Ο Mr Assist, Σεσκ Φάμπρεγας...

Ο Mr Assist, Σεσκ Φάμπρεγας...

Γιώργος Βροντάκης
Ο Mr Assist, Σεσκ Φάμπρεγας...

bet365

Ο Σεσκ Φάμπρεγας μοιράζει γκολ με την Τσέλσι και ο Γιώργος Βροντάκης γράφει για τον Mr Assist των Λονδρέζων.

Ο Σεσκ Φάμπρεγας διανύει, ίσως, την καλύτερη περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, καθώς άφησε το καλοκαίρι την Μπαρτσελόνα και επέστρεψε στο Λονδίνο. Ο Ισπανός μέσος δεν γύρισε για χάρη της Αρσεναλ, αλλά της Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο πρώην «κανονιέρης» αποκαλύφθηκε πως ήθελε να αγωνιστεί και πάλι υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, όμως, είχε κλείσει στην Τσέλσι: «Φυσικά και ήθελε να έρθει. Αλλά πιστεύω πως deal με την Τσέλσι είχε κλείσει από καιρό, στις αρχές του 2014. Δεν κρατώ κακία στον Σεσκ. Τον αγαπώ και σαν άτομο και σαν παίκτη και του εύχομαι τα καλύτερα», είπε πριν το ντέρμπι Τσέλσι – Άρσεναλ ο Αλσατός τεχνικός.

Μεταξύ Αρσεναλ και Τσέλσι
Ο 27χρονος μέσος από το 2003 ως το 2011 ήταν στην Άρσεναλ, στη συνέχεια μετακόμισε για 3 χρόνια στη Βαρκελώνη και ο Ζοσέ Μουρίνιο τον πήρε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 12 Ιουνίου. O Special One ούτε που φανταζόταν πως έπειτα από τέσσερις μήνες ο Σεσκ θα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής (μαζί με τον Ντιέγκο Κόστα) της Τσέλσι...

Πάντως, ο Φάμπρεγας ήξερε που πήγαινε, αναφέροντας στην παρουσίαση του: «Η Τσέλσι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Έχουμε τις ίδιες ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες και μοιραζόμαστε την ίδια δίψα για νίκες και τίτλους. Έχουμε ένα εκπληκτικό ρόστερ παικτών και έναν φοβερό προπονητή. Είμαι πλήρως αφοσιωμένος στην νέα ομάδα μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω να φοράω την φανέλα της»!

Όπως φαίνεται δεν το έχει μετανιώσει...

Το ρεκόρ του Σεσκ
Ο Φάμπρεγας στην αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Σουόνσι είχε γράψει ιστορία αφού στο 4-2 είχε δώσει δύο ασίστ κάνοντας ένα καταπληκτικό ρεκόρ. Ο διεθνής μέσος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έχει δώσει ασίστ σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Ισπανός είχε μοιράσει γκολ και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος (δύο με Μπέρνλι, με Λέστερ, με Έβερτον και δύο με Σουόνσι), ενώ είχαν προηγηθεί και οι ασίστ που είχε δώσει ως παίκτης της Άρσεναλ με Τότεναμ και Μπόλτον στα δύο τελευταία του παιχνίδια της σεζόν 2010-11 πριν φύγει από το Νησί για χάρη της Μπαρτσελόνα.

Αξιοσημείωτο είναι πως έχει δώσει μέχρι τώρα και μια ασίστ στο Champions League...

Περισσότερες ασίστ από 9 ομάδες της Premier League
Ο Σεσκ κάνει ήδη απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε η Τσέλσι για να τον αποκτήσει, έχοντας 7 ασίστ με τις περισσότερες να είναι προς τον Ντιέγκο Κόστα. Ο συμπατριώτης του επιθετικός σκόραρε και απέναντι στην Άρσεναλ με τον Φάμπρεγας να του βγάζει φοβερή πάσα από το κέντρο του γηπέδου...

Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως ο μέσος της Τσέλσι έχει 7 ασίστ στις 7 πρώτες αγωνιστικές του αγγλικού πρωταθλήματος. Δηλαδή περισσότερες από ότι συνολικά 9 ομάδες της Premier League, όπως θα δείτε και στο παρακάτω διάγραμμα!

7ος στις assist στην ιστορία της Premier League
Ο Σεσκ Φάμπρεγας με τις 7 ασίστ του μέχρι τώρα έφτασε τις 76 στην Premier League και βρίσκεται στην 7η θέση όλων των εποχών, έχοντας από πάνω με 80 τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στην κορυφή του πίνακα είναι ο Ράιαν Γκιγκς με 162 με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, Φρανκ Λάμπαρντ (101). Δείτε παρακάτω τους 7 πρώτους... πασαδόρους του αγγλικού πρωταθλήματος.
1. Ράιαν Γκιγκς 162
2. Φρανκ Λάμπαρντ 101
3. Ντένις Μπέργκαμπ 94
4. Στίβεν Τζέραρντ 91
5. Γουέιν Ρούνεϊ 87
6. Ντέιβιν Μπέκαμ 80
7. Σεσκ Φάμπρεγας 76

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα