Άιρτον Σένα: Ο τελευταίος γύρος του στη Formula 1 (vid)

Άιρτον Σένα: Ο τελευταίος γύρος του στη Formula 1 (vid)
O τελευταίος γύρος του Σένα στην F1 σταμάτησε βίαια στον προστατευτικό τοίχο της στροφής Ταμπουρέλο. Το ρολόι έδειχνε 2:17 μμ.

Ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος στην Ίμολα, την Πρωτομαγιά του 1994. Όμως πάνω από την πίστα, στη βόρεια Ιταλία, υπήρχε ένα… μαύρο πέπλο, λόγω του θανάτου του Αυστριακού οδηγού Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ την προηγούμενη ημέρα, κατά τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σαν Μαρίνο.

Ένα ακόμη ατύχημα σημειώθηκε στην εκκίνηση του αγώνα, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Η Lotus του Πέδρο Λάμι έπεσε πάνω στην ακινητοποιημένη Benetton του Τζ. Τζ. Λέτο. Ο αγώνας συνεχίστηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, το οποίο παρέμεινε στην πίστα έως το τέλος του 5ου γύρου.

Λίγα λεπτά αργότερα, κατά τη διάρκεια του 7ου γύρου στην Ίμολα, η Williams του πρωτοπόρου Άιρτον Σένα προσέκρουσε με περισσότερα από 210 χλμ/ώρα την ώρα στον προστατευτικό τοίχο στη στροφή Ταμπουρέλο. Όταν οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία και διέκοψαν τον αγώνα, το χρονόμετρο έδειχνε 2.17 μμ, τοπική ώρα.

Ήταν ο τελευταίος γύρος του Βραζιλιάνου στη Formula 1, που έφυγε από τη ζωή όπως έζησε, χάρη στο τεράστιο ταλέντο του: στην 1η θέση.


Μπορείτε να διαβάσετε το μεγάλο αφιέρωμα του Gazzetta στον Ayrton, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!