Formula 1: Ο Χάμιλτον αγνοεί κανονισμό της FIA και εξηγεί το γιατί

Formula 1: Ο Χάμιλτον αγνοεί κανονισμό της FIA και εξηγεί το γιατί
Κόντρα σε νέα οδηγία από τον Διευθυντή Αγώνων της Formula 1 πηγαίνει ο οδηγός της Mercedes-AMG Petronas, Λιούις Χάμιλτον.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας, υπήρξε μία νέα ενημέρωση από τον Διευθυντή Αγώνων της Formula 1, Νιλς Βίτιχ. O Γερμανός ενημέρωσε τους οδηγούς πως απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των αγώνων να φορούν οποιαδήποτε μορφή κοσμημάτων ή σκουλαρικιών. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους οδηγούς, στη συνάντηση που είχαν μαζί του το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως τόνισε ο Βίτιχ, ο Διεθνής Αγωνιστικός Κώδικας της FIA, υποχρεώνει τους οδηγούς να φορούν τον εξοπλισμό που έχει πάρει ειδική έγκριση από την παγκόσμια ομοσπονδία. Επιπλέον ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει σχετικός έλεγχος για τους οδηγούς.

GP Αυστραλίας 2022

Μπορεί ο κανονισμός αυτός να υφίσταται εδώ και πολλά, όμως στην ουσία δεν εφαρμόζεται. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ένας οδηγός που φορά σκουλαρίκια κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όμως, όπως ανέφερε ο ίδιος στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας, δεν πρόκειται να τα αφαιρέσει και εξηγεί το γιατί: «Δεν στοχεύω στο να τα αφαιρέσω. Πιστεύω πως είναι κάτι το προσωπικό, πρέπει να είσαι αυτός που θες να είσαι. Υπάρχουν κάποια που δεν μπορώ να αφαιρέσω. Κυριολεκτικά δεν μπορώ να βγάλω τα σκουλαρίκια που έχω στο δεξί μου αυτί. Είναι ένα με το δέρμα. Για να φύγουν, πρέπει να μου κόψετε το αυτί ή κάτι τέτοιο. Οπότε θα παραμείνουν τα σκουλαρίκια».

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, αναφέρθηκε επί του θέματος στο Press Association και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Βίτιχ, ρίχνοντας παράλληλα και μία μπηχτή για τον προκάτοχό του, Μάικλ Μάσι: «Ο τρόπος που έχει χειριστεί τους πρώτους αγώνες είναι άψογος, με σεβασμό και δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Όμως αξίζει να ξεκινήσει μία διαμάχη με την απαγόρευση των σκουλαρικιών; Ωστόσο, αν αυτό πρόκειται για το μεγαλύτερο στραβοπάτημα από έναν Διευθυντή Αγώνων, θα το δεχθώ 1000 φορές».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!