Η Γιουνάιτεντ αλλάζει τα δεδομένα για τον Μάτα

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Η Γιουνάιτεντ αλλάζει τα δεδομένα για τον Μάτα

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το πως η επερχόμενη πρόταση της Γιουνάιτεντ για τον Μάτα αλλάζει τα δεδομένα.

Όταν το πρωτοσέλιδο της Telegraph εμφανίστηκε ήταν κάπως παραπλανητικό. «Η Γιουνάιτεντ πλησιάζει στον Μάτα για 37 εκατ. λίρες (περίπου 45 εκατ. ευρώ)». Λίγα λεπτά αργότερα ανέβηκε και το κείμενο, το νόημα του οποίου ήταν τελείως διαφορετικό. Ο Τζέισον Μπαρτ ήταν εκείνος που είχε το ρεπορτάζ και ανέφερε ότι οι κόκκινοι διάβολοι ετοιμάζονται να προσφέρουν αυτά τα χρήματα για τον Ισπανό.

Το κείμενο ήρθε μετά από εκείνο της Sun, με το οποίο «πηγές» της Γιουνάιτεντ διέψευσαν την ύπαρξη πρότασης, χωρίς να διαψεύσουν ο,τιδήποτε άλλο. Το όλο σκηνικό απλά έμοιαζε σαν διερευνητική πρόταση μέσω του Τύπου. Και μάλλον αυτό ήταν. Μέσα σε περίπου μία ώρα όλες οι μεγάλες εφημερίδες στο Νησί επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον και την πρόθεση της Γιουνάιτεντ να καταθέσει πρόταση. Όλες, μάλιστα, ανέφεραν το ίδιο ποσό. Τίποτα δεν μοιάζει τυχαίο.

Το «κόλπο» αν μπορούμε να το πούμε έτσι, έπιασε. Ακολούθησε η διαρροή από «πηγές» της Τσέλσι ότι η πρόταση αναμένεται και αν είναι σε αυτό το ύψος θα εξεταστεί «πολύ σοβαρά». Αφήνοντας, παράλληλα, να εννοηθεί ότι προτιμούν να τον πουλήσουν εκτός Αγγλίας, ενώ θα τους ενδιέφερε και μία ανταλλαγή με τον Ρούνεϊ. Οι διαπραγματεύσεις μέσω του... Τύπου συνεχίστηκαν, με την Guardian να γράφει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ο τελευταίος στην διαπραγμάτευση, ενώ στο τελευταίο «επεισόδιο» η Telegraph ότι μόνο αν ο Μάτα καταθέσει έγγραφο αίτημα μεταγραφής, θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις με την Γιουνάιτεντ.

Οι εξελίξεις αναμένονται αστραπιαίες. Η Τσέλσι καλείται να αποφασίσει, χωρίς σε καμία περίπτωση να βρίσκεται υπό πίεση, όμως οι κόκκινοι διάβολοι άλλαξαν τα δεδομένα. Πριν λίγες ημέρες η Mirror (φυσικά, η αξιοπιστία της αμφισβητείται) είχε συνδέσει τον Ισπανό μέχρι και με την Μπάγερν ελέω Γκουαρδιόλα για το καλοκαίρι. Αν η Τσέλσι επέλεγε να πουλήσει τον Μάτα εκτός Ισπανίας, η μοναδική περίπτωση να λάμβανε πρόταση κοντά στα χρήματα που δίνει η Γιουνάιτεντ, είναι αν η Παρί αποφάσιζε να μπει δυνατά για την απόκτησή του, κάτι που αυτή τη στιγμή δε δείχνει πρόθεση να κάνει (προτεραιότητές της είναι οι Καμπάγ και Πογκμπά). Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα δύσκολα θα έφταναν σε αυτά τα επίπεδα.

Οι Λονδρέζοι έχουν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν την υπεραξία από έναν παίκτη που ο Μουρίνιο δεν υπολογίζει, τουλάχιστον για φέτος. Πριν από λίγες εβδομάδες είχαν ενημερώσει ότι θα είναι μέσα στα πλαίσια που ορίζει το Financial Fair Play, όμως τα πράγματα δυσκολεύουν και αυτή η πώληση θα είναι... δώρο εξ' ουρανού. Για το αγωνιστικό κομμάτι και τον αντίκτυπο που θα έχει σε αμφότερες τις ομάδες (η Τσέλσι για παράδειγμα θα μείνει με τους Αζάρ, Όσκαρ, Γουίλιαν, Σίρλε και κατά συνθήκη τον Ετό για τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και ίσως χρειαστεί μεταγραφή ή να καλέσει πίσω για παράδειγμα τον Τοργκάν Αζάρ) θα έχει ενδιαφέρον αν και εφόσον γίνει η μεταγραφή.

Η κατάσταση, πάντως, δείχνει win-win, καθώς και για την Γιουνάιτεντ θα είναι «αναβάθμιση» ακόμη και αν πολλοί γράφουν πως θα χωρέσει με τους Ρούνεϊ, Γιανουζάι, Φαν Πέρσι κλπ. Η απάντηση είναι απλή: σε ένα από τα πιο δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια στη σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Μόγιες είχε τον έναν από τους 3 στη διάθεσή του...

Follow me @entanovasilis

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα