Formula 1, Μονακό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

Formula 1, Μονακό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της F1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Μονακό; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο έβδομος αγώνας της Formula 1 για το 2022 είναι προ πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για μία ακόμα μεγάλη μάχη. Οι κατατακτήριες δοκιμές μάς έδωσαν μία εικόνα του τι να περιμένουμε, με τους οδηγούς να θέλουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα των 78 γύρων. Το σιρκουί του Πριγκιπάτου του Μονακό είναι μία διαδρομή όπου το προσπέρασμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και η στρατηγική σε συνδυασμό με τις ικανότητες των οδηγών παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο..

Πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι το σημείο που οι οδηγοί θα αλλάξουν ελαστικά. Παρά το γεγονός πως η Pirelli έχει φέρει τις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της, είδαμε την πτώση στην απόδοση στις ελεύθερες δοκιμές να είναι μηδαμινή. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει άπαντες σε στρατηγική ενός pit-stop, αν δεν υπάρξει κάτι το απρόοπτο. Η πιθανότητα βροχής είναι προς το παρόν στο 30%.

Η νίκη για ακόμα έναν αγώνα φαίνεται πως θα κριθεί ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. Οι δύο ομάδες αυτές έχουν από ένα φρέσκο σετ ελαστικών της μέσης γόμας για τους οδηγούς τους και ένα φρέσκο σετ σκληρής γόμας. Όπως γίνεται σε κάθε αγώνα, η Aston Martin δεν έχει κανένα φρέσκο σετ μέσης ή σκληρής γόμας, ενώ έχει τρία ολοκαίνουργια σετ μαλακής γόμας.

Pirelli F1

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μαλακή γόμα ελαστικών, με το πρώτο stint να έχει διάρκεια από 22 έως 32 γύρους. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα, που με δεδομένο το γεγονός πως το προσπέρασμα είναι πολύ δύσκολο, είναι η επικρατέστερη επιλογή.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης ενός pit-stop, όμως η Pirelli προτείνει τη χρήση της μέσης γόμας για την εκκίνηση του αγώνα, με τους οδηγούς να αλλάζουν στη σκληρή γόμα μεταξύ των γύρων 27 και 37. Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, ειδικά στην περίπτωση που αυτό συμβεί όταν ανοίξει το παράθυρο αλλαγής ελαστικών.

Pirelli F1

Το Grand Prix Μονακό είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε από τις 15:30 στο LIVE του gMotion by Gazzetta για να μπείτε από νωρίς σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Γραφικά: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!