νιώθεις 10G επειδή το μονοθέσιο όταν αναπηδά πάνω από ένα σαμαράκι, κάτι που είχα συνεχώς στον προηγούμενο αγώνα, ο αυχένας σου δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις. Από τις μικρές διασείσεις που είχα, υπέφερα από πολλαπλούς πονοκεφάλους τον περασμένο μήνα, αλλά δεν έχω δει ακόμα κάποιον ειδικό. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα το λύσουμε το θέμα του porpoising μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς. Ελπίζω αυτό να μην καθορίζει το πόσο ακόμα θα οδηγώ. Ο χρόνος θα δείξει», δήλωσε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Λιούις Χάμιλτον

Όσον αφορά με την προσπάθεια της FIA να αντιμετωπίσει το porpoising, o Χάμιλτον ήταν χαρούμενος με την παρέμβαση αυτή, όμως τόνισε πως οι αναπηδήσεις αυτές δεν πρέπει να είναι μέρος της Formula 1: «Έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις τις απόψεις των υπολοίπων σε ορισμένα ζητήματα. Προφανώς το τι λένε μπροστά σου είναι ένα πράγμα και στο παρασκήνιο μερικές φορές λένε διαφορετικά πράγματα. Συνολικά, η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό. Πιστεύω πως τουλάχιστον ένας οδηγός από κάθε ομάδα έχει μιλήσει για το porpoising, όμως πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά και είναι θετικό πως η FIA θέλει να βελτιώσει την κατάσταση. Δεν πρέπει να μείνουμε με το porpoising για τα επόμενα χρόνια, πρέπει να το εξαφανίσουμε τελείως, ώστε οι νέοι οδηγοί κι εμείς επίσης να μην έχουμε προβλήματα με την πλάτη μας στο μέλλον».

Φωτογοραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!