Formula 1, Ράσελ: «Ήταν αγώνας επιβίωσης»

Formula 1, Ράσελ: «Ήταν αγώνας επιβίωσης»
Ο οδηγός της Mercedes οδήγησε εντυπωσιακά στην Ισπανία και επιβραβεύτηκε με το τρίτο βάθρο του στην F1.

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Ισπανίας και η Red Bull Racing να έφυγε από τη Βαρκελώνη με ένα πολύ σημαντικό 1-2, όμως για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα, ο Τζορτζ Ράσελ πατούσε φρένο στους «ταύρους».

Ο οδηγός της Mercedes εκκίνησε από την τέταρτη θέση του grid, στην εκκίνηση πέρασε τρίτος και μετά την προσωρινή έξοδο του Φερστάπεν στον γύρο 9, ανέβηκε δεύτερος. Μάλιστα, για λίγο, βρέθηκε ακόμα και να οδηγεί τον αγώνα.

Παρότι έπαιξε εντυπωσιακή άμυνα έναντι του Ολλανδού, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως η το DRS της RB18 δυσλειτουργούσε, τελικά ηττήθηκε μέσω στρατηγικής. Όσο για τον Σέρχιο Πέρες, αυτός τον πέρασε πιο εύκολα.

Τζορτζ Ράσελ και Μαξ Φερστάπεν

Όμως ο Ράσελ είδε την καρό σημαία τρίτος, σε ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο βάθρο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 και τρίτο συνολικά στην καριέρα του.

«Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως οι αναβαθμίσεις έχουν βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή μας, όμως σήμερα ήταν ένα σκληρός αγώνας. Τα έδωσα όλα για να κρατήσω πίσω μου τον Μαξ αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά. Όταν είχα τις Red Bull στους καθρέφτες μου, έκανα ότι μπορούσα για να τις κρατήσω πίσω. Ήταν απολαυστικοί γύροι. Ειδικά οι τελευταίοι γύροι ήταν πολύ δύσκολοι. Ήταν αγώνας επιβίωσης», είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος.

Έπειτα, ο οδηγός από το Κινγκς Λιν, αφιέρωσε το θετικό του αποτέλεσμα στην ομάδα του, η οποία παλεύει να ανακάμψει μετά από το δύσκολο ξεκίνημά της στη σεζόν.

«Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι στο βάθρο, γιατί όλοι στην ομάδα έχουν δουλέψει πολύ σκληρά, αυτό λοιπόν το αποτέλεσμα είναι για την ομάδα στο Μπράκλεϊ και το Μπρίξγουορθ», είπε ο Ράσελ αναφερόμενος στις δύο βάσεις της Mercedes-AMG Petronas. Στην πρώτη κατασκευάζεται το σασί και στη δεύτερη οι υβριδικές μηχανές.

Τζόρτζ Ράσελ

Μετά την 3η θέση του Ράσελ και την 5η του Λούις Χάμιλτον, η Mercedes εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με 120 πόντους στο ενεργητικό της. Η δεύτερη Ferrari έχει 169 ενώ η τέταρτη McLaren μόλις 50.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ράσελ παραμένει τέταρτος στην κατάταξη με 74 πλέον κερδισμένους βαθμούς.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!