Το τελευταίο «τανγκό» του Γιώργου Κούδα!

Το τελευταίο «τανγκό» του Γιώργου Κούδα!

Σταύρος Σουντουλίδης
Το τελευταίο «τανγκό» του Γιώργου Κούδα!

bet365

Σαν σήμερα, πριν από τριάντα πέντε χρόνια, ο Γιώργος Κούδας είπε «αντίο» στην τεράστια και γεμάτη δόξα και μεγαλεία καριέρα στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Μια διαδρομή 21 ετών έφτανε στο τέλος της. Από μικρό παιδί στην Τούμπα, ο Γιώργος Κούδας, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, γεγονός που ο ίδιος θεωρεί την υπέρτατη τιμή.

«Κανένας άλλος, πλην του Δομάζου και του Νιόπλια, δεν το κατάφερε με μια μόνον ομάδα, όλοι έχουν ακόμη και περισσότερες εμφανίσεις στην Α’ Εθνική, άλλα με περισσότερες από μια ομάδες. Εγώ μια ζωή ήμουν στον ΠΑΟΚ», θυμάται ακόμη και σήμερα ο 72χρονος, πια, Γιώργος Κούδας, που στις 26 Φεβρουαρίου του 1984 φορούσε για 504η φορά (στο πρωτάθλημα) την «ασπρόμαυρη» φανέλα με το «10» στην πλάτη και έβγαινε για τελευταία φορά από την καταπακτή των αποδυτηρίων, εκεί όπου ο θρυλικός Νικηφόρος Τσαρπανάς έσπαγε για το γούρι μια στάμνα, στο χορτάρι της Τούμπας.

Απέναντι στο Αιγάλεω, «κακό δαίμονα» εκείνη την εποχή του ΠΑΟΚ, ο «Μεγαλέξανδρος» έλεγε «αντίο» χωρίς νίκη (0-0), σε μια παγωμένη και άδεια από κόσμο Τούμπα. Ήταν δεν ήταν 3.000 κόσμος στις κερκίδες (τα καταμετρημένα εισιτήρια ήταν 2.960), που θα έχουν να λένε ότι είδαν για τελευταία φορά τον Γιώργο Κούδα να αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Και η φωτογραφία του θέματος, είναι από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν από εκείνο το ματς…

Ήταν η τελευταία από τις 504 συνολικά συμμετοχές του με τον ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική. Αριθμός – ρεκόρ, που δύσκολα θα καταρριφθεί από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή. Ένα σπουδαίο ρεκόρ με μια μόνο φανέλα, αυτή του ΠΑΟΚ, από το 1963 μέχρι το 1984, κάτι που το αναφέρει όταν η κουβέντα πάει στα νούμερα.

Ήταν μια περίεργη εποχή για τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Παντελάκη, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα θα αποχωρούσε με «πραξικόπημα», όπως λέει ο αστικός μύθος, από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ.

Στον πάγκο της ομάδας ήταν ο αείμνηστος Παλ Τσερνάι και οι δώδεκα συμπαίκτες στην τελευταία παράστασή του Γιώργου Κούδα ήταν οι: Παντέλης, Αποστόλου, Μπανιώτης, Τσουρέλας, Ψαρράς, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης και Κωστίκος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα