Formula 1, Φερστάπεν: «Μπορεί να αποχωρήσω όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου»

Formula 1, Φερστάπεν: «Μπορεί να αποχωρήσω όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 για το 2021 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το σπορ, αν δεν ανανεώσει με τη Red Bull Racing το 2028.

Πριν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν του 2022, ο Μαξ Φερστάπεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing, η οποία τον δεσμεύει ως οδηγό της μέχρι το τέλος της σεζόν του 2028. Μέχρι τότε η Formula 1 ενδέχεται να έχει αλλάξει ριζικά, με αρκετούς από τους τωρινούς οδηγούς είτε να έχουν σταματήσει την καριέρα τους, είτε θα έχουν αλλάξει θεσμό.

Αυτός που ενδέχεται να πει... αντίο είναι ο Ολλανδός οδηγός, ο οποίος μέσω δηλώσεων του στη Daily Mail άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στην F1 μετά το 2028: «Δεν σκοπεύω να αλλάξω ομάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ και είναι χαρούμενοι με εμένα. Αλλά δεν ξέρω τι θα θέλω να κάνω μετά το 2028. Μπορεί να σταματήσω. Είμαι στη Formula 1 από την ηλικία των 17 ετών. Δεν ξέρω πότε θα είμαι στο απόγειο της καριέρας μου ή πότε θα αρχίσω να χάνω ταχύτητα. Θέλω να λάβω μέρος και σε άλλους τύπους αγώνων, όπως το πρωτάθλημα αντοχής. Μπορεί να μην θέλω να ταξιδεύω συνέχεια. Μπορεί να θέλω μια πιο ήσυχη ζωή και να συμμετέχω στους αγώνες που επιθυμώ. Όποτε έχω την ευκαιρία θέλω να μάχομαι για το πρωτάθλημα. Αν μάχομαι για τίτλους το 2028 τότε μπορεί να είναι ανόητο από μεριάς μου να σταματήσω. Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει».

Μαξ Φερστάπεν

Ο Ολλανδός έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 με τη Scuderia Toro Rosso το 2015 και το 2016 προήχθη στη Red Bull Racing στον πέμπτο αγώνα στην Ισπανία, όπου μάλιστα κέρδισε. Το 2021 πάλεψε για πρώτη φορά για το πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε στον τελευταίο γύρο του φινάλε της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, o Φερστάπεν προηγείται στη βαθμολογία έχοντας 9 βαθμούς διαφορά από τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Μέχρι τώρα έχει κατακτήσει τέσσερις νίκες στη φετινή σεζόν.

Φωτογραφίες: Red Bull Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!