Formula 1: Οι δοκιμές Ντε Βρις με τη Williams αποτελούν «καμπανάκι» για τον Λατίφι

Formula 1: Οι δοκιμές Ντε Βρις με τη Williams αποτελούν «καμπανάκι» για τον Λατίφι
Η επιλογή της βρετανικής ομάδας να δοκιμάσει τον Νικ Ντε Βρις στην Ισπανία, αποτελεί ένα μήνυμα προς τον Νίκολας Λατίφι που δυσκολεύεται ιδιαίτερα με το μονοθέσιο του 2022.

Από το 2022 οι αγωνιστικοί κανονισμοί της Formula 1 επιβάλλουν τη χρήση ενός νέου οδηγού σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα, να δείξουν τις ικανότητές τους χρησιμοποιώντας τα μονοθέσια του 2022.

Η Williams έγινε η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει νέο οδηγό στο FP1 του Grand Prix Ισπανίας, καθώς ο πρωταθλητής της Formula E, Νικ Ντε Βρις θα πάρει τη θέση του Άλεξ Άλμπον στο τιμόνι της FW44. Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και η βρετανική ομάδα έχει ήδη συμβόλαια με νέους οδηγούς όπως ο Λόγκαν Σάρτζεντ, ο Ρόι Νισάνι και η Τζέιμι Τσάντουϊκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει έντονη φημολογία πως η Williams εξετάζει το ενδεχόμενο άμεσης αποδέσμευσης του Λατίφι από ρόλο οδηγού. Ο Καναδός είναι απογοητευτικός μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι σταθερά πολύ πιο αργός από τον Άλμπον κι έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με τον τοίχο. Η αντικατάσταση του Άλμπον από τον Ντε Βρις μπορεί να δώσει ένα άμεσο δείγμα σύγκρισης μεταξύ των δύο στην ομάδα του Γκρόουβ.

Ο Ολλανδός δήλωσε για την ευκαιρία που του έδωσε η Williams: «Είναι πολύ καλό για εμένα να γνωρίσω την ομάδα και να οδηγήσω την FW44 σε ένα αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1. H προετοιμασία μου πήγε περίφημα, η ομάδα με στηρίζει πολύ. Ανυπομονώ για την εμπειρία αυτή».

Ο Ολλανδός οδηγεί για λογαριασμό της Mercedes στη Formula E όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2021. Μάλιστα ήταν υποψήφιος ώστε να αντικαταστήσει τον Τζορτζ Ράσελ, ωστόσο η Williams επέλεξε τον Άλμπον για τη θέση αυτή.

Το Grand Prix Ισπανίας είναι ο έκτος αγώνας της Formula 1 στο 2022 και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Daimler Media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!