Formula 1: Όταν ο Χάμιλτον κέρδιζε πρωταθλήματα με το ένα χέρι

Formula 1: Όταν ο Χάμιλτον κέρδιζε πρωταθλήματα με το ένα χέρι
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοιράστηκε μία ιδιαίτερη ιστορία από τα παιδικά του χρόνια, όταν λίγο έλλειψε να του στερήσει το συμβόλαιο που είχε με τη McLaren.

Από τα παιδικά του χρόνια, ο Λιούις Χάμιλτον είχε ξεχωρίσει για το οδηγικό του ταλέντο και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Αυτή που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του ήταν η McLaren, που τον ανέδειξε, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 και μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα οδηγών το 2008.

Όμως το ταξίδι του στις μικρές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν ήταν εύκολο και όπως κάθε νέος οδηγός, αντιμετώπισε μεγάλα εμπόδια. Για να πάρουμε μια γεύση από αυτές τις δυσκολίες, ο Χάμιλτον επέλεξε να μας διηγηθεί μέσω ανάρτησής του στα social media μία ιστορία από τότε που ήταν 15 ετών.

Ο Βρετανός λοιπόν αναφέρει πως είχε ένα ατύχημα με ποδήλατο, που είχε αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του. Μάλιστα, πήγε από μόνος του στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του το επιβεβαίωσαν. Το γεγονός αυτό τον τρομοκράτησε, καθώς μόλις είχε ξεκινήσει η σεζόν στη Formula A και δεν ήθελε να χάσει το συμβόλαιό του με τη McLaren.

Αυτό που έκανε ήταν να αντικαταστήσει το γύψο με έναν πιο ελαφρύ νάρθηκα και αποφάσισε να αγωνιστεί με ένα χέρι. Παρά το ότι οδηγούσε με το ένα χέρι, κατέκτησε εκείνο το πρωτάθλημα, δείχνοντας δείγματα του ταλέντου που τον έχει βοηθήσει να γίνει 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1. Η θέληση και η αποφασιστικότητά του όχι μόνο τον διατήρησαν στην ακαδημία της McLaren, της οποίας είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Επιπλέον για ακόμη μία φορά έστειλε μήνυμα θετικής ενέργειας προς όλους. Ο Βρετανός τόνισε πως όλοι μας μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, αρκεί να το παλέψουμε.

Φωτoγραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!