Μαουρίσιο: Από τον Καντίροφ στον Σαββίδη!

Μαουρίσιο: Από τον Καντίροφ στον Σαββίδη!

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ και όλο το «στόρι» του Βραζιλιάνου χαφ, Μαουρίσιο Ζοσέ ντα Σιλβέιρα Τζούνιορ, που είναι πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ.

O Μαουρίσιο μπήκε στη ζωή των ΠΑΟΚτσήδων, που εκ φύσεως είναι διστακτικοί, στις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Είχε δεν είχε περάσει μια εβδομάδα από την στιγμή, που έμεινε ελεύθερος από τη Ζενίτ, όταν το όνομά του άρχισε να συζητιέται στα πέριξ της Μικράς Ασίας.

ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Εδώ ήμασταν και τα... λέγαμε από τότε, ήταν 1 Αυγούστου, για την περίπτωσή του, η οποία αποδεικνύεται σήμερα πως δεν ήταν απλά «ένα όνομα από τα πολλά που προτάθηκαν…». Ηταν ο παίκτης, πάνω στον οποίο είδαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ακριβώς τα στοιχεία που έψαχναν να βρουν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι για να καλύψουν το κενό στον άξονα, μπροστά από τον Κάνιας και πίσω από τον Ελ Καντουρί.

Λίβερπουλ – Αρσεναλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λακαζέτ σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Βραζιλιάνος, εκείνο το διάστημα, ζητούσε «τον ουρανό με τ’ άστρα», το ποσό έφευγε πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ωστόσο ο χρόνος στην συγκεκριμένη υπόθεση κύλησε υπέρ των «ασπρόμαυρων», που δεν τον έβγαλαν ποτέ από την πρώτη γραμμή της μεταγραφικής λίστας τους.

Όπως, διαβάσατε στο gazzetta.gr, όταν ωρίμασαν οι συνθήκες, ξαναμπήκε σε πρώτο πλάνο για το «Δικέφαλο».

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΡΟΦ

Για πολλά χρόνια υπήρξε ο ηγέτης της Τέρεκ Γκρόζνι, αφού έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στην Κορίνθιανς και στα 18 του βρέθηκε στη Φλουμινένσε παίζοντας με τη φανέλα της σε 69 παιχνίδια, χάρη κυρίως στη δημιουργία και τη φαντασία, που εμφάνισε στη μεσαία γραμμή. Ένα γκολ, το πρώτο του με τη φανέλα της «Φλου» στο classico με τη Φλαμένγκο και μια παρουσία στον χαμένο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, το 2008 κόντρα στη Λίντο από το Κίτο, ήταν οι καλύτερες αναμνήσεις του.

Φτάνοντας στα τέλη του 2009 εμφανίστηκαν μπροστά του δύο προτάσεις για να περάσει τον Ατλαντικό και να έρθει να παίξει μπάλα στην Ευρώπη. Η μία από την Σπαρτάκ Μόσχας και η άλλη από την Τέρεκ Γκρόζνι, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Στη Ρωσία, λοιπόν, όχι όπου κι όπου, αλλά στην Τσετσενία, βρέθηκε ένα παγωμένο βράδυ του 2010, με το ημερολόγιο να δείχνει «2 Φεβρουαρίου». Αντεξε στο κρύο, προσαρμόστηκε γρήγορα και γρήγορα έγινε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ομάδας, η οποία αποτελεί το ποδοσφαιρικό καμάρι του Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, με τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη, Ραμζάν Καντίροφ, που πριν λίγους μήνες μετονόμασε την ομάδα σε «Αχμάντ» προς τιμήν του δολοφονημένου πατέρα του (και πρώην προέδρου της Τσετσενίας) αφαιρώντας το όνομα του ποταμού Τέρεκ.

Πριν από τρία χρόνια ο Μαουρίσιο παρασημοφορήθηκε με το «μετάλλιο για τις υπηρεσίες στη δημοκρατία της Τσετσενίας»! Γενικά ήταν ένα πρόσωπο αγαπητό στην πόλη, με τον ίδιο να συμμετέχει ενεργά στα κοινά.

Παρεμπίπτοντος, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ιβάν Σαββίδης άνοιξε το πρώτο του σούπερ μάρκετ στην πόλη του Γκρόζνι και στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ηγέτης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Με την ομάδα του Γκρόζνι ο 28χρονος Βραζιλιάνος μέτρησε 172 συμμετοχές, 28 γκολ, 16 ασίστ, αριθμοί που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Ζενίτ. Στις 17 Ιανουαρίου του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο επέκτεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2018-19, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, κυρίως, υπό την καθοδήγηση του Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Μαζί κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ρωσίας, με τον Μαουρίσιο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στον τελικό κόντρα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάποιους μήνες πριν είχε συμβολή και στην πορεία της Ζενίτ ως την κατάκτηση του κυπέλλου. Ένα δικό του γκολ στην παράταση του προημιτελικού με την Κούμπαν Κράσνονταρ είχε χαρίσει την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Τώρα μπορεί να παίξει και υπό τις οδηγίες του υιού Λουτσέσκου!

ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΜΑΚ

Από μια άποψη ο Βραζιλιάνος μέσος, είχε περισσότερες πιθανότητες να μείνει στο ρόστερ της πανίσχυρης ρωσικής ομάδας, απ’ ότι πχ. είχε ο Χοσέ Ερνάνι, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Ατλέτικο Παραναένσε. Τα στοιχεία του, η έμφαση στο επιθετικό παιχνίδι, η κατανόηση της ρωσικής γλώσσας, η προσπάθεια στο γήπεδο, που έφερε και το τριετές συμβόλαιο, δεν στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν η θέση ξένου, που έπιανε στην ομάδα, όπως και με το Ρόμπερτ Μακ, με τους περιορισμούς και τις προτεραιότητες που ισχύουν στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Κάπως, έτσι, φτάσαμε στις 24 Ιουλίου του 2017, να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας και παράλληλα άρχισε ένα γαϊτανάκι για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Αρχικά εμφανίστηκαν στο προσκήνιο κάποιες ομάδες από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, ο ατζέντης του, Πιέρ Φερναντέζ, άρχισε να τον παζαρεύει στη Ντιναμό Μόσχας, στη Γαλατάσαραϊ, στην Εσπανιόλ, και αργότερα μίλησε για ενδιαφέρον της Βαλένθια, της Αντερλεχτ και της Χοφενχάιμ. «Κορώνες» των μάνατζερ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα