Ο πετυχημένος και αποτυχημένος Νταμπίζας (pics)!

Ο πετυχημένος και αποτυχημένος Νταμπίζας (pics)!

Γιώργος Βροντάκης
Ο πετυχημένος και αποτυχημένος Νταμπίζας (pics)!

bet365

Ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και ο Γιώργος Βροντάκης γράφει για το τι έκανε και δεν έκανε στο τριφύλλι ο πρώην, πλέον, τεχνικός διευθυντής.

Μόλις ενάμιση χρόνο κράτησε η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Νταμπίζα... Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τους πράσινους, αλλά δεν πρόλαβε να κάτσε ως τεχνικός διευθυντής στο τριφύλλι ούτε ενάμιση χρόνο.

Σήμερα, ο Νίκος Νταμπίζας έλυσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό καθώς δεν ήταν επιτυχημένες οι μεταγραφές του καλοκαιριού και δεν υπήρχε επικοινωνία με τη διοίκηση του συλλόγου.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τι έκανε και τι δεν έκανε ο πρώην, πλέον, τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού...

Έφαγε μέχρι και ξύλο...
Από χίλια κύματα πέρασε η πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό, αφού το ερυθρόλευκο παρελθόν του δεν άρεσε στους φιλάθλους του τριφυλλιού...

Ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως, τον στήριξε και μπήκε ασπίδα για να κάνει τη δουλειά του ο διεθνής κεντρικός αμυντικός.

Δεν είναι τυχαίο πως έγινε επίθεση στον Νίκο Νταμπίζα τον Σεπτέμβρη του 2013 και η ΠΑΕ έβγαλε σχετική ανακοίνωση που ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καταδικάζει συμπεριφορές όπως αυτή μεμονωμένων οπαδών εις βάρος του τεχνικού Διευθυντή της ομάδας, Νίκου Νταμπίζα. Ο Νίκος Νταμπίζας είναι ένα ικανότατο και άξιο στέλεχος και εργάζεται σκληρά για το καλό του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται να ανταποκριθεί και να αναγεννηθεί σαν ομάδα μέσα σε ένα δεδομένα εχθρικό περιβάλλον».

Η πετυχημένη χρονιά του Νταμπίζα!
Η πρώτη χρονιά του Νίκου Νταμπίζα θεωρήθηκε άκρως πετυχημένη με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος, να επικρατεί με 3-0 στο «Καραϊσκάκης» και να σπάει το αήττητο του Ολυμπιακού, κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, έκανε σπουδαίeς μεταγραφές και το κυριότερο, οι πράσινοι έπαιζαν θεαματικό ποδόσφαιρο...

Με τον Νίκο Νταμπίζα ως τεχνικό διευθυντή, ο Παναθηναϊκός απέκτησε πέρσι τους Αμπντούλ Ατζαγκούν, Μλάντεν Πέτριτς (ελεύθερος, από τον Γενάρη στο τριφύλλι), Βίκτωρ Κλωναρίδη (ελεύθερος), Ντάνιελ Πράνιτς (ελεύθερος), Γκόρντον Σίλντενφελντ (δανεικός), Μεχντί Αμπέιντ (δανεικός), Αντριάν Μπαλμπόα (Ακαδημία), Νίκο Καρέλη (ελεύθερος), Εμίρ Μπαϊράμι (ελεύθερος), Νάνο (ελεύθερος), Γιώργο Κουτρουμπή (ελεύθερος), Μάρκους Μπεργκ (ελεύθερος) και Νταβίντ Μέντες (ελεύθερος).

Αν μη τι άλλο ο Μπεργκ έκανε την διαφορά, ενώ δεν τα πήγαν διόλου άσχημα και οι υπόλοιποι με τον Μεχτί Αμπέιντ να επιστρέφει στη Νιούκαστλ και να... αναστατώνει την Premier League...

Οι πωλήσεις που έφεραν 6 εκατομμύρια ευρώ
Εκτός από τις μεταγραφές, υπήρχαν και οι πωλήσεις με τον Νίκο Νταμπίζα να βοηθάει τον Παναθηναϊκό σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο να βάλει στο ταμείο του σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πράσινοι είχαν έσοδα από τις πωλήσεις των Λουτσιάνο Φιγκερόα (750.000 ευρώ), Χάρη Μαυρία (3 εκατ. ευρώ) και Ορέστη Καρνέζη (800.000 ευρώ) για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού 2013-14, ενώ τη σεζόν 2014-15 οι πράσινοι πούλησαν τον Στέφανο Καπίνο στη Μάιντζ με 2,25 εκατομμύρια ευρώ.

Το θανατηφόρο ατύχημα που τον επηρέασε
Τον Μάιο του 2014, ο Νίκος Νταμπίζας ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο που του προκάλεσε σοκ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Μαΐου έγινε το δυστύχημα στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Βουλιαγμένης και Ζεφύρου στη Βούλα. Το αυτοκίνητο του Νίκου Νταμπίζα που οδηγούσε ένα Smart, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα στις 4 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η συνεπιβάτιδα της και ο οδηγός να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και τα δύο οχήματα είχαν κατεύθυνση προς τη Βάρη με τη μηχανή μπροστά και πίσω το αυτοκίνητο του Νίκου Νταμπίζα. Δυστυχώς τα δύο άτομα στη μοτοσυκλέτα δεν φορούσαν κράνος.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στην κοιλιά και διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, χωρίς να συντρέχει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του. Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, ειδικά από την στιγμή που ενημερώθηκε για τον θάνατο της 31χρονης γυναίκας. Ο παλαίμαχος άσος μόλις ενημερώθηκε για την κατάληξη του δυστυχήματος έπαθε σοκ και δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έγιναν.

Φυσικά αυτό επηρέασε τη δουλειά του, όμως, συνέχισε να κάνει ταξίδια για να δει και να συμφωνήσει με μεταγραφικούς στόχους του τριφυλλιού...

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού 2014
Οι περσινές πετυχημένες μεταγραφές πέρασαν και ήρθαν οι νέες του καλοκαιριού 2014. Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι πήρε τρεις δανεικούς και δύο ελεύθερους παίκτες που ακόμα δεν έχουν... επιτύχει!

Οι πράσινοι έχουν ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη (δεν έχουν ελπίδες στους ομίλους του Europa League), τώρα ανακάμπτουν στο πρωτάθλημα και οι μεταγραφές των Χρήστου Μπούρμπου, Ουασίμ Μπούι, Λουκ Στιλ, Βαλμίρ Μπερίσα, αλλά και του... Γκόρντον Σίλντενφελντ δεν έχουν πιάσει, ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και ο Σωτήρης Νίνης.

Ο Νταμπίζας πάλεψε και για τις περιπτώσεις του εξτρέμ της Μαγιόργκα, Αλεχάντρο Αλφάρο (ήρθε στην Αθήνα και κόπηκε στα ιατρικά), για τον Μεχντί Αμπέιντ, τον Ρομέν Αμαλφιτανό αλλά και τον Όλσεν της Ιντερ.

Εκτός από τις παραπάνω μεταγραφές στον Νίκο Νταμπίζα χρεώθηκε (μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου) και η επικοινωνία που δεν είχε με τη διοίκηση... Το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είχε καμία επαφή με τον Νίκο Νταμπίζα και είχαν χάσει κάθε επικοινωνία λόγω και του «κλειστού» χαρακτήρα του πρώην τεχνικού διευθυντή! Σε όλα αυτά μπορεί να προστεθεί και η έλευση του Τάκη Φύσσα...

Η ασπίδα που πήρε πίσω ο Αλαφούζος
Δεν είναι τυχαίο πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος στη συνάντηση που είχε με τους Συμμάχους είχε αναφέρει: «Είναι γεγονός ότι ίσως χρειαζόμαστε ενίσχυση και ήδη γίνονται προσπάθειες για να καλύψουμε τα κενά που δεν καταφέραμε να καλύψουμε το καλοκαίρι… Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές που κάναμε φέτος».

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας είχε στείλει ένα προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και έκανε σαφές πως η εποχή που ο τεχνικός διευθυντής βρισκόταν στο απυρόβλητο, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ετσι, δεν άργησε και η σημερινή ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών...

Δεν πρόλαβε ο Νταμπίζας...
Στη φετινή παρουσίαση των αποκτημάτων του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Νταμπίζας είχε πει πως είχε διαφωνίες με τον Γιάννη Αναστασίου, όμως, το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

«Σε κάθε περίπτωση με τον προπονητή, από πέρυσι που αρχίσαμε, κάναμε αρκετές μεταγραφές, έχουμε διαφωνήσει αλλά στο τέλος, παίρνουμε την απόφαση και τη στηρίζουμε όλοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε μία εσωτερική διαφωνία. Αυτό συμβαίνει. Μέσα από το διάλογο και τη διαφωνία αποφασίζουμε και το στηρίζουμε όλοι. Θα κριθούμε σε βάθος χρόνου από την επιλογή. Τώρα δεν είναι σωστό να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ενδείξεις υπάρχουν, ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά εμείς στηρίζουμε την απόφαση μας», είχε δηλώσει πριν δύο μήνες ο Νίκος Νταμπίζας όμως κρίθηκε σε μικρός βάθος χρόνου και αποτέλεσε παρελθόν από τον Παναθηναϊκό.

Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Νίκου Νταμπίζα ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα