10 χρόνια Γουόλκοτ (vids)

10 χρόνια Γουόλκοτ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
10 χρόνια Γουόλκοτ (vids)

bet365

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του παιδομαζώματος του Αρσέν Βενγκέρ... Ο Θίο Γουόλκοτ συμπληρώνει 10 χρόνια στην Άρσεναλ και το gazzetta.gr θυμίζει τις στιγμές που ελάχιστοι έχουν ζήσει στα... 26 τους χρόνια!

Σαν σήμερα, στις 20 Ιανουαρίου του 2006, η Άρσεναλ διέθετε κάτι περισσότερο από 6 εκατ.ευρώ για να πάρει από τη Σαουθάμπτον έναν μικροκαμωμένο και λεπτό νεαρό, 16 ετών, για την επίθεση αλλά και τις πτέρυγες αυτής.

Η ταχύτητά του ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα μέσα στο παιχνίδι, όμως είχε δείξει και την ικανότητά του στο τελείωμα των φάσεων, όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Η Σαουθάμπτον που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και... σχολείο αρκετών παικτών που πλέον βρίσκονται στις λεγόμενες «Big-5» της Πρέμιερ Λιγκ, έδωσε το «ok» έναντι του ποσού που τότε θεωρείτο πολύ μεγάλο για τον νεαρό, Θίο Γουόλκοτ και 10 χρόνια αργότερα, ο Άγγλος επιθετικός, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αξίζει 10πλάσια από αυτά που έδωσαν τότε οι «κανονιέρηδες».

Ο Αρσέν Βενγκέρ θα τον δείχνει, θα μιλάει για εκείνον και θα μπορεί να δηλώνει περήφανος για την επιλογή που έκανε τις εποχές που το παιδομάζωμα και η προσεκτική μεταγραφική πολιτική λόγω και της ανάγκης να καλυφθούν τα χρήματα που βγήκαν από τα ταμεία του συλλόγου για την ανέγερση του «Έμιρεϊτς», απέφερε καρπούς περισσότερους απ' όσο θα μπορούσαν να φανταστούν στην λονδρέζικη ομάδα.

Στα 10 χρόνια της παρουσία του στην Άρσεναλ, ο Γουόλκοτ έχει μετρήσει 326 εμφανίσεις (!), αριθμός που προκαλεί τεράστια εντύπωση δεδομένης της ηλικίας του, έχει πετύχει 81 γκολ για τους «κανονιέρηδες», έχει μετρήσει 78 ασίστ, πραγματοποίησε ντεμπούτο στις 19 Αυγούστου του 2006 και πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 25 Φεβρουαρίου του 2007 κόντα στην Τσέλσι!

Δυστυχώς για εκείνον, παρά το γεγονός πως είναι ουσιαστικά μέλος μιας νέας εποχής για τους «κανονιέρηδες» σε τεράστιο ανταγωνισμό για την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, έχει να επιδείξει μόλις το Κύπελλο Αγγλία το 2014 και το 2015 (πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν πήρε και το Community Shield), έχοντας χάσει τον προπέρσινο τελικό λόγω της ρήξης χιαστών που είχε υποστεί εκείνο τον Ιανουάριο και τον κράτησε εκτός δράσης για 280 ημέρες, όμως σκόραρε στον περσινό απέναντι στην Άστον Βίλα για να πανηγυρίσει το τρόπαιο όπως το ήθελε.

Αν και ανησυχούσε για το ρόλο του στην ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο θα κατάφερνε να πάρει ξανά φανέλα βασικού και να εδραιωθεί στο αρχικό σχήμα όταν επανήλθε από τη ρήξη χιαστών στα τέλη του 2014, ο Θίο Γουόλκοτ βρήκε τον τρόπο και δεν γίνεται να σκεφτεί ο Αρσέν Βενγκέρ ότι ο 26χρονος θα μπορούσε να είναι... εναλλακτική επιλογή, ακόμα και με τον Ζιρού on fire, ακόμα κι όταν επιστρέψει ο Γουέλμπεκ...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα