Μπέιλ με... κορδελίτσα

Μπέιλ με... κορδελίτσα

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει γιατί η Τότεναμ πρέπει να πάρει το 100άρικο+ της Ρεάλ και να κάνει τέσσερις κινήσεις κορυφής.

Τα ποσά που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, καθιστούν απαγορευτικό το ΟΧΙ για την Τότεναμ. Για 110 ή 120 εκατ. ευρώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση και κανένας λόγος οι Λονδρέζοι να μην πουλήσουν τον Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ. Πραγματικά κανένας! Οσο παικταράς και αν είναι ο Ουαλός, κανείς πλην των Μέσι, Κριστιάνο δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Οπότε από τη στιγμή που το νούμερο έφτασε τόσο ψηλά, τον στέλνεις στη Μαδρίτη με περιτύλιγμα και κορδελίτσα.

Παίρνεις λοιπόν ως Τότεναμ τα φράγκα και ψάχνεσαι. Βγαίνεις στην αγορά και ακολουθείς -εν μέρει- το παράδειγμα της Νάπολι. Ο Εντίνσον Καβάνι τους άφησε και εκεί μπόλικο παραδάκι και σταδιακά κλείνουν -και μεγαλειωδώς με Ιγουαΐν- οι τρύπες στο ρόστερ και ειδικά στην 11άδα. Τα Σπιρούνια θα έχουν πλέον άπειρο ρευστό να κάνουν τα δικά τους ψώνια από το πάνω ράφι.

Ηδη το πρώτο όνομα που κυκλοφόρησε είναι αυτό του Χαβιέρ Παστόρε. Ο Αργεντινός βέβαια είναι το αντίθετο του Μπέιλ, καθώς είναι ιδιαίτερα αργός αν και εξαιρετικά εγκεφαλικός. Μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό ή ακόμα καλύτερα ως επιτελικός όχι όμως και στα πλάγια (εκεί που τον έβαζε συχνά ο Αντσελότι). Δεν ξέρω εάν ο Παστόρε είναι μία καλή περίπτωση για τον Αντρέ Βίλας-Μπόας. Αυτό που όμως είναι σίγουρο, είναι το ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα μπορέσει να αγοράσει παίκτες σε δύο ή ακόμα και τέσσερις προβληματικές θέσεις.

Η Τότεναμ χρειάζεται σίγουρα αριστερό μπακ, μιας και οι Ασού-Εκοτό, Ντάνι Ρόουζ είναι για πιο χαμηλό επίπεδο. Ο Φάμπιο Κοεντράο λοιπόν που είναι ο εκλεκτός, θα μπορούσε κάλλιστα να αποκτηθεί και να κλειδώσει την άμυνα (Κοεντράο, Γουόκερ, Βερτόνγκεν, Ντόουσον). Ισως πάλι και να χρειαζόταν ένας άλλος παρτενέρ (Ντόουσον, Καμπούλ) για τον Βερτόνγκεν, αλλά και έτσι η τετράδα είναι αρκετά ανταγωνιστική.

Στη μεσαία γραμμή ο παλιός Ντεμπελέ και ο νέος Παουλίνιο δημιουργούν μία αίσθηση σιγουριάς και αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες (αρκεί βέβαια να δέσουν) και απομένει ερωτηματικό το ποιος θα βρίσκεται μπροστά τους. Εκεί λοιπόν χρειάζεται μία ακόμα καλή μεταγραφή, αλλά ως συμπλήρωμα όταν τελειώσουν οι βασικές κινήσεις (Σάντρο, Πάρκερ μπορούν να δίνουν βοήθειες). Φυσικά μεγάλο μέρος από τα λεφτά του Μπέιλ θα πρέπει να δοθούν για τον αντικαταστάτη του (Παστόρε;), ο οποίος σίγουρα δεν θα είναι ο Ανχελ Ντι Μαρία που ήταν ο Νο1 στόχος (σ.σ.: ο Αργεντινός έχει οικογενειακό θέμα που τον κρατάει για ακόμα έναν χρόνο στη Μαδρίτη).

Οπότε έχουμε και λέμε, υπολογίζοντας στο... πόδι: Κοεντράο (20 εκατ., αποκτήθηκε με 30), Παστόρε (25 εκατ., αποκτήθηκε με 42, αλλά μάλλον δεν θα είναι βασικός) και απομένουν πάρα πολλά. Ως εξτρέμ έχει αποκτηθεί και ο Νάσερ Τσαντλί που πιστεύεται πως θα βοηθήσει, μα αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι ένας φορ κλάσης. Τζάκσον Μαρτίνες και Κριστιάν Μπεντέκε είναι οι καλύτερες επιλογές για την θέση. Εάν αγοραστεί (σίγουρα πολύ ακριβά) κάποιος εξ αυτών και κολλήσει με την ομάδα, τότε σίγουρα θα δώσει τα γκολ που έβαζε ο Μπέιλ και θα καλυφτεί μία χαρά το κενό του. Επίσης θα έχει μείνει στα ταμεία και ένα σεβαστό ποσό για σέντερ μπακ ή εσωτερικό χαφ στην τριάδα ή ακόμα και για... κάβα.

* Ο σέντερ φορ είναι η Νο1 ανάγκη. Στο περσινό πρωτάθλημα οι Ντεφόε και Αντεμπαγιόρ έβαλαν από 11 και 5 γκολ αντίστοιχα!

* Κυκλοφορεί έντονα ότι η Τότεναμ έχει κλείσει με 30 εκατ. τον Ρομπέρτο Σολδάδο της Βαλένθια. Νομίζω πως είναι υπερβολή αυτό το ποσό για τον καλό Ισπανό επιθετικό που δεν θεωρώ ότι είναι ο φορ που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά (εάν και εφόσον αληθεύει η ιστορία, μιας και ο Σολδάδο φέρεται δυσαρεστημένος επειδή δεν προχωράει η πώληση του)!

Follow me: jorgekaraman

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα