Formula 1: Η ιστορική Williams ετοιμάζει μεταμόρφωση

Formula 1: Η ιστορική Williams ετοιμάζει μεταμόρφωση
Η βρετανική ομάδα θέλει να αλλάξει την τύχη της στο φετινό πρωτάθλημα και ετοιμάζει μία πολύ σημαντική αναβάθμιση στην FW44.

Η νέα εποχή της Formula 1 βρήκε την ομάδα της Williams ως τη χειρότερη ομάδα από πλευράς απόδοσης. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Γκρόουβ αδυνατεί να ξεφύγει από την ουρά του grid, παρά το γεγονός πως η FW44 έχει καταφέρει να παλέψει για βαθμούς σε μερικούς αγώνες.

Η Williams επέλεξε να ακολουθήσει ένα συντηρητικό πρόγραμμα εξέλιξης του μονοθεσίου της, κάτι που μέχρι τώρα δεν της έχει βγει. Όμως οι αναβαθμίσεις αναμένονται σύντομα, με τον επικεφαλής απόδοσης του μονοθεσίου, Ντέιβ Ρόμπσον, να αναλύσει στο motorsport.com τη στρατηγική της ομάδας του.

«Αποφασίσαμε πότε θα φέρουμε την αναβάθμιση και τα δεδομένα μας τα επιβεβαίωσε η αεροδυναμική σήραγγα. Τώρα έχουμε την πρόκληση του να κατασκευάσουμε τις αναβαθμίσεις το συντομότερο δυνατό. Αυτή η διαδικασία θα επιταχυνθεί αν δεν υπάρξουν ζημιές στα μονοθέσιά μας στους επερχόμενους αγώνες. Το πακέτο έρχεται. Το πότε όμως είναι κάτι που θα απαντηθεί τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο Ρόμπσον.

Άλεξ Άλμπον

Η Aston Martin επέλεξε να φέρει την πρώτη της μεγάλη αναβάθμιση στην Ισπανία και είδαμε το μονοθέσιό της να αλλάζει σημαντικά. Το ίδιο φαίνεται πως θα ισχύει και για τη Williams όπως δήλωσε ο Ρόμπσον.

«Ξεκινήσαμε να βελτιώνουμε την εμπρός αεροτομή αρχικά και στη συνέχεια φτάσαμε μέχρι το πίσω μέρος. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια εξέλιξης του μονοθεσίου και δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο σωστός. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, έχουμε αφοσιωθεί σε ένα σχεδιασμό που είναι διαφορετικός, εμφανισιακά διαφορετικός από αυτόν που έχουμε μέχρι στιγμής», ήταν τα λόγια του Βρετανού.

Φωτογραφίες: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!