Ο δικός τους Μπρούνο…

Ο δικός τους Μπρούνο…

Μαριάννα Αξιοπούλου
Ο δικός τους Μπρούνο…

bet365

Έξι χρόνια μετά το αντίο, όλα μοιάζουν να είναι διαφορετικά. Εκτός από την αγάπη του για την ΑΕΚ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία του Μπρούνο Τσιρίλο στην Ένωση.

Καλοκαίρι του 2005 και πριν πάρει την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ, επισκέφτηκε την Ελλάδα. Ήθελε μαζί με την αρραβωνιαστικιά του να ξέρει που πηγαίνει... Η ειρωνεία; Σε εκείνο το μέρος που θα πήγαινε, θα άλλαζε η ζωή του. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κάνει σαν τρελός για να επιστρέψει. Όχι, πλέον, για την αρραβωνιαστικιά του, αλλά για τον πιο μεγάλο έρωτα. Εκείνο που δεν είχε σκεφτεί ήταν ότι θα ερωτευτεί και πάλι. Τόσο, ώστε να ξεχάσει την προηγούμενη αγάπη του. Το gazzetta.gr διηγείται την ιδιαίτερη ιστορία του Τσιρίλο στην ΑΕΚ! Την ιδιαίτερη ιστορία ενός ανθρώπου που αγαπάει και αγαπιέται με πάθος.

Ο σκληρός... αισθηματίας!

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά να εστιάζουμε στην ουσία του θέματος... Έτσι, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Μπρούνο Τσιρίλο είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, το κύριο θέμα γύρω από την καριέρα του ήταν το ξύλο που κάποτε είχε παίξει με τον Μάρκο Ματεράτσι. Με εκείνη την εικόνα του σκληρού και αντιαθλητικού παίκτη τον είδαμε εξ αρχής στη χώρα μας. Ο Ιταλός θα απαντήσει καταφατικά στην πρόταση της Ένωσης και όταν θα εμφανιστεί στους Θρακομακεδόνες, η εικόνα θα ενισχυθεί. Ξυρισμένο κεφάλι, σημάδια στο πρόσωπο, πολλά τατουάζ...

«Είμαι ένα πολύ απλό παιδί, πολύ απλός χαρακτήρας και αρκετά ντροπαλός», είχε απαντήσει στην πρώτη του συνέντευξη, στην οποία δεν αποποιήθηκε την... μαφιόζικη καταγωγή του. «Είμαι 70% cool και ήσυχος και 30% μαφιόζος, αλλά με την καλή έννοια. Γιατί στην Ιταλία το να είσαι μαφία είναι κάτι πολύ κακό». Εξάλλου, την εποχή που έπρεπε να πάρει την απόφαση να αφήσει την πατρίδα του ζούσε πολύ δύσκολες προσωπικές στιγμές. Στιγμές που μετά από χρόνια αποκάλυψε... «Το καλοκαίρι του 2005, πριν φύγω από την Ιταλία και έρθω στην ΑΕΚ, αρρώστησε πολύ άσχημα ο πατέρας μου. Ήμουν έτοιμος να μην έρθω και αυτός που με παρακίνησε ήταν ο ίδιος ο πατέρας μου. Μου είπε «ή θα πας στην ΑΕΚ ή θα φύγω εγώ». Πέρσι έπαιζα στην ΑΕΚ και το μυαλό μου ήταν συνέχεια στο σπίτι στην Ιταλία, στον άρρωστο πατέρα μου».

Ο πατέρας του ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε και, μάλιστα, τον είδε από κοντά καιρό μετά σε έναν αγώνα Champions League. Θα ένιωθε δικαιωμένος για όσα είχε καταφέρει ο γιος του, τον οποίο κάποτε χρειάστηκε να... απειλήσει για να φέρει στο σωστό δρόμο. «Είχα μείνει στην ίδια τάξη, Α' Γυμνασίου και με έπιασε ο πατέρας μου, με κάθισε κάτω και μου λέει: «Ή μπάλα ή σχολείο, διάλεξε». Αποφάσισα τότε να παίζω μπάλα μόνο τα απογεύματα και τα πρωινά πήγαινα κανονικά στο σχολείο. Γιατί κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν το σχολείο για τη ζωή μου».

Ο Μπρούνο, εντέλει, αποδείχθηκε... μαφία! Με την καλή έννοια, όπως ο ίδιος ήθελε να το λέει. Σύντομα θα κέρδιζε τον Φερνάντο Σάντος, τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς της ΑΕΚ. Εκείνοι θα τον αποθέωναν σε κάθε ευκαιρία και ένα… αδιάφορο απόγευμα θα έβρισκαν την αφορμή να τον βαφτίσουν «sexy». Το προσωνύμιο «κόλλησε» στον Τσιρίλο σε έναν αγώνα με την Καλλιθέα. Ένα χτύπημα στον γλουτό, τον ανάγκασε να σηκώσει το σορτσάκι, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό. Η κερκίδα δεν ήθελε πολύ να τον αποθεώσει και ο διαιτητής να διακόψει το ματς για να του πει να βγει έξω... Η ιστορία, όμως, είχε γραφτεί! Μια ιστορία που θα επαναλαμβανόταν αργότερα στον ΠΑΟΚ, όταν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το γκολ του στον αγώνα του δικεφάλου με τον Πανσερραϊκό, κάποιος συμπαίκτης του άθελά του θα του κατεβάσει το σορτσάκι και ο Μπρούνο θα γινόταν ακόμα πιο… sexy!

Το τατουάζ για την ΑΕΚ!

Η αγάπη του για τη φανέλα που φορούσε μεγάλωνε μέρα με την μέρα. Όπως και εκείνη του κόσμου της ΑΕΚ, που βλέποντας τον να παθιάζεται μέσα στο γήπεδο, του συγχωρούσε ακόμα και τα λάθη που μπορεί κατά καιρούς να έκανε... Οι πανηγυρισμοί του στα γκολ, είτε ήταν απέναντι στον Εθνικό, είτε κόντρα στην Άντερλεχτ, το πάθος του να τρέχει και να κυνηγάει ακόμα και χαμένες πάσες, ένα σκληρό μαρκάρισμα στις καθυστερήσεις ενός αγώνα μόνο και μόνο επειδή ο αντίπαλος τον εκνεύρισε, ήταν στοιχεία που έφτιαχναν τον κόσμο της ΑΕΚ. Παράλληλα, όμως, χαλούσαν τους αντιπάλους. Η Τούμπα έβραζε εναντίον του σε έναν αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τον Γενάρη του 2007... Του τα είχαν μαζεμένα από το μαρκάρισμα στον Μάρτσιν Μίετσελ, τότε που ακόμα και η ΠΑΕ είχε βγάλει ανακοίνωση για εκείνη τη φάση. «Συγκλονιστικό highlight της καριέρας σας παραμένει βέβαια η στιγμή που αρνηθήκατε την κόκκινη κάρτα στον Cirillo, μετά την «καρατιά» στον Mieciel», θα αναφέρει στην... αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τον Θανάση Μπριάκο!

Και η Τούμπα, όμως, αργότερα θα τον αγαπούσε. Για τον Μπρούνο Τσιρίλο όλα αυτά ήταν ψιλά γράμματα. Στην ΑΕΚ περνούσε την καλύτερη φάση της καριέρας του και μόνο το κιτρινόμαυρο τον ενδιέφερε. «Βάζω τίτλο, «είναι όλα υπέροχα». Όλα ξεκίνησαν καλά και συνεχίζουν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Είναι μια υπέροχη περίοδος για μένα και στον επαγγελματικό τομέα και σε αυτόν των ανθρωπίνων σχέσεων. Και για να είμαι ειλικρινής, πριν έρθω δεν τα περίμενα τόσο καλά τα πράγματα, αλλά ως τώρα έχω μείνει έκπληκτος από την παραμονή μου εδώ», θα δηλώσει 1,5 χρόνο μετά την άφιξή του στη χώρα μας. Λίγο καιρό μετά το καταπληκτικό του γκολ απέναντι στην Άντερλεχτ και λίγο καιρό πριν αρχίσουν τα σύννεφα...

Στο Βέλγιο, ο Ιταλός αμυντικός θα πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας ελπίδα πρόκρισης στην ΑΕΚ. Θα ουρλιάζει για δύο λεπτά μέχρι να συνέλθει. Και μετά το τέλος του αγώνα θα κλαίει για είκοσι λεπτά, μέχρι να καταφέρουν να τον συνεφέρουν. Μόλις η δεύτερη φορά στη ζωή του που είχε κλάψει για αγώνα... Η ΑΕΚ είχε γίνει η μεγαλύτερη τρέλα του! Το πάθος του, για το οποίο ήταν έτοιμος να «χτυπήσει» και δεύτερο τατουάζ στο κορμί του. Γιατί όπως είχε πει το αστέρι στο πίσω μέρος του λαιμού του ήταν για την Ένωση... «Όλα βρίσκονται μέσα σε αυτό το αστέρι, στον αυχένα. Αυτό το έκανα εφέτος για να θυμάμαι αυτή την όμορφη περίοδο. Ένα αστέρι για την ΑΕΚ».

Η αντίστροφη μέτρηση!

Η αλήθεια είναι πως είχαν ακουστεί πολλά... Ψέματα, όπως ο ίδιος θα διευκρίνιζε μετά! Οι φήμες για τις νυχτερινές του εξορμήσεις, για την αδυναμία του στο ασθενές φύλλο, για τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του. Οι φήμες ήθελαν τη γυναίκα του Σορεντίνο να ανησυχεί λόγω της κατάληξης της σχέσης του Τσιρίλο με την αρραβωνιαστικιά του. Και λίγο καιρό μετά η Σάσα Μπάστα θα έμοιαζε να επιβεβαιώνει όλα τα αρνητικά κουτσομπολιά που λέγονταν για εκείνον. «Παλιά -να πω και ένα gossip- με κυνηγούσε και ο Τσιρίλο. Την πρώτη φορά βέβαια που τον είχα δει τον είχα περάσει για τον μπράβο του Δέλλα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα».

Έμοιαζε κοινό μυστικό πως ο Μπρούνο Τσιρίλο δεν θα προλάβαινε να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Στις 22 Απριλίου του 2007 ήρθε η επιβεβαίωση, μέσα από έντονο επεισόδιο που θα έχει με τον Λορέντζο Σέρα Φερέρ. Ο Ιταλός και ο Βλάνταν Ίβιτς, οι οποίοι έκαναν και πολύ καλή παρέα εκείνη την εποχή. Μόνο που ο Ισπανός τεχνικός είχε καλέσει μετά την προπόνηση τον Σέρβο να λύσουν την παρεξήγηση, αλλά δεν έκανε το ίδιο και με τον Τσιρίλο. Οι φήμες αυξάνονταν, ο καπνός έγινε πιο πυκνός από ποτέ και το αντίο δεν άργησε...

Μια εβδομάδα αργότερα, η σεζόν ολοκληρωνόταν. Η ΑΕΚ είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League και έκλεινε το πρωτάθλημα γηπεδούχος απέναντι στην Ξάνθη. Στην ανακοίνωση των εντεκάδων, ο Τσιρίλο θα πάρει το πιο δυνατό χειροκρότημα. Θα πρέπει, όμως, να συγκρατήσει τα συναισθήματά του για 90 λεπτά, πριν ξεσπάσει... Το τελευταίο σφύριγμα ακούγεται και φεύγει σφαίρα για τους οργανωμένους. Πετάει τη φανέλα του και κάνει το γύρο του γηπέδου. Ο κόσμος τον αποθεώνει, το ίδιο και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Παράλληλα, τον αποχαιρετούν... Ως MVP του αγώνα. Τιμήν ένεκεν, ίσως. Κανέναν δεν ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή.

«Αυτό που θα θυμάμαι για πάντα είναι ότι είδα πολύ κόσμο στον τελευταίο αγώνα να φωνάζει το όνομά μου και να κλαίνε. Ανατρίχιασα από τη συγκίνηση. Τόση αγάπη δεν έχω νιώσει ποτέ». Δεν ξέχασε εκείνη τη βραδιά. Όπως δεν ξέχασε και τη χειρότερη στιγμή του στην ΑΕΚ. «Όταν έβαλα την υπογραφή μου για να λύσουμε το συμβόλαιο και να φύγω».

Who is Bruno;

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για το τι μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος στην ψυχή του. Ποτέ, όμως, δεν είναι αποδείξεις! Το αστέρι για την ΑΕΚ είναι μόνο ένα από τα πέντε τατουάζ που έχει στο σώμα του. Θα το συνδύαζε ποτέ κανείς με τέσσερις επισκέψεις στην Ακρόπολη και την πίστη στο Θεό; «Δυστυχώς δεν πάω συχνά στην εκκλησία και αισθάνομαι άσχημα γι' αυτό. Καμιά φορά λέω στον εαυτό μου «τελικά δεν έχεις το πρόσωπο να μπεις στην εκκλησία», δήλωσε σε συνέντευξή του, στην οποία είχε αποκαλύψει τις συχνότατες επισκέψεις του στο ιστορικό μνημείο των Αθηνών.

Θα μπορούσε έναν τόσο παθιασμένος ποδοσφαιριστής να έχει για χόμπι κάτι εντελώς χαλαρό; «Από παλιά μ' άρεσε το τένις και τελευταία ασχολήθηκα λίγο με το γκολφ. Προσπάθησα το καλοκαίρι να παίξω τρεις - τέσσερις φορές γκολφ, αλλά τώρα δεν έχω χρόνο», είναι η απάντηση που ο ίδιος ο Τσιρίλο είχε δώσει... Θα μπορούσε ένα άνθρωπος σκληρό και δοκιμασμένος να πληγωθεί από όσα λέγονται για εκείνον; «Ειπώθηκαν πολλά, κυρίως ότι δεν ήμουν σωστός, ότι ξενυχτούσα κάθε βράδυ. Η προσωπική μου ζωή είναι δική μου. Το σημαντικό είναι αν μέσα στο γήπεδο δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Έχω προσωπική ζωή όπως όλοι και υπήρχαν κάποιοι που έκαναν χειρότερα από εμένα και όμως δεν ειπώθηκε τίποτα. Δεν με νοιάζει, όμως, κοιτάω τη ζωή μου, προπονούμαι κάθε μέρα και θέλω να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Θα μπορούσε ένας άντρας που φεύγει από την Ιταλία για να δει για μια μέρα τη γυναίκα της ζωής του, να δηλώνει ότι θέλει να γίνει πρωταγωνιστής σε τσόντα; «Όνειρο μου από μικρός ήταν να γίνω ηθοποιός σε ταινίες για ενήλικες. Μετά από δεκατέσσερα χρόνια στο ποδόσφαιρο ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω». Και θα μπορούσε αυτή ακριβώς η δήλωσή του να τον πληγώσει όσο τίποτα άλλο; «Μ' έχει πληγώσει πάρα πολύ. Δεν μπορείς να φανταστείς. Λυπάμαι που έκανε το γύρο του κόσμου μια είδηση που δεν είναι αληθινή. Που μια φάρσα, ένα αστείο αντιμετωπίστηκε σοβαρά. Eγώ, άλλωστε, είμαι ένας άνθρωπος πολύ ήρεμος και θέλω τα προσωπικά μου να τα κρατάω για μένα. Aυτό έκανα και όταν ήμουν στην AEK, όταν άκουγα διάφορα αλλά κανείς δεν γνώριζε πολλά για εμένα. Έμαθα πως συζητήθηκε πολύ στην Ελλάδα. Kι αυτό με πληγώνει ακόμη περισσότερο, διότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπώ και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τους φέρω σε δύσκολη θέση».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα