Formula 1, Χάμιλτον: «Θα μπορούσα να παλέψω με τις Red Bull»

Formula 1, Χάμιλτον: «Θα μπορούσα να παλέψω με τις Red Bull»
Ο Βρετανός πιστεύει πως δεν αν είχε την ατυχία στην εκκίνηση θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη στην Ισπανία.

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται με έναν πολύ άσχημο τρόπο για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον. Στους 5 από τους 6 αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, έχει κάποιο συμβάν ή ατυχία που του έχει στερήσει αποτέλεσμα.

Το Grand Prix Ισπανίας δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς στην εκκίνηση του αγώνα είχε επαφή με τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas και ως αποτέλεσμα έπεσε προσωρινά στη 19η θέση. Όμως ο ρυθμός του στον αγώνα ήταν τέτοιος που κατάφερε να ανακάμψει και να ανέβει μέχρι την 4η θέση. Η τύχη όμως του γύρισε την πλάτη για ακόμα μία φορά, καθώς μία διαρροή στον κινητήρα του κατά τους τελευταίους γύρους τον περιόρισε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Παρά τις ατυχίες, μετά τον αγώνα ο Χάμιλτον εμφανίστηκε χαρούμενος με το ρυθμό του και το αποτέλεσμα που πήρε: «Ο ρυθμός αγώνα μας είναι πολύ πιο γρήγορος και το μονοθέσιο πολύ καλύτερο. Είναι ένα σημάδι πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Δίχως αμφιβολία κάποια στιγμή θα παλεύουμε για νίκες, διότι σήμερα δίχως την ατυχία θα πάλευα με τις Red Bull. Αυτό μου δίνει την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα παλεύουμε για νίκες».

Λιούις Χάμιλτον

Στην αρχή του αγώνα, ο 37χρονος ζήτησε από την ομάδα να εγκαταλείψει πιστεύοντας πως έχει ζημιά το μονοθέσιο και παράλληλα να προστατεύσει τον κινητήρα του. Όμως η ομάδα τον έπεισε να συνεχίσει και ο ίδιος εξήγησε γιατί έγινε αυτό: «Σε κάποιο σημείο του αγώνα απείχα 30 δευτερόλεπτα από τον οδηγό μπροστά μου. Δεν πίστευα πως μπορούσα να ανέβω στους βαθμούς. Σκεφτόμουν πως θα χρησιμοποιούσα όλη την ισχύ του κινητήρα μου απλά για να τερματίσω στη 15η θέση. Δεν πίστευα πως θα είμαι στους βαθμούς. Η ομάδα μού απάντησε αρνητικά και ότι στοχεύουμε την 8η θέση. Πίστευα πως είναι υπερβολικοί αλλά τελικά ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα από την 8η θέση. Είχαμε την ατυχία στο τέλος του αγώνα με τον κινητήρα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που τερματίσαμε».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 στο 2022 είναι το Grand Prix Μονακό στις 27-29 Μαΐου. Ο Χάμιλτον βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!