Στίβεν Τζέραρντ: Ο άνθρωπος Λίβερπουλ (vids)

Στίβεν Τζέραρντ: Ο άνθρωπος Λίβερπουλ (vids)

Στίβεν Τζέραρντ: Ο άνθρωπος Λίβερπουλ (vids)

bet365

Είναι αυτός που αν σε ρωτήσουν τι σημαίνει αφοσίωση και πίστη στις ιδέες και τις αξίες, τον δείχνεις αμέσως... Το gazzetta.gr εύχεται στον Στίβεν Τζέραρντ για τα 36α του γενέθλια!

Ο «Stevie G», είναι ο άνθρωπος Λίβερπουλ.

Είναι το παιδί που έζησε τ' όνειρο. Αυτό που βλέπεις στις ταινίες που «χτυπούν» στο συναίσθημα και βλέπεις πως ένας άνθρωπος μέσα από τη σκληρή δουλειά, την τύχη, αλλά και την ικανότητά του να κρατήσει τη μοίρα του στα χέρια του, πετυχαίνει το ... ακατόρθωτο. Να κάνει, να νιώσει και να γευτεί αυτό ακριβώς που έχει κυνηγήσει.

Όλα αυτά είναι ο Στίβεν Τζέραρντ. Το λιμάνι του Λίβερπουλ, είναι αυτό στο οποίο θα «αράζει» μια ζωή.

Ακόμα κι αν αυτά τα χρόνια τα περνάει στις ΗΠΑ σε μια πολύ διαφορετική, νέα εμπειρία από το ποδόσφαιρο του MLS, πάντοτε βρίσκει ευκαιρία να επιστρέψει στο Μέρσεϊσαϊντ και να επισκεφθεί τα ... αγαπημένα, γνώριμα λημέρια στο Μέρσεϊσαϊντ. Όπως είναι το «Άνφιλντ» και το «Μέλγουντ».

Εκεί, απ' όπου ξεκίνησε παιδάκι, στο οποίο οι παλιοί έκαναν τα ... καψώνια στ' αποδυτήρια και το γήπεδο των προπονήσεων, μέχρι να φτάσει εκείνος ν' αποτελεί έναν άνθρωπο και κατά δεύτερο λόγο έναν αθλητή από τον οποίο άπαντες αντλούν έμπνευση και μόλις τον βλέπουν αυτομάτως σκέφτονται πως «τα πράγματα είναι σοβαρά στη Λίβερπουλ...».

Τι ν' απαριθμήσει αυτός ο άνθρωπος από στιγμές που θα τον συνοδεύουν για πάντα και όλες θα έχουν μόνο την κόκκινη φανέλα για να του θυμίζουν πόσο τυχερός στάθηκε στο κυνήγι της ποδοσφαιρικής του ευτυχίας...

Από το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη Λίβερπουλ, τον Νοέμβριο του 1997, στο ντεμπούτο του σε παιχνίδι απέναντι στη Μπλάκμπερν, έναν χρόνο αργότερα (29/11/1998)...

... στο τρεμπλ με τους «κόκκινους» το 2001, όταν είχε έρθει το ευρωπαϊκό έπειτα από έναν τρελό τελικό στο Κύπελλο UEFA απέναντι στην Αλαβές και μια χρονιά που «ξεπερνάει ακόμα και το 2005» σύμφωνα με τον Τζέιμι Κάραγκερ...

... μέχρι το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, στην πορεία του 2005 μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη. Εκείνο τον «κεραυνό» στο «Άνφιλντ» που χάρισε στη Λίβερπουλ την πρόκριση από τη φάση των ομίλων, για να συνεχιστεί εκείνο το όμορφο παραμύθι, μέχρι την ανατροπή του 3-0 του πρώτου μέρους στον τελικό με τη Μίλαν, για την αναρρίχηση στην κορυφή της Ευρώπης.

Κι από εκεί, σε ακόμα ένα τρομερό γκολ κόντρα στη Γουέστ Χαμ, στον τελικό Κυπέλλου του 2006. Τότε που ο ίδιος είχε δηλώσει ότι: «Σούταρα από τόσο μακριά γιατί... δεν με βαστούσαν άλλο τα πόδια μου σ' εκείνο το σημείο να συνεχίσω την κούρσα»! Και ο αθεόφοβος έκανε το 3-3 στο 90' για να πάρει τελικά η αγαπημένη του ομάδα το τρόπαιο.

Στη διαδρομή του με την κόκκινη φανέλα, ο «Stevie G» πανηγύρισε ένα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Κύπελλα, τρία Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο UEFA, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης κι ένα Community Shield. Αυτό που ποτέ δεν πήρε και του προκάλεσε τον μεγαλύτερο πόνο της καριέρας του, ήταν το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ, ποτέ μαζί του δεν στέφθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας. Υπήρξαν χρονιές που η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στον στόχο, αλλά τα πάντα χάθηκαν...

Τελευταία, ήταν αυτή του 2013, όταν ένα γλίστρημα στο ντέρμπι με την Τσέλσι αποδείχθηκε καθοριστικό και μια κάκιστη ισοπαλία (3-3) με την Κρίσταλ Πάλας, από προβάδισμα τριών τερμάτων, έγραψε τον επίλογο που έκανε τον υγιή ποδοσφαιρικό κόσμο να συγκινηθεί με του κλάμα του Λουίς Σουάρες.

Η απώλεια του πρωταθλήματος, θα στοιχειώνει μια ζωή τον Στίβεν Τζέραρντ. Όσο κι αν μπορεί να χαμογελάει με τα όσα έχει πετύχει κι όσο καλά κι αν μπορεί να περνάει στο Λος Άντζελες, ακόμα κι αν είναι ευτυχισμένος όταν πλέον θα επιστρέψει στη Λίβερπουλ (γιατί το ξέρει καλά ότι θα γυρίσει) για να βρίσκεται κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει με όποιο τρόπο του ζητηθεί όταν πλέον θα έχει βάλει τέλος στην καριέρα του, ο τρόπος που χάθηκε η κορυφή το 2013, θα είναι η μαύρη κηλίδα της ιστορίας της παρουσίας του στα γήπεδα.

Μιας ιστορίας, όμως, που έχει τόσες στιγμές – μαθήματα για όλους. Και στιγμές που όπως το φετινό θαύμα της Λέστερ, προσφέρουν ελπίδα στον άνθρωπο. Γιατί η μοίρα μπορεί να έχει γραμμένα, αλλά αυτά τα γραμμένα μπορείς εσύ να τα φέρεις στα μέτρα σου, όπως το έκανε στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του ο Τζέραρντ. Κι ας μην κατάφερε να κάνει το happy ending...

Η ιστορία αυτού του θρύλου στη Λίβερπουλ τελείωσε με τρόπο που έκανε ακόμα μεγαλύτερο όλο αυτό που έζησε εκείνος στο «Άνφιλντ». Πίκρα μεν, αλλά το κεφάλι του θα είναι πάντα ψηλά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα