Formula 1: Γιατί η Μόντσα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Φέτελ

Formula 1: Γιατί η Μόντσα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Φέτελ
Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής της F1 αποκάλυψε μία ιδιαίτερη ιστορία που διαδραματίστηκε πριν από 12 χρόνια και έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του.

Ένας οδηγός της Formula 1 δεν μπορεί να πετύχει μόνος του δίχως μία δυναμική ομάδα πίσω του να τον στηρίζει και να του δώσει το βήμα ώστε να κατακτήσει νίκες και πρωταθλήματα. Αυτό ισχύει ακόμα και για τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία. Ο πρωταθλητισμός είναι ένα κομμάτι του αθλητισμού που εμπεριέχει έντονη ψυχολογική καταπόνηση και πίεση. Αυτό οδηγεί τους αθλητές σε εξωγενείς παράγοντες ώστε να ζητήσουν συμβουλές και λύσεις ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρέθηκε από πολύ μικρή ηλικία σε θέση όπου διεκδικούσε το πρωτάθλημα στη Formula 1. O Γερμανός το 2010 είχε ένα μονοθέσιο νικητή κι έδινε τεράστιες μάχες εντός πίστας έναντι των Φερνάντο Αλόνσο, Μαρκ Ουέμπερ και Λιούις Χάμιλτον. Όντας μία σεζόν όπου ήταν γεμάτη ένταση, η ψυχολογική διαχείριση των διεκδικητών ήταν πολύ σημαντική.

Ο Γερμανός τότε οδηγός της Red Bull Racing, αποκάλυψε μία πολύ σημαντική για τον ίδιο ιστορία στο «F1 Racing Magazine». O Γερμανός λίγες εβδομάδες προτού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του 2010 είχε μία συζήτηση με τον αρχιμηχανικό του, Γκιγιόμ Ροκλέν, ο οποίος τον ρώτησε τι σημαίνει για εκείνον οι αγώνες ταχύτητας, αλλά έπρεπε να απαντήσει με μία λέξη. Ο Φέτελ απάντησε: «Μόντσα», η πίστα στην οποία κέρδισε τον πρώτο αγώνα της καριέρας του.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Η απάντηση αυτή έμεινε στο μυαλό του Ροκλέν, ο οποίος στον τελευταίο αγώνα εκείνης της σεζόν θέλησε να το χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει τον οδηγό του. Ο Φέτελ είχε πάει στον τελικό, όντας 15 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Αλόνσο. Λίγο πριν φορέσει το κράνος του για τον αγώνα που θα έκρινε τον πρωταθλητή εκείνης της σεζόν, ο Γερμανός ανακάλυψε πως στην προστατευτική του κουκούλα ο Ροκλέν είχε γράψει τη λέξη «Μόντσα».

«Ήταν μία πολύ δυνατή στιγμή. Ανέδειξε την ουσία αυτού που έκανα στη ζωή μου. Εκείνη την ημέρα θυμάμαι είχαμε πολλαπλές συζητήσεις για όλα τα ενδεχόμενα του αγώνα και τις στρατηγικές που θα ακολουθούσαμε. Όλοι ήταν πολύ αγχωμένοι με δύο οδηγούς της ίδιας ομάδας να μάχονται για το πρωτάθλημα για πρώτη φορά. Ήμουν στη σειρά εκκίνησης όταν είδα την κουκούλα μου που έγραφε πάνω «Μόντσα». Αυτό με έκανε να χαλαρώσω και μου υπενθύμισε τους λόγους που ήμουν εκεί και αγωνιζόμουν», είπε ο Γερμανός.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φέτελ κατάφερε εκείνη την ημέρα να πάρει τη νίκη και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των Αλόνσο και Ουέμπερ κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο από τα τέσσερα πρωταθλήματά του.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!