Formula 1: Ο Αντετοκούνμπο «έφαγε» τον Χάμιλτον

Formula 1: Ο Αντετοκούνμπο «έφαγε» τον Χάμιλτον
Ο Έλληνας σταρ του NBA ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εκτόπισαν τον πολυπρωταθλητή της F1 από το Top-10 των πιο καλοπληρωμένων αθλητών!

Εκτός του Top-10 των πιο καλοπληρωμένων αθλητών του κόσμου βρίσκεται φέτος ο Λούις Χάμιλτον κι ένας από αυτούς που τον «προσπέρασαν», ήταν ο δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο λόγος για τη λίστα του Forbes, που συνυπολογίζει τους μισθούς που προβλέπονται στα συμβόλαια των αθλητών με τις ομάδες τους αλλά και τα εισοδήματα από εξωαγωνιστικές δραστηριότητες. Και παρότι ο Λούις έχει πολλές τέτοιες, φέτος η ροή εμβασμάτων προς τον τραπεζικό του λογαριασμό ήταν μειωμένη.

Στην αντίστοιχη λίστα του 2021, είχε καταλάβει την όγδοη θέση, με συνολικές απολαβές στα 79 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2022, η δεκάδα «κλείνει» στα 77.9 εκατομμύρια ευρώ κι εκεί, στο #10, βρίσκεται ο Αντετοκούνμπο!

Λούις Χάμιλτον

Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή αφού εκτός δεκάδας φέτος έχει μείνει και το περυσινό #1! Αναφερόμαστε στον μαχητή του UFC, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Ο Ιρλανδός δεν είχε καλή χρονιά αγωνιστικά ενώ στην προηγούμενη κατάταξη, είχε ευνοηθεί από την πώληση του μεριδίου του στη μάρκα ουίσκι «Proper Twelve», που του είχε αποφέρει 144 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιος πήρε τη θέση του στην κορυφή; Ο αστέρας της στρογγυλής θεάς, Λιονέλ Μέσι, που έγινε πλουσιότερος κατά 125.2 εκατομμύρια ευρώ. Πίσω του, στα 116.8 εκ. ευρώ είναι ο θηριώδης σταρ του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς.

Έπονται δύο ακόμα ποδοσφαιριστές: ο θρυλικός Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο πρώτος αθλητής ατομικού αγωνίσματος στη λίστα. Πίσω από τον θρυλικό τενίστα, πλασάρεται ο πυγμάχος Κανέλο Άλβαρες.

Λούις Χάμιλτον

Αναλυτικά η σχετική λίστα του… παραλογισμού, καθώς τα ποσά προκαλούν ζάλη:

1. Λιονέλ Μέσι, €125 εκ.
2. Λεμπρόν Τζέιμς, €116.2 εκ.
3. Κριστιάνο Ρονάλντο, €110.8 εκ.
4. Νεϊμάρ, €91.5 εκ.
5. Στέφεν Κάρι, €89.4 εκ.
6. Κέβιν Ντουράντ, €88.7 εκ.
7. Ρότζερ Φέντερερ, €87.3 εκ.
8. Κανέλο Αλβάρεζ, €86.7 εκ.
9. Τομ Μπρέιντι, €80.8 εκ.
10. Γιάννης Αντετοκούνμπο €77.9 εκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάμιλτον είχε βρεθεί άλλη μία φορά σε αυτό το ζηλευτό Top-10. Συγκεκριμένα, το 2017 όπου ήταν δέκατος.

Όσο για τη λίστα του 2021, πίσω του σε απολαβές ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν και ο κάτοχος δύο τίτλων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Φερνάντο Αλόνσο.

Λούις Χάμιλτον

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!