Ferrari: Ονειρικό ξεκίνημα στη Formula 1 όπως το 2001!

Ferrari: Ονειρικό ξεκίνημα στη Formula 1 όπως το 2001!
Μετά από 21 χρόνια, η Ferrari κατάφερε να έχει διπλή παρουσία στο βάθρο των δύο πρώτων Grand Prix της Formula 1.

Μπορεί η νίκη στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας να χάθηκε για τη Scuderia Ferrari λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, όμως η ιταλική ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην αρχή της φετινής σεζόν. Τόσο από πλευράς αξιοπιστίας – όταν αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη νέα εποχή της Formula 1 – όσο και απόδοσης.

Φυσιολογικά λοιπόν έχουν έρθει τα αποτελέσματα για τη Ferrari, η οποία με μία νίκη, δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη στους δύο πρώτους αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, βρίσκεται επικεφαλής της βαθμολογίας.

Η δεύτερη διπλή παρουσία στο βάθρο στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν θύμισε τη Ferrari του 2001. Εκείνη τη χρονιά, η ιταλική ομάδα είχε επίσης τους οδηγούς της στο βάθρο και των δύο πρώτων Grand Prix. Στην Αυστραλία ο Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε, με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο στην 3η θέση, ενώ στην Μαλαισία ο Γερμανός ήταν και πάλι 1ος, με το Βραζιλιάνο να τερματίζει 2ος.

Εκείνη η σεζόν εξελίχθηκε σε περίπατο για τη Ferrari, τόσο στο πρωτάθλημα των οδηγών όσο και σε εκείνο των κατασκευαστών. Και όσοι πιστεύουν στις παραδόσεις, ελπίζουν ότι φέτος είναι η χρονιά για την επιστροφή της Scuderia στην κορυφή της Formula 1.

Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!