Formula 1: Ο Χάμιλτον έλαβε γράμμα από 14χρονο καταδικασμένο σε θάνατο

Formula 1: Ο Χάμιλτον έλαβε γράμμα από 14χρονο καταδικασμένο σε θάνατο
Ο Βρετανός αποκάλυψε μία ιστορία που τον ωθεί να πιέσει υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία.

Στο περιθώριο όσων συμβαίνουν στη Σαουδική Αραβία με την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων στο Grand Prix να αποτελεί πλέον προτεραιότητα, ο Λούις Χάμιλτον κάλεσε για μία ακόμα φορά προσωπικότητες σε θέσεις εξουσίας, να βοηθήσουν να έρθει αλλαγή στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικά στην Αραβική χώρα, τα πράγματα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στο Δυτικό Κόσμο. Η είδηση πως νωρίτερα μέσα στο Μάρτιο εκτελέστηκαν την ίδια ημέρα 81 άνθρωποι, προκάλεσε σοκ. Μάλιστα ένα καταδικασμένο παιδί, που απλά περιμένει τη σειρά του, προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

«Συγκλονίζεσαι ακούγοντας κάποιες ιστορίες. Για παράδειγμα έμαθα πως μου έχει στείλει γράμμα ένας 14χρονος που είναι καταδικασμένος σε θάνατο. Στα 14 δεν ξέρεις τι στο διάολο κάνεις στη ζωή σου», είπε ο Χάμιλτον στα media.

Αναφέρεται στον Αμντουλάχ αλ Χογουαίτι, που στα 14 του, συνελήφθη για κλοπή και είναι πλέον στη λίστα των μελλοθάνατων.

Πέρυσι ο Βρετανός είχε σταθεί υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Είχε μάλιστα χαρακτηρίσει «τρομακτική» τη νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Φέτος αναφέρθηκε ξανά στο θέμα και απάντησε σε όσους ασκούν κριτική σχετικά με το εύρος της αντίδρασης και της διαμαρτυρίας των οδηγών, έναντι των καθεστώτων των χωρών στις οποίες καλούνται να αγωνιστούν.

Λούις Χάμιλτον

«Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από πέρυσι. Όμως δεν υπάρχουν πολλά που να μπορώ να πω και να κάνουν τη διαφορά. Δεν αποφασίζουμε εμείς που θα πάμε να αγωνιστούμε. Όμως έχουμε την ευκαιρία να προσπαθούμε, οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε όσο θα βρισκόμαστε εκεί. Δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά κάνουμε ότι μπορούμε. Είναι σημαντικό να μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας, να επιδιώκουμε τη διαφορά αν και στο τέλος, είναι ευθύνη εκείνων που βρίσκονται στην εξουσία, να κάνουν τις αλλαγές. Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπουμε να γίνονται αρκετά πράγματα, πρέπει να δούμε να γίνονται περισσότερα. Είμαι πάντα ανοιχτός σε συζητήσεις, προσπαθώντας να κατανοήσω γιατί συμβαίνουν τα πράγματα που συμβαίνουν και γιατί δεν αλλάζουν. Διότι έχουμε 2022. Είναι εύκολο πια να γίνουν αλλαγές», είπε ο 37χρονος.

Σήμερα μάχεται για την pole position καθώς μετά από πολύωρο θρίλερ, οι οδηγοί αποφάσισαν να αγωνιστούν κανονικά στη Σαουδική Αραβία, παρά την πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούθι στις εγκαταστάσεις της Aramco.

Μείνετε συντονισμένοι στο gazzetta για όλη την επικαιρότητα και στις 18.40, ελάτε στο LIVE των κατατακτήριων δοκιμών όπου θα μεταφέρουμε όλες τις εξελίξεις και το παρασκήνιο.

Η πίστα της Τζέντα

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!