Βολφ: Η πίστα της Τζέντα είναι το πιο ασφαλές μέρος στη Σαουδική Αραβία

Βολφ: Η πίστα της Τζέντα είναι το πιο ασφαλές μέρος στη Σαουδική Αραβία
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, αποκάλυψε πως όλες οι ομάδες συμφώνησαν στην κανονική διεξαγωγή του GP Σαουδικής Αραβίας.

Λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των ομάδων με τους ιθύνοντες της Formula 1 και την FIA, ανακοινώθηκε πως το GP Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί κανονικά. Κατά τη διάρκεια του FP1, υπήρξε πυραυλική επίθεση των Χούτι στις εγκαταστάσεις της Aramco, στη Τζέντα όπου φιλοξενείται ο δεύτερος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. Εγκαταστάσεις που βρίσκονται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα.

Η ανακοίνωση που έγινε δια στόματος του CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, αυτή ήρθε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας που ανέφερε πως ο αγώνας της Τζέντα θα γίνει κανονικά.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, δήλωσε στα media μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των ομάδων με την FIA και τους ιθύνοντες της Formula 1: «Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Οι οδηγοί τώρα θα έχουν τη δική τους συνάντηση. Μας διασφάλισαν πως είμαστε προστατευμένοι. Εδώ είναι μάλλον το πιο ασφαλές μέρος στη Σαουδική Αραβία αυτή τη στιγμή. Θα αγωνιστούμε. Ήταν απόφαση όλων των ομάδων».

Οι οδηγοί της Formula 1 αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν σύσκεψη και εξετάζουν μάλιστα το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τον αγώνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πίστα, η FIA επέτρεψε σε όποια ομάδα το επιθυμούσε να μην πάρει μέρος, όμως υπήρξε ομόφωνη απόφαση να συνεχιστεί κανονικά το αγωνιστικό τριήμερο.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!