ΠΑΟΚ: Αήττητος και καλύτερος απ’ όλους!

ΠΑΟΚ: Αήττητος και καλύτερος απ’ όλους!

ΠΑΟΚ: Αήττητος και καλύτερος απ’ όλους!

bet365

Ασύλληπτο, μοναδικό, ιστορικό το μέγα επίτευγμα που πέτυχε ο ΠΑΟΚ κατακτώντας αήττητος το πρωτάθλημα και γράφοντας Ιστορία. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε όλα τα ρεκόρ των πανάξιων Πρωταθλητών Ελλάδας.

O ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας της σεζόν 2018-19 και έγραψε με χρυσά γράμματα Ιστορία. Ξεκίνησε τη χρονιά με μείον δύο βαθμούς και κατόρθωσε να την ολοκληρώσει με 80 βαθμούς (82 στο γήπεδο…) και 26 νίκες στα 30 παιχνίδια.

Αυτό που πέτυχαν οι πανάξιοι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι κάτι το μοναδικό και πολύ δύσκολα θα το δούμε να επαναλαμβάνεται, άλλωστε πολλές ομάδες εδώ και δεκαετίες επιχείρησαν να το πετύχουν, αλλά στο τέλος δεν το κατάφεραν.

Δεν είναι, όμως, μόνον ο αήττητος τίτλος. Υπάρχουν πολλά ακόμη «παράσημα» για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που δικαιολογημένα συγκινήθηκε μετά το τέλος του αγώνα στα Γιάννινα, αλλά και τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα συνειδητοποιήσουν όλα αυτά τα ρεκόρ πέτυχαν, αφού σταματήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Μέχρι τώρα ξέραμε τους «The Invincibles» της Άρσεναλ, τώρα όμως υπάρχει και ο ΠΑΟΚ του Τσούμπα Άκπομ που συνδέει τους «κανονιέρηδες» του Λονδίνου με τους «ασπρόμαυρους αετούς» της Θεσσαλονίκης.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΗΤΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Από τις αρχές του δευτέρου γύρου, ο ΠΑΟΚ έδινε μια ακόμη μάχη με αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες που διεκδικούσαν το «τρόπαιο» της αήττητης ομάδας στα πρωταθλήματα τους. Σιγά σιγά η λίστα άρχισε να μειώνεται, έφυγαν τα μεγαθήρια τύπου Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, με τους «ασπρόμαυρους» να μη χάνουν πουθενά, ειδικά όταν τελείωσαν τα ντέρμπι με τους τρεις της Αθήνας και πέρασε θριαμβευτικά και από το Αγρίνιο.

Είχαν απομείνει τέσσερις – πέντε ομάδες (Σάλτσμπουργκ, Ερυθρός Αστέρας, Σλόβαν, Μακάμπι Τελ Αβίβ) για να μείνουν προς το τέλος στην κούρσα μόνον ο «Δικέφαλος» και η ομάδα του πρώην προπονητή του, Βλάνταν Ίβιτς. Τελικά, το βράδυ της Κυριακής (5/5) λίγο αφότου ολοκληρώθηκε το ματς στου «Ζωσιμάδες», η Μακάμπι έχανε με 3-2 από την Μπνέι Γεχούντα, αφήνοντας στους Πρωταθλητές Ελλάδας όλη τη δόξα της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ αήττητης ομάδας σ’ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της σεζόν 2018-19.

ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο «Δικέφαλος» είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει αήττητη ένα πρωτάθλημα στα 39 χρόνια της επαγγελματικής κατηγορίας, η οποία στην Ελλάδα ξεκίνησε την σεζόν 1979-80.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά, ισοφάρισε την στοιχειωμένη επίδοση του Παναθηναϊκού από την σεζόν 1963-64, που μέχρι την Κυριακή (5/5) ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Επειδή οι αριθμοί κάποιες φορές «λένε την αλήθεια» ο ΠΑΟΚ με την τρομερή φετινή πορεία του έφτασε τις 26 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 30 αγωνιστικές. Μάλιστα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεπέρασε το ρεκόρ της ομάδας του Στέπαν Μπόμπεκ, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες, σημειώνοντας ένα ξεχωριστό και δύσκολα να καταρριφθεί ρεκόρ στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν καλύτερη άμυνα (14 έναντι 17) και περισσότερες νίκες τόσο εντός (14 έναντι 13) όσο και εκτός έδρας (12 έναντι 11), ενώ στην μόνη στατιστική κατηγορία που υστέρησαν ήταν η επίθεση, καθώς τελείωσαν το πρωτάθλημα με ένα γκολ λιγότερο (66 έναντι 67) από τους «πράσινους».

Πάντως, με το 2-0 κόντρα στον ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το δικό του ρεκόρ επίτευξης τερμάτων (σε πρωτάθλημα με 16 ομάδες και 30 αγωνιστικές) με 66 γκολ.

Παράλληλα, κατέρριψε και το ρεκόρ καλύτερης αμυντικής επίδοσης σε πρωτάθλημα 30 αγώνων, καταρρίπτοντας και το τελευταίο ρεκόρ που άντεχε από το 1975-76, τη χρονιά δηλαδή που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα. Τότε η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ είχε δεχθεί 17 γκολ, όμως φέτος το παθητικό σταμάτησε στα 14.

Το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία έχουν οι Πασχαλάκης και Κρέσπο, που δεν έχασαν ούτε λεπτό από τα 30 ματς! Ο πρώτος τελείωσε το πρωτάθλημα με 16 παιχνίδια στα οποία κράτησε το μηδέν για την εστία του και ο δεύτερος με μόλις δύο κίτρινες κάρτες, αν και κεντρικός αμυντικός!

12 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΕΣ

O ΠΑΟΚ έφτασε τις 12 εκτός έδρας νίκες και ισοφάρισε τη δική του κορυφαία επίδοση από την σεζόν 1972-73. Τότε, μάλιστα, οι αγώνες ήταν περισσότεροι (17 έναντι 15). Η φετινή βαθμολογική συγκομιδή είναι ίδια μια και πριν από 46 χρόνια η «χρυσή ομάδα» του Λες Σάνον είχε γνωρίσει και δύο ήττες από Ολυμπιακό και Φωστήρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα