Οσα δεν ξέρετε για τον Φαλκάο (pics & vids)

Δήμος Μπουλούκος
Οσα δεν ξέρετε για τον Φαλκάο (pics & vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το μεγάλο μπαμ με τον Ραδαμέλ Φαλκάο και το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα δεν ξέρετε για τον Κολομβιανό επιθετικό.

Πήρε το όνομα του από Βραζιλιάνο άσο του παρελθόντος

O Koλομβιανός άσος γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1986 στην πόλη Σάντα Μάρτα, από τον Ραδαμέλ και την Καμένζα Γκαρσία! Ο πατέρας του, πρώην αμυντικός ποδοσφαιριστής με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη αλλά και την πλούσια κώμη του, ήταν φανατικός οπαδός του Βραζιλιάνου άσου Ρομπέρτο Φαλκάο που τότε έπαιζε στη Ρόμα. Λίγους μήνες μετά έγινε το Μουντιάλ στο Μεξικό και ο πατέρας Ραδαμέλ ενθουσιασμένος από το ίνδαλμα του, έδωσε στο γιο του όνομα Φαλκάο, ως ενδιάμεσο στο Ραδαμέλ και στο Γκαρσία. Τελικά όταν άρχισε να μεγαλώνει ο γιος του, υιοθέτησε το Φαλκάο ως επίθετο.

Τον απέρριψε ο Αγιαξ

Ο Φαλκάο κατά καιρούς δοκιμάστηκε από διαφορετικές ομάδες, αλλά η πρώτη ήταν ο Αγιαξ σε ηλικία 11 ετών, αλλά απορρίφθηκε. Tελικά υπέγραψε δύο χρόνια αργότερα, στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Κολομβίας Λανσέρος Μπογιάκα κι έκανε ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου 1999, σε ηλικία 13 ετών και 199 ημερών, ρεκόρ για αυτό το επίπεδο του κολομβιανού ποδοσφαίρου

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή στην Ρίβερ Πλέιτ

Ο Αγιαξ τον απέρριψε, όχι όμως και η Ρίβερ Πλέιτ που τον ανακάλυψε με την Εθνική Κολομβίας κάτω των 17 και τον πήρε σε ηλικία 15 ετών, τον Φεβρουαριο του 2001 για σχεδόν 400.000 ευρώ. Εκεί πήρε το παρατσούκλι El Tigre που του αρέσει μάλιστα πολύ και απαντά όταν κάποιος τον φωνάζει έτσι. Πάντως το ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα άργησε κάπως, καθώς έγινε το 2004. Στην Ρίβερ Πλέιτ είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Τον Νοεμβριο του 2005 σε ματς κόντρα στη Σαν Λορέντσο έπαθε ζημιά στους χιαστούς. Κι όταν επιχείρησε να επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2006, νέος τραυματισμός στο γόνατο, τον άφησε εκτός δράσης για έξι μήνες. Πάντως στην Ρίβερ πέτυχε 34 γκολ σε 73 εμφανίσεις.

Πως η Πόρτο τον κέρδισε από τη Μπενφίκα

Στην ιστορική ομάδα της Αργεντινής άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και οι προτάσεις με τον καιρό άρχισαν να πέφτουν βροχή. Γουέστ Χαμ, Μίλαν και Φλουμινένσε τον ζήτησαν το 2008 χωρίς, όμως, αποτέλεσμα για να τον κερδίσει τον επόμενο χρόνο η Πόρτο με 4 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η Πόρτο νίκησε την αιώνια αντίπαλο της, τη Μπενφίκα που αρνήθηκε να δώσει 700.000 ευρώ παραπάνω που ζήτησε ο Φαλκάο. Στην Πόρτο η καριέρα του απογειώθηκε με 63 γκολ σε 69 ματς! Και μάλιστα έγραψε ιστορία στο Europa League με 17 γκολ σε όλη τη σεζόν. Και στον τελικό, το δικό του γκολ ήταν αρκετό στην ομάδα του για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ξεπέρασε έτσι το ρεκόρ του Κλίνσμαν με 15 γκολ από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1995-96.

Ατλέτικο Μαδρίτης και το λάθος της Τσέλσι

Το καλοκαίρι του 2011 ο Αγουέρο έφυγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη Μάντσεστερ Σίτι και η ισπανική ομάδα ήθελε να βρει τον αντικαταστάτη του. Βγάζοντας από τα ταμεία της, το ποσό – ρεκόρ για την ιστορία της ομάδας, των 35 εκατομμυρίων ευρώ, τον έκανε δικό της! Και δεν το μετάνιωσε με 68 γκολ σε 83 παιχνίδια, έβγαλε τα χρήματα της μεταγραφής του.Η Ατλέτικο Μαδρίτης στάθηκε και τυχερή με τον Φαλκάο, καθώς όταν ο προπονητής του Αντρέ Βίλας – Μπόας έφυγε από την Πόρτο για την Τσέλσι, ζήτησε επιμόνως την απόκτηση του Κολομβιανού. Ο Αμπράμοβιτς δεν του έκανε το χατίρι και δεν έδωσε τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την μεταγραφή. Αντιθέτως, έδωσε 60 εκατομμύρια για τον Φερνάνδο Τόρες… Οι συγκρίσεις δικές σας!

Το Europa League του πάει

Το γεγονός ότι δεν τον πήρε η Τσέλσι ίσως να ήταν ο λόγος που γυάλιζε το μάτι του, στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2012, όταν πέτυχε τρία γκολ στον λονδρέζικη ομάδα, στη συντριβή της με 4-1 από την Ατλέτικο. Λίγους μήνες νωρίτερα, στο Βουκουρέστι, είχε οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του Europa League με δύο γκολ, στο 3 -0 επί της Μπιλμπάο. Hταν το δευτερο στην καριέρα του...

Η Μονακό τίναξε την μπάνκα στον αέρα

Μετά από όλα αυτά ήταν φυσικό να του στρώσει χρυσό χαλί η Μονακό του Ριμπολόβλεφ για τον πάρει, δίνοντας στην Ατλέτικο περίπου 63 εκατομύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος εξασφάλισε ηγεμονικό συμβόλαιο με σχεδόν 18 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο! Αυτά τα χρήματα ήταν και ο λόγος που αγνόησε προτάσεις από άλλες ομάδες και πήγε στο Πριγκιπάτο, σε μάλλον μία καταστροφική χρονιά καθώς λόγω του σοβαρού τραυματισμού πέτυχε μόνο 11 γκολ σε 17 ματς. Δηλαδή κάθε γκολ του το πλήρωσε η Μονακό με σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ.

Οικογενειάρχης και θρησκευόμενος

Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά πιστεύει στον Χριστό φανατικά. Εχει δημιουργήσει θρησκευόμενες νεανικές ομάδες με τις ονομασίες Locos por Jesus και Campeones para Cristo και βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη στην πατρίδα του. Μάλιστα γνώρισε τη γυναίκα του, την τραγουδίστρια Λορελέι Ταρόν απ΄την Αργεντινή, στην τοπική ευαγγελική εκκλησία, στο μέρος που ζούσε στο Μπουένος Αίρες. Εχουν μία κόρη, την Ντομινίκ Γκαρσία Ταρόν που γεννήθηκε στο Μονακό, πέρσι τον Αύγουστο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα