Formula 1: O Χόρνερ προβλέπει εντάσεις ανάμεσα στους Φερστάπεν και Λεκλέρ

Formula 1: O Χόρνερ προβλέπει εντάσεις ανάμεσα στους Φερστάπεν και Λεκλέρ
Οι σχέσεις των δύο διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος δεν θα μείνουν για όλη τη διάρκεια της σεζόν σε καλά επίπεδα προβλέπουν στη Red Bull Racing.

Μόλις πέντε αγώνες έχουν ολοκληρωθεί στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, όμως ήδη γνωρίζουμε τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Οι Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari και Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing έχουν πάρει όλες τις νίκες, με τον Ολλανδό να έχει τρεις και τον Μονεγάσκο να έχει δύο.

Μέχρι στιγμής οι μάχες των δύο εντός πίστας είναι αρκετά καθαρές, με κανέναν εκ των δύο να μην έχει πάρει μεγάλα ρίσκα. Σε αντίθεση με το 2021 και τη μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν, φέτος βλέπουμε μία συναρπαστική αλλά συγκρατημένη μονομαχία δύο οδηγών.

Αυτό τονίζει και ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ. που πιστεύει πως αυτή η εικόνα που βλέπουμε ανάμεσα στους Λεκλέρ και Φερστάπεν δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμα: «Την περασμένη χρονιά υπήρξαν αρκετά επεισόδια εκτός πίστας, όπως επίσης κι εντός πίστας. Φέτος φαίνεται όλοι έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στο τι συμβαίνει εντός πίστας. Οι μονομαχίες μεταξύ των Λεκλέρ και Φερστάπεν είναι φοβερές. Οι πρώτοι αγώνες ήταν επικοί. Αν αυτό όμως συνεχιστεί όλη τη σεζόν, αναπόφευκτα θα υπάρξουν εντάσεις κάποια στιγμή, καθώς θα υπάρχει ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και στο δεύτερο μισό της σεζόν τα πράγματα είναι πιο κρίσιμα. Αλλά μέχρι τώρα έχουμε δει σίγουρα σεβασμό εντός πίστας ανάμεσα στους δύο. Οδηγούν σκληρά αλλά καθαρά».

Φερστάπεν Λεκλέρ

Για ακόμα μία φορά όμως, ο Χόρνερ τόνισε πως η Mercedes είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και δεν θα αργήσει να μάχεται για νίκες: «Εφέτος έχουμε μία διαφορετικού είδους μάχη. Πολλοί ξεγράφουν τον Τότο (Βολφ) και τη Mercedes, όμως το μονοθέσιό τους ήταν ταχύτερο την Παρασκευή στο Μαϊάμι, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να επιστρέψει στο προσκήνιο. Εμείς επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας, οι υπόλοιπες 9 ομάδες είναι αντίπαλοί μας. Όπως όμως προανέφερα, πιστεύω πως θα δούμε τη Mercedes μαζί μας στην κορυφή πολύ σύντομα».

Μετά από πέντε αγώνες στο 2022, ο Λεκλέρ προηγείται έχοντας διαφορά 19 βαθμών από τον Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να μετρά δύο εγκαταλείψεις. Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Ισπανίας το τριήμερο 20-22 Μαΐου στην πίστα της Καταλονίας, με τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου κατασκευαστών να ετοιμάζουν ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!