Ο Κing Εric του Αγρινίου!

Μιχάλης Τσαμπάς
Ο Κing Εric του Αγρινίου!

bet365

Ο Ερικ Μορένο έχει πατήσει... γκάζι με τα 5 γκολ σε 3 ματς και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον «Μπαλοτέλι» που... κλέβει τις καρδιές των φίλων του Παναιτωλικού!

Η κλεψύδρα των μεταγραφών είχε... γυρίσει ανάποδα. Η άμμος τέλειωνε. Οι ώρες που είχαν στην διάθεση τους οι ομάδες για την τελευταία κίνηση ενίσχυσης ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και κάπου εκεί, λίγο πριν το φινάλε, αφού οι άνθρωποι του Παναιτωλικού βγήκαν νικητές στον αγώνα δρόμου με την... χαρτούρα, ανακοίνωσαν την απόκτηση του Έρικ Μορένο.

Με μόνο έναν καθαρόαιμο επιθετικό στο ρόστερ (Άλβες) και χωρίς εκείνη την χρονική περίοδο να είχε ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Βασιλείου, ο Κολομβιανός πήγε στο Αγρίνιο ως... Μάννα εξ ουρανού. Στο άκουσμα «δανεικός από την Μπράγκα», οι φίλοι του Παναιτωλικού χαμογέλεσαν. Άλλωστε το μήνυμα ήταν αισιόδοξο. Το καλό θα μπορούσε να... τριτώσει. Δανεικός από την Μπράγκα πέρσι ο Γκάλο, δανεικός από την Πορτογαλική ομάδα κι ο Ανέν. «Παπάδες» έκαναν και οι δύο στον Παναιτωλικό και σε μεγάλο βαθμό έβαλαν την περασμένη σεζόν το... κερασάκι της εύκολης παραμονής. Οπότε είχαν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι ότι κι αυτή την φορά το δρομολόγιο Μπράγκα-Αγρίνιο θα... μετέφερε ένα καλό «δώρο».

Περίπου 1.5 μήνα μετά ο φορ από την Λατινική Αμερική έχει συστηθεί για τα καλά όχι μόνο στους φιλάθλους των «καναρινιών», αλλά σε όλο το Ελληνικό κοινό που κάθε Σαββατοκύριακο ασχολείται με την Σούπερ Λίγκα. Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Μακ του ΠΑΟΚ... Τρία ματς βασικός, πέντε γκολ (!!!), ένα χατ τρικ, δυο πολύτιμοι εκτός έδρας βαθμοί και ένα ακόμη πιο πολύτιμο εντός έδρας τρίποντο.

Το πρώτο φετινό για τους Αγρινιώτες! 1 τέρμα πετυχαίνει σε κάθε... 2.6 προσπάθειες. Φοβερός αριθμός! Μάλιστα το ένα γκολ (αυτό με τον Εργοτέλη) άκρως εντυπωσιακό, τόσο ώστε να του δώσει το αγαλματάκι τουbest goal με... ποσοστό Φιντέλ Κάστρο, που έφτασε το 75.14%. Το δεύτερο, αυτό που πέτυχε το περασμένο Σάββατο στην Τρίπολη μπορεί να ήταν πιο... εύκολο σε εκτέλεση αλλά ο τρόπος που τελείωσε την φάση έδειξε ότι «το έχει».

Όχι άδικα λοιπόν, μετά τα πρώτα ματς της σεζόν, ο τεχνικός του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος... απέσυρε στον πάγκο τον «άκαπνο» (ως τώρα) Άλβες, δίνοντας φανέλα βασικού στον Κολομβιανό. Ο 22χρονος (γεννημένος στις 24 Νοεμβρίου 1991), έχει γίνει ήδη το πιο... hot όνομα (μαζί με τον Νίκολας Μαρτίνες) στο Αγρίνιο, καθώς οι φίλοι του συλλόγου βλέπουν στο πρόσωπο του αυτόν που θα γεμίσει γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει από νωρίς τον στόχο της παραμονής.

Φροντίζει πάντως σε κάθε του... παρθενική εμφάνιση να κάνει «θορυβό». Δεν συνέβη μόνο στο Παγκρήτιο όπου για πρώτη φορά έπαιξε βασικός με την φανέλα του Παναιτωλικού. Αυτό είχε κάνει και ως παίκτης της Ντεπορτίβο Περέιρα, το 2009.

Ξεκίνησε βασικός σε ματς κόντρα στην Ντεπορτίβο Κάλι, έβαλε γκολ στο 3-0 της ομάδας του και το... νερό είχε μπει στο αυλάκι. Η Μιλιονάριος δεν άφησε το κελεπούρι να χαθεί και τον κράτησε για 3 χρόνια. Οι εμφανίσεις του ήταν διαβατήριο να περάσει τον Ατλαντικό και να ενταχθεί στο ρόστερ της Μπράγκα. Πλέον ο «Μπαλοτέλι» όπως είναι το παρατσούκλι του, αφού σε ύφος και κούρεμα θυμίζει τον ιδιόρυθμο Ιταλό της Λίβερπουλ, βγάζει το ψωμί του στο Αγρίνιο.

Ενίοτε βγάζει και την φανέλα του. Το είχε κάνει πανηγυρίζοντας το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ. Είχε σκοπό, οπότε χαλάλι και η κίτρινη. Ήθελε να στείλει μήνυμα συμπαράστασης σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο που έδινε μάχη ζωής. Στην γυναίκα του αδερφού του. Χάθηκε αυτή η μάχη όμως και έτσι με ένα ανάλογο τρόπο, με μήνυμα στην φανέλα, πανηγύρισε και το τέρμα στην Τρίπολη. Αυτή την φορά η φανέλα δεν βγήκε και η κίτρινη κάρτα που ήδη είχε, δεν έγινε κόκκινη. Θα του το συγχωρούσαν πάντως... Είπαμε υπήρχε λόγος. Ο Μορένο πλέον πατάει καλά. Συνεργάζεται με κλειστά μάτια με τον Μαρτίνες, ο οποίος του έδωσε ήδη 3 ασίστ στα 5 γκολ που πέτυχε, δείχνει ομαδικό πνεύμα, βοηθάει ακόμη και αμυντικά, δίνει μάχες και στον αέρα.

Έχει όλο το πακέτο ενός φορ που μπορεί να... κουβαλήσει με τα γκολ του την ομάδα. Άλλωστε η ζωή του στο Αγρίνιο είναι ήρεμη κι έτσι έχει κάνει... focus στην δουλειά του. Η σύντροφος του είναι μαζί του κι έχει αναλάβει όλα τα υπόλοιπα. Όπως και τις ετοιμασίες του γάμου που δεν θα αργήσει να γίνει. Όσο για φίλους;Latin παροικία έχει... στηθεί στο Emileon, με 3 Αργεντίνους, 2 Βραζιλιάνους και έναν Βολιβιανό. Κολομβιανός ο ίδιος τα κοινά πολλά.

Μάλιστα με τον Ντιέγκο Μπεχαράνο μοιράζονται και το ίδιο δωμάτιο σε κάθε εκτός έδρας ματς του Παναιτωλικού. Προφανώς εκεί έχει τον χρόνο εκτός από την ψυχολογική προετοιμασία του αγώνα, να ετοιμάσει και τις πλάκες του, καθώς συμπαίκτες του κάνουν λόγο για ένα τύπο με πολύ χαβαλέ. Πειραχτήρι σκέτο... Δείχνει να απολαμβάνει την παρουσία του στα «καναρίνια» και όσο προχωράει με γκολ από αγωνιστική σε αγωνιστική τόσο περισσότερο αισθάνεται ως ο... King Eric του Αγρινίου. Αν μη τι άλλο η παρουσία του δεν περνάει απαρατήρητη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα