Formula 1, Μονακό: «Επιθεώρηση» στο θηριώδες safety car (vid)

Formula 1, Μονακό: «Επιθεώρηση» στο θηριώδες safety car (vid)

Formula 1, Μονακό: «Επιθεώρηση» στο θηριώδες safety car (vid)
Βλέπουμε από κοντά την άκρως εντυπωσιακή Mercedes-AMG GT Black Series που οριοθετεί το ρυθμό στα GP της F1. ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΟΝΑΚΟ: Πάνος Σεϊτανίδης

Μπορεί στο πλαίσιο του Grand Prix του Μονακό να οργώνουν την πίστα 20 θηριώδη μονοθέσια, ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως κάποια στιγμή στον 78 γύρων αγώνα, μπροστά τους θα βρουν αυτό το κόκκινο «τέρας».

Ο λόγος για το safety car, που δεδομένου πως οι μπαριέρες είναι εφιαλτικά κοντά και δε συγχωρούν λάθη, αναμένεται να κάνει μία ή και περισσότερες φορές την εμφάνισή του, οριοθετώντας το ρυθμό.

F1 Safety Car 2022

Φέτος στο ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας εναλλάσσονται δύο ζηλευτά οχήματα και στο Πριγκιπάτο του Μονακό, ο Μπερντ Μειλάντερ δεν οδηγεί Aston Martin Vantage – οδηγεί μία Mercedes-AMG GT Black Series. Φωτιά στα κόκκινα, το εν λόγω μοντέλο αποτελεί φέτος νέα επιλογή της μάρκας από τη Στουτγάρδη για αυτό τον απαιτητικό ρόλο.

Έχει όμως τις… ικανότητες να τα βγάλει πέρα. Παίρνει ώθηση από 4λιτρο V8 biturbo κινητήρα, που προσφέρει απλόχερα ισχύ της τάξης των 730 αλόγων και ροπή που φτάνει τα 800 Nm! Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 325 χιλιόμετρα/ώρα ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα, μέσα σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα! Πραγματικό supercar.

F1 Safety Car 2022

Το πετύχαμε στο λιμάνι του Μονακό, στο πλαίσιο της αποστολής μας στο Πριγκιπάτο. Είχε αφήσει την αγωνιστική διαδρομή και περνώντας μπροστά από το πλωτό Energy Station, έσπευδε για ανεφοδιασμό.

Φυσικά, δεν χάσαμε την ευκαιρία να το χαζέψουμε από κοντά, να θαυμάσουμε τις καμπύλες του και να ρίξουμε και ματιές στο ειδικά τροποποιημένο εσωτερικό του!

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video…

Η έβδομη δοκιμασία της σεζόν, το Grand Prix του Μονακό, ξεκινά στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Μισή ώρα νωρίτερα, ξεκινά το LIVE του Gazzetta, με όλα τα νέα, τις εξελίξεις, το παρασκήνιο, σχετικά με τον αγώνα στο Πριγκιπάτο.

F1 Live Μονακό

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!