Με... χαρές και λύπες, αυτοί είμαστε!

Μιχάλης Τσαμπάς
Με... χαρές και λύπες, αυτοί είμαστε!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το... Euro-διήμερο που δεν είχε θετικό πρόσημο για τις Ελληνικές ομάδες, καθώς με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα (για τους δικούς του λόγους) δεν έχουν την πολυτέλεια για χαμόγελα!

Στην κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής στις... σουπιέρες του Champions League δεν θα υπάρχει χαρτάκι με Ελληνική ομάδα. Κι όμως οι συνθήκες ήταν τόσο ιδανικές και για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ, αλλά αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Οι πρωταθλητές Ελλάδος και μόνιμοι... θαμώνες του Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπόρεσαν να κερδίσουν μια ομάδα που ακόμη και στην υποβαθμισμένη Σούπερ Λίγκα δύσκολα θα έβρισκαν θέση στην πρώτη δεκάδα.

Ταπεινώθηκαν στο Ισραήλ και δικαίως από σήμερα αναμένεται... τσουνάμι σε όλα τα επίπεδα, ενώ ήδη οι οπαδοί φρόντισαν να δείξουν τις δικές τους «προθέσεις». Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, αφού ούτε αυτή την φορά δεν μπόρεσε καν να... αγγίξει το «σεντόνι» είναι απορίας άξιο πότε θα το κάνει; Με καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, με προβάδισμα και ευκαιρίες στην ρεβάνς της Τούμπας και με αντίπαλο μια ομάδα που αν δεν φορούσε την φανέλα του Άγιαξ, δεν θα φόβιζε σε τίποτα.

Όταν όμως ο Κλάους Αθανασιάδης... βιάστηκε να καθαρίσει την φανέλα του, αλλά όχι και το ματς, όταν οι συμπαίκτες του έχασαν επίσης τα... άχαστα, τότε ο αντίπαλος θα σε τιμωρήσει. Αυτό κι έγινε...

Κάπως έτσι οι δυο τους θα κάνουν παρέα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν ο μόνος που χάρηκε από τους τρεις εκπροσώπους της Πέμπτης. Αφού πέρσι έπαθε και... ξεφτιλίστηκε από την Καμπάλα, φέτος έμαθε και τα κατάφερε. Έκανε το χρέος του, έμεινε στο... κόλπο των ομίλων και περιμένει μια ευνοϊκή κλήρωση όντας στους ισχυρούς για να βρεθεί ξανά χειμώνα στα... ευρω-σαλόνια.

Αντίθετα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το θετικό αποτέλεσμα της Γαλλίας, αλλά ούτε το γεγονός ότι με υψηλές θερμοκρασίες, αρχές Αυγούστου, πάνω από 30.000 κόσμος ήταν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξει. Αν μη τι άλλο πάντως, αυτό είναι ένα μέγα κέρδος που οφείλει να το διατηρήσει. Το come back της Ένωσης στην Ευρώπη μετά τα... στείρα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως θα το ήθελε ο κόσμος της.

Ένα... φτηνό γκολ ήταν αρκετό για την Σεντ Ετιέν. Αν οι τρεις παραπάνω αποκλεισμοί... πόνεσαν, υπάρχει κι ένας που δεν ήταν και τόσο οδυνηρός. Αυτός του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες στο Περιστέρι, για μισή ώρα... πίστεψαν στο θαύμα, αλλά παραδόθηκαν σε μια καλύτερη ομάδα όπως αποδείχθηκε η Άλκμααρ. Όμως μόνο δάκρυα δεν υπήρχαν για την φετινή πορεία του «Άγιαξ». Μια πρόκριση, εμφανίσεις αξιοπρεπείς, εμπειρία και στο φινάλε χειροκρότημα.

Κληρονομιά αν μη τι άλλο για μια ομάδα, που όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο προσφέρει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και βρίσκει «ουδέτερο» κοινό που την συμπαθεί.

Europa League λοιπόν για τρεις από τους τέσσερις μεγάλους και... προσευχές για κληρώσεις που δεν θα κρύβουν δυσάρεστες εμπειρίες, έστω κι αν είναι στο ισχυρό γκρουπ. Άλλωστε αρκετά «ματώσαμε» και πέρσι και πρόπερσι και φέτος. Αρκετοί βαθμοί και θέσεις χάθηκαν, έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημείο να ξεκινάμε από τον Ιούλιο.

Προσευχή και τύχη λοιπόν μήπως και οι όμιλοι του Europa έχουν φέτος τρεις Ελληνικές ομάδες, που θα φέρουν βαθμούς και διακρίσεις. Γιατί πιά αυτοί είμαστε και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Πάνε τα μεγαλεία, πάνε τα αστέρια, πάνε οι σπουδαίες πορείες. Πια ιδρώνουμε να περάσουμε κανένα προκριματικό γύρο και συνήθως θα βρούμε και αντίπαλο που με... περίσσια αλαζονεία θα τον βαφτίσουμε «καφενείο» και στο τέλος θα κεράσει πικρό... καφέ.

Τέτοια ήταν η Καμπάλα, η Εστορίλ, η Μπερ Σεβά και... πάει λέγοντας. Οπότε από σήμερα κάτω η μπάλα. Είπαμε αυτοί είμαστε. Αυτό είναι πια το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να πανηγυρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έκανε... υπέρβαση επειδή προκρίθηκε με 2 νίκες επί της ΑΪΚ πριν καλά-καλά μπει ο Αύγουστος και να λέμε πως ο ΠΑΟΚ... μεγάλωσε επειδή αποκλείστηκε «τιμητικά» (;) από τον Άγιαξ.

Που ξέρετε; Ίσως σε μερικά χρόνια ξαναγυρίσει ο τροχός.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα