Formula 1: O Λεκλέρ οδηγεί τη Ferrari του Ζιλ Βιλνέβ (vid)

Formula 1: O Λεκλέρ οδηγεί τη Ferrari του Ζιλ Βιλνέβ (vid)
Ο Μονεγάσκος οδηγός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο ενός από τους πιο αγαπητούς οδηγούς στην ιστορία της F1.

Σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου Ζιλ Βιλνέβ. O Καναδός μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του με τη McLaren στο πρωτάθλημα της Formula 1, όμως τη μεγάλη ευκαιρία του έδωσε ο Έντσο Φεράρι το 1978. Μάλιστα, αντικατέστησε ένα θρύλο του σπορ και πρωταθλητή των κόκκινων, τον Νίκι Λάουντα.

Το όνομα Βιλνέβ θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στην ιστορία του σπορ. Ο Ζιλ έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Ζόλντερ το 1982, ωστόσο γιος του, Ζακ, κατάφερε το 1997 να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Williams.

Σαρλ Λεκλέρ

Τώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο του Καναδού, η Scuderia Ferrari ετοίμασε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Η ιταλική ομάδα κάλεσε τον οδηγό της, Σαρλ Λεκλέρ στην πίστα του Φιοράνο, ώστε να οδηγήσει τη Ferrari 312 T4 που οδηγούσε ο Καναδός το 1979 .

Με το μονοθέσιο αυτό, ο Βιλνέβ κατέκτησε τρεις νίκες: η πρώτη ήρθε στο Grand Prix Νοτίου Αφρικής, ενώ οι άλλες δύο ήρθαν στις ΗΠΑ. Με τον τρόπο αυτό, βοήθησε το ιταλικό εργοστάσιο να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών εκείνη τη σεζόν.

Ανάλογα βίντεο κυκλοφόρησαν στα social media, όπου ο Λεκλέρ οδηγεί το μονοθέσιο του Καναδού. Μάλιστα ο νεαρός Μονεγάσκος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του: «Σαν σήμερα πέθανε ο Ζιλ. Είναι ένας θρύλος της Ferrari. Νιώθω τρομερά τυχερός που είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το μονοθέσιό του στην πίστα του Φιοράνο. Ferrari, σε ευχαριστώ πραγματικά».

Δείτε τον οδηγό της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ να οδηγεί τη Ferrari 312 T4 στο video που ακολουθεί....

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!