Skoda Fabia RS Rally2: Το νέο αγωνιστικό των Τσέχων για το WRC (vid)

Skoda Fabia RS Rally2: Το νέο αγωνιστικό των Τσέχων για το WRC (vid)

Skoda Fabia RS Rally2: Το νέο αγωνιστικό των Τσέχων για το WRC (vid)
H μακρά και πετυχημένη παράδοση της Skoda στους αγώνες ράλλυ θα συνεχιστεί με το νέο Fabia RS Rally2.

Στην έδρα της, το Μλαντά Μπόλεσλαβ, η Skoda αποκάλυψε το νέο της αγωνιστικό για την κατηγορία Rally2 του WRC αλλά και για ιδιώτες. Στην εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας από το Gazzetta, η Skoda Motorsport παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο Fabia RS Rally2.

Το αυτοκίνητο που βασίζεται στο Fabia τέταρτης γενιάς φέρει το «RS» στο όνομά του, το οποίο σημαίνει «Rally Sport». Έτσι τονίζεται η σύνδεση αφενός με τα σπορ μοντέλα παραγωγής της τσέχικης μάρκας και αφετέρου με παλαιότερα αγωνιστικά, όπως το 130 RS. Ο 1.6 κινητήρας αποδίδει 291 ίππους και 430 Nm ροπής. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω 5τάχυτου σειριακού κιβωτίου και δύο μηχανικών διαφορικών, ενός σε κάθε άξονα. Το body kit βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση του αγωνιστικού Fabia, ενώ στοιχεία όπως η μεγάλη πίσω αεροτομή παράγουν σχεδόν διπλάσια κάθετη δύναμη από το προηγούμενο μοντέλο.

Skoda Fabia RS Rally2

Ο προκάτοχος του νέου rally car της Skoda, το Fabia Rally2 evo, σημείωσε διεθνώς σχεδόν 1.700 νίκες σε διάφορους αγώνες στην κατηγορία του, ανάμεσά τους και τέσσερις στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Κατέκτησε 6 παγκόσμιους τίτλους, ενώ η Skoda Motorsport κατασκεύασε 450 αυτοκίνητα για ιδιωτικές ομάδες. Το μερίδιο του αγωνιστικού Fabia στην κατηγορία Rally2 ήταν το 1/3 των συνολικών αγωνιστικών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!