H καριέρα του Βέλλιου

Gazzetta team
H καριέρα του Βέλλιου

bet365

Ο Απόστολος Βέλλιος φέρεται να είναι στη λίστα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την πορεία του 22χρονου επιθετικού.

Ο Απόστολος Βέλλιος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1992 στην Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Άλλωστε δεν γινόταν διαφορετικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο πατέρας του Κώστας φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή. Από μικρή ηλικία αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και γράφτηκε στις ακαδημίες του Γηραιού. Από νωρίς δείχνει την αξία του και το 2008 υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ηρακλή. Την σεζόν 2008-09 κάνει και την πρώτη του εμφάνιση σε έναν αγώνα εναντίον της Ξάνθης, ενώ λίγο αργότερα έρχεται και το πρώτο γκολ στην Σούπερ Λίγκα εναντίον μάλιστα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη στις καθυστερήσεις του αγώνα, χαρίζοντας στην ομάδα του την ισοπαλία.

Στον αγαπημένο του Ηρακλή παραμένει τρία χρόνια και μετά από 22 συμμετοχές και 4 γκολ είναι η ώρα για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ολυμπιακός και ΑΕΚ δίνουν την δική τους μάχη για την εξασφάλιση της υπογραφής του, αλλά τον Ιανουάριο του 2011 ο ίδιος κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Υπογράφει στην Έβερτον κι ετοιμάζει βαλίτσες για το Νησί. Αρχικά μπαίνει στην δεύτερη ομάδα, αλλά οι εμφανίσεις του αναγκάζουν τον τότε προπονητή της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες, να του δώσει λεπτά συμμετοχής. Στις 2 Απριλίου του 2011 ο 19χρονος τότε Βέλλιος κάνει ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Άστον Βίλα. Την επόμενη χρονιά έρχεται και το πρώτο γκολ απέναντι στην Γουίγκαν και τελειώνει την σεζόν 2011-12 στην Πρέμιερ Λιγκ με 16 συμμετοχές και 3 γκολ.

Ο ίδιος μπαίνει στις καρδιές των οπαδών της Έβερτον κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αναδειχθεί κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής της ομάδας. Οι μεταγραφές στην επίθεση κλείνουν τον δρόμο για την πρώτη ομάδα και την επόμενη σεζόν ο Βέλλιος αγωνίζεται κυρίως στην δεύτερη ομάδα, ενώ η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μαρτίνες στην θέση του Μόγιες, κλείνει οριστικά την πόρτα της ενδεκάδας. Τον Μάρτιο παραχωρείται δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στην Μπλάκπουλ και πλέον έχοντας ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τους «εφοπλιστές» ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Σύμφωνα με τον σημερινό Τύπο, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον υψηλόσωμο επιθετικό...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα