Λαμία: Με…λίσσα για την παραμονή!

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία: Με…λίσσα για την παραμονή!

bet365

Ο Νίκος Μελίσσας εντυπωσιάζει με τις έσχατες εμφανίσεις του στην εστία της Λαμίας, συνεχίζοντας μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και κόντρα στον Ατρόμητο να αναδεικνύεται σε «κέρβερο» και στη μάχη για την παραμονή της ομάδας του στη Super League.

Στη «σκια» του Παπαδόπουλου κατά την περσινή σεζόν, πρόλαβε να δείξει καλά στοιχεία, αλλά όχι να πάρει πολλούς αγώνες. Ο Νίκος Μελίσσας έπαιξε σε εννέα παιχνίδια της Λαμίας την περσινή σεζόν, στον πρώτο χρόνου του δανεισμού του από τον ΠΑΟΚ και έδωσε… ραντεβού για τη φετινή, όταν αυτός ανανεώθηκε και αποτέλεσε δίδυμο στα γκολπόστ με τον Μπόγιαν Σαράνοφ.

Η έναρξη της σεζόν τον βρήκε πίσω από τον Σέρβο, μα έτοιμο για την ευκαιρία του. Αυτή ήρθε στις 11 Νοεμβρίου 2018 και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0), όταν με πέντε αποκρούσεις, ισάριθμες επεμβάσεις και δυο κλεψίματα κράτησε απαραβίαστη την εστία του, συμβάλλοντας στην επέκταση του αήττητου των «κυανόλευκων» στους επτά συνεχόμενους αγώνες.

Ωστόσο, όσο ο Σαράνοφ ήταν καλά, τα πειράματα για τη θέση του «άσου» μπήκαν στο «συρτάρι» του Μάκη Χάβου, που πάντως έβλεπε τον 25χρονο (24/02/93) τερματοφύλακα να δουλεύει, να μένει συγκεντρωμένος και το κυριότερο, ειδικά για τη θέση, να έχει υπομονή. Υπομονή που τελικά φαίνεται να τον δικαιώνει.

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 1-0 της Φθιώτιδας ήταν η πρώτη μέρα της… υπόλοιπης σεζόν για τον Μελίσσα. Οι επεμβάσεις του στο παιχνίδι, η σταθερότητά του και φυσικά η απόκρουση του πέναλτι του Κάτσε, τον οποίο… προσκάλεσε να θυμηθούν τα παλιά, τον κατέστησε ως super πρωταγωνιστή της μεγάλης πρόκρισης των Φθιωτών στα προημιτελικά του Κυπέλλου!

Η απόδοσή του επιβραβεύτηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου μια φάση ισοδυναμούσε με ολόκληρο το παιχνίδι και τη «μισή» κατηγορία! Τα γκολ των Τομάς και Μπαράλες έδιναν τη νίκη στη Λαμία, μέχρι το 95’, όταν ήρθε η ώρα για το «Νο.1» να δράσει. Ο Κουλούρης σούταρε με δύναμη στην απέλπιδα προσπάθεια των Περιστεριωτών για την ισοφάριση και η μπάλα κόντραρε στον Βάντερσον, αλλάζοντας πορεία. Ο Μελίσσας αντέστρεψε τη φόρα που είχε πάρει, γύρισε στα αριστερά του, έπεσε και έδιωξε. Ο Βραζιλιάνος καθάρισε τη φάση και ο Κομίνης σφύριξε τη λήξη. Αντί για ένας βαθμός, τρεις στο «τσεπάκι», η Λαμία στη 12η θέση με 17 και ο Χάβος να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

«Κοιτάμε για μεταγραφές, αν προκύψει κάτι αξιόλογο. Στο κέντρο, στην επίθεση, σε κάθε θέση. Μόνο στο τέρμα μη μου πείτε να πάρουμε παίκτη!», ανέφερε με όρεξη για χιούμορ στη συνέντευξη Τύπου, αφού βλέπει πως οι λύσεις περισσεύουν και ο Μελίσσας είναι έτοιμος να παίξει και να διακριθεί! Άλλωστε, οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων της ομάδας στο φινάλε, όταν έπεσαν πάνω του για να τον συγχαρούν, δείχνουν τη «λύσσα» στον αγώνα για την παραμονή, που κάνει… ρίμα με το επώνυμο του εκ των πρωταγωνιστών και απεικονίζει και την καλή δουλειά που γίνεται στους Φθιωτούς, που ελπίζουν βάσιμα στη σωτηρία χάρη στην ποιότητα και το βάθος του πάγκου τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα