Formula 1, Φερστάπεν: «Πολύ συναρπαστικός ο αγώνας, τα έδωσα όλα»

Formula 1, Φερστάπεν: «Πολύ συναρπαστικός ο αγώνας, τα έδωσα όλα»
Ο Ολλανδός ήταν πολύ χαρούμενος με τη νίκη του στο Σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ έπειτα από μία μάχη με τον Κάρλος Σάινθ που απόλαυσε σε μεγάλο βαθμό.

Στο Grand Prix Καναδά του 2022, ο Μαξ Φερστάπεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα αλλά κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη, δίνοντας εντυπωσιακή μάχη με τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing κατάφερε να κατακτήσει την έκτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και αύξησε κι άλλο τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Φερστάπεν αναφέρθηκε στον αγώνα του Μοντρεάλ και αποκάλυψε πως απόλαυσε τη μάχη με τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari.

«Το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν μας βοήθησε. Η Ferrari ήταν πολύ γρήγορη και θα με δυσκόλευε να τους φτάσω ακόμα και με πιο φρέσκα ελαστικά στο τέλος. Ήταν ένας πολύ συναρπαστικός αγώνας, τα έδωσα όλα και φυσικά ο Κάρλος έκανε το ίδιο. Το να ακολουθείς άλλο μονοθέσιο στην πίστα αυτή είναι δύσκολο και τον έβλεπα να πιέζει, να μένει πίσω για να κρατήσει μπαταρία [στο υβριδικό σύστημα] και μετά πάλι πίεζε πάλι. Όταν είσαι στο DRS είναι πιο εύκολο να κάνεις εξοικονόμηση μπαταρίας. Οι τελευταίοι γύροι ήταν πολύ διασκεδαστικοί», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021.

Μαξ Φερστάπεν

Επιπλέον αναφέρθηκε στο γεγονός πως η RB18 έχει το πλεονέκτημα της τελικής ταχύτητας, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα προτιμούσε εκείνος να βρίσκεται σε θέση επίθεσης: «Είμαστε τυχεροί που φέτος είμαστε πολύ γρήγοροι στις ευθείες και αυτό μας βοηθάει πολύ. Συνολικά ήμασταν πολύ δυνατοί στον αγώνα. Θα ήταν δύσκολο να τον πιάσω όταν ήμουν πίσω αλλά μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας είχε φρέσκα ελαστικά. Θα προτιμούσα να επιτίθεμαι από το να αμύνομαι. Αλλά μας βγήκε»

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!