Kατασκοπεία! Το Mini του 2013 (vid & pics)

Gazzetta team
Kατασκοπεία! Το Mini του 2013 (vid & pics)
To 2001 κυκλοφόρησε το Μini πρώτης γενιάς, πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησε το μοντέλο δεύτερης γενιάς που δεν διέφερε όμως σημαντικά από τον πρόγονό του.

Τον προηγούμενο χρόνο υποβλήθηκε το Mini σε ένα διακριτικό λίφτινγκ, όμως το 2013 θα αλλάξουν τα πράγματα ριζικά με το μοντέλο τρίτης γενιάς, που θα διαφοροποιείται αισθητά από το σημερινό, αν και θα διατηρήσει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά του.

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποτυπώνουν ένα αυτοκίνητο αρκετά μακρύτερο, οπότε επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι μάλλον θα βασίζεται στο πάτωμα της νέας BMW σειρά 1. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί το σημερινό μήκος των 3,72 μ., όπως επίσης το μεταξόνιο για μεγαλύτερη άνεση στο πίσω μέρος του Mini και για ένα λειτουργικότερο πορτ-μπαγκάζ (του σημερινού ο όγκος περιορίζεται στα 160 λίτρα).

Ριζικές αναμένεται να είναι οι διαφοροποιήσεις στον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω, αν και μιλάμε ακόμη για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, στο οποίο μπορούν να αλλάξουν πολλά μέχρι να φτάσει σε φάση παραγωγής. Ο κατάσκοπος φωτογράφος κατάφερε και αποτύπωσε ορισμένα στοιχεία από το κόκπιτ, όπου δεν υπάρχει -προς το παρόν;- το χαρακτηριστικό κεντρικό καντράν οργάνων σε σχήμα και μέγεθος μικρού ταψιού. Και εδώ βέβαια ισχύει, ότι κάθε προγνωστικό για το τελικό ντιζάιν θα ήταν παρακινδυνευμένο.

Αρκετά θα είναι επίσης τα νέα από το μέτωπο των κινητήρων. Το Mini τρίτης γενιάς αναμένεται να εφοδιαστεί με τους νέους τετρακύλινδρους κινητήρες τεχνολογίας TwinPower-Turbo, τους οποίους χρησιμοποιεί ήδη η BMW σε έναν αριθμό μοντέλων της, όμως η κορυφαία έκδοση του κουκλίστικού τρίθυρου αυτοκινήτου θα προικιστεί μάλλον με ένα δίλιτρο μοτέρ 245 ίππων. Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε τις βασικές εκδόσεις του μελλοντικού Mini να εφοδιάζονται με τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα για οικονομικότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Δείτε στο βίντεο που επισυνάπτουμε το δίθυρο Mini Roadster, που θα κυκλοφορήσει το 2012, να δοκιμάζεται σκληρά σχεδόν ακαμουφλάριστο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!