Formula 1, Μάρκο: «Ωρολογιακή βόμβα ο Φερστάπεν αν δεν κερδίζει η Red Bull»

Formula 1, Μάρκο: «Ωρολογιακή βόμβα ο Φερστάπεν αν δεν κερδίζει η Red Bull»
Στην αυστριακή ομάδα της F1 ανησυχούν πως οι επανειλημμένες εγκαταλείψεις θα προκαλέσουν την έντονη δυσαρέσκεια του Μαξ Φερστάπεν.

Η φετινή χρονιά της Red Bull Racing έχει ένα πολύ διαφορετικό σενάριο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα που έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής το 2021, βλέπει την αξιοπιστία να της γυρνά την πλάτη το 2022. Ο Ολλανδός έχει δει την καρό σημαία μόνο στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, όπου και κατέκτησε τη νίκη.

Όντας ένας χαρακτήρας που δεν κρύβει τα λόγια του, στη Red Bull Racing ανησυχούν πως θα αντιδράσει ο Φερστάπεν αν δεν επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα αξιοπιστίας της RB18. O σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, αναφέρθηκε στο ORF για τov χαρακτήρα του 24χρονου.

«Είναι πλέον αρκετά πιο ήρεμος ως χαρακτήρας. Μετά την εγκατάλειψή του στην Αυστραλία επέστρεψε στο γκαράζ και συζητήσαμε το πώς έχει η κατάσταση με ηρεμία. Είναι ένας συναισθηματικός και παθιασμένος οδηγός που πάντα θα λέει την άποψή του. Αλλά η γνώμη μου είναι πως είναι ήρεμος και σίγουρα πιο ήρεμος απ’ ότι στο παρελθόν. Όμως αν δεν ξανακερδίσουμε σύντομα, τότε ο Μαξ είναι μια ωρολογιακή βόμβα», ανέφερε ο Αυστριακός.

Μαξ Φερστάπεν

Μετά την εγκατάλειψή του στο Grand Prix Αυστραλίας, ο Φερστάπεν είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη την κατάσταση στη Red Bull Racing, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του. Μάλιστα είχε τονίσει πως το πρωτάθλημα σε αυτό το σημείο δεν είναι παρά ένα όνειρο: «Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύω στο πρωτάθλημα. Πρέπει να περάσουμε σε ταχύτητα τη Ferrari και προς το παρόν είμαστε πιο αργοί. Επίσης αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το μονοθέσιό τους, ενώ εμείς έχουμε».

Ο Φερστάπεν θα προσπαθήσει να αντιδράσει άμεσα και να περάσει στην αντεπίθεση στον επόμενο αγώνα της Formula 1 το τριήμερο 22-24 Απριλίου στην πίστα της Ίμολα.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!