Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό για την άφιξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό για την άφιξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
Οι παρεμβάσεις και απαγορεύσεις που θα ισχύουν στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας τόσο το Σάββατο όσο και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής.

Αποκλεισμός λωρίδων κυκλοφορίας, κόμβων αλλά και Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), περιλαμβάνονται στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από το πρωί του Σαββάτου έως και την Κυριακή, λόγω τη άφιξης χιλιάδων φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Λαμίας

Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι το Σάββατο 21 Μαΐου, εν όψει μετακίνησης των οπαδών του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ , και με γνώμονα το μέγιστο δυνατό επίπεδο οδικής ασφάλειας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, και ειδικότερα στην περιοχή των Αφιδνών, Καπανδριτίου και Αγ. Στεφάνου.

Ειδικότερα, το Σάββατο 21 Μαΐου από τις 08:00 έως την αποχώρηση των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους οπαδούς, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Aποκλεισμός της Αριστερής Λωρίδας στην περιοχή του Καπανδριτίου (37ο χλμ. έως 35,7ο χλμ.) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Αποκλεισμός της Δεξιάς Λωρίδας και Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στην περιοχή των Αφιδνών και Καπανδριτίου (34,7ο χλμ. έως 31,5ο χλμ.), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Aποκλεισμός της Αριστερής Λωρίδας στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου (27,2ο χλμ. έως 27,7ο χλμ.) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία.

Κατά το ανωτέρω διάστημα θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα και αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Ημικόμβου (ΗΜΚ) Αφιδνών στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με τους οδηγούς να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου).

Τέλος σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Σχηματαρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 11:00 έως τις 18:00, καθώς και στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης.

Αντίστοιχα, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Αταλάντης στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 08:00 έως τις 16:00, καθώς και αμφίπλευρος αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης.

Πού θα απαγορευθεί η στάση και στάθμευση οχημάτων περιμετρικά του ΟΑΚΑ

Τις οδούς όπου θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων από το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου μέχρι το πέρας των μέτρων για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, «το Σάββατο 21/05/2022 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή απαγόρευση της στάσης - στάθμευσης των οχημάτων, από την 10:00΄ ώρα έως πέρατος μέτρων και στις δύο πλευρές και ρεύματα κυκλοφορίας του κατωτέρω οδικού δικτύου περιοχής Δήμου Αμαρουσίου:

Λ. Σπ. Λούη, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Κύμης.
Γ. Πιταρρά, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Σπ. Λούη και της οδού Αρτέμιδος.
Αμαρυσίας Αρτέμιδος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κηφισίας και της οδού Νερατζιωτίσσης.
Λ. Κύμης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Σπ. Λούη και της οδού Νερατζιωτίσσης.
Νερατζιωτίσσης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κύμης και της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν και δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν ανάλογα.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο του ανωτέρω αγώνα, θα πραγματοποιηθούν οι κατά περίπτωση απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης του ΟΑΚΑ, αναλόγως των επικρατουσών συνθηκών και για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση - στάθμευση των οχημάτων τους στις προαναφερόμενες οδούς τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και να συνεργάζονται με τους τροχονόμους που θα βρίσκονται κατά μήκος των οδών που οδηγούν στο ΟΑΚΑ».

Φωτογραφία: IN TIME

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!