Το προφίλ του Χρήστου Μπούρμπου

Το προφίλ του Χρήστου Μπούρμπου

bet365

Ο Χρήστος Μπούρμπος φαίνεται πως θα αποτελέσει την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr σας τον παρουσιάζει.

Οι «πράσινοι» περιμένουν να μείνει ελεύθερος ο Μπούρμπος για να επισημοποιηθεί η συμφωνία τους με τον έμπειρο μπακ, αφού έχει καταθέσει προσφυγή στον ΟΦΗ προκειμένου να διασφαλίσει δεδουλευμένα ύψους 320.000 ευρώ και να μείνει ελεύθερος. Μόλις γίνει αυτό, αναμένεται να ενταχθεί και τυπικά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ο Χρήστος Μπούρμπος γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1983 στα Ιωάννινα και σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα 31α γενέθλια του και μπορεί μέχρι τότε να είναι παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο Ηπειρώτης ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειρας του, τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ηλικία 18 ετών (2001), όχι ως ακραίος αμυντικός, αλλά ως επιθετικός.

Ο... επιθετικός Μπούρμπος
Ο Μπούρμπος τη σεζόν 2001-02 στις πρώτες του 7 εμφανίσεις ήταν το ανερχόμενο αστέρι του ΠΑΣ Γιάννινα βοηθώντας την ομάδα του να ανέβει στη Superleague. Όμως την επόμενη χρονιά (2002-03) δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή του, Νίκου Αναστόπουλου ούτε και των επόμενων (Γιώργου Βαζάκα και Βασίλη Παπαχρήστου). Αποτέλεσμα; Ο Άγιαξ της Ηπείρου να υποβιβαστεί....

O Mr Assist το 2004...
Ο νεαρός επιθετικός ξεκίνησε να παίζει την αγωνιστική περίοδο 2003-04 στη Β΄ Εθνική με την φανέλα του ΠΑΣ, έχοντας συνολικά 24 εμφανίσεις. Σε τρεις σεζόν με τους Ηπειρώτες είχε 31 συμμετοχές με 2 γκολ και 17(!) ασίστ... Όντας, ο πρώτος παίκτης σε αυτή την κατηγορία...

Η αλλαγή από φορ σε δεξιό μπακ
Ο Χρήστος Μπούρμπος με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε την μεταγραφή του στην ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής της Ένωσης μπορεί να απέκτησε τον Γιαννιώτη παίκτη ως επιθετικός, αλλά ήθελε να τον κάνει δεξιό μπακ. Τελικά, ο Μπούρμπος το αποδέχτηκε και παραδέχτηκε πως η φυσική του θέση είναι στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο νεαρός άσος στην πρώτη του χρονιά (2004-05) με την ΑΕΚ ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος, ενώ είχε κληθεί και στην Εθνική Ελπίδων προσφέροντας αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του. Τελείωσε το πρωτάθλημα με 15 εμφανίσεις, το Κύπελλο με 6 (1 γκολ) και έπαιξε δύο φορές στο Κύπελλο UEFA.

Το νούμερο 28 των κιτρινόμαυρων τραυματίστηκε το 2005 και έχασε τη θέση του στην ΑΕΚ, κάνοντας μόλις μια συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος. Το μέλλον του στην Ένωση με τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ ήταν θολό, αφού είχε ήδη δύο δεξιούς μπακ, τον Νίκο Γεωργέα και τον Παουτάσο με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός.

Δανεικός «Φαίακας»
Επόμενος σταθμός της καριέρας του Χρήστου Μπούρμπου ήταν η Κέρκυρα τη σεζόν 2006-07, καθώς απέρριψε την πρόταση της Νίκης Βόλου που έπαιζε τότε στη Β΄ Εθνική. Λίγο πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ έγινε «Φαίακας» παίζοντας σε 14 ματς και πανηγυρίζοντας ένα γκολ. Όμως στο τέλος της χρονιάς επέστρεψε στην Ένωση, αφού δεν ήταν στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ, που τότε ήταν προπονητής των νησιωτών.

Στον Ηρακλή του Ρέμου...
Ο Μπούρμπος δεν μπορούσε να στεριώσει σε μια ομάδα και στις 27 Ιουνίου του 2008, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ηρακλή του Αντώνη Ρέμου και έτσι συνέχισε στην Superlerague...

Ο Ηπειρώτης μπακ δεν έκανε την διαφορά στο γηραιό και μετά από ενάμιση χρόνο αποτέλεσε παρελθόν λόγω οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης του χρώσταγε πολλά χρήματα και ο παίκτης κινήθηκε νομικά.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2009 επιδικάστηκε στον 26χρονο αμυντικό το ποσό των 159.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά δεδουλευμένα, ενώ παράλληλα επισημοποιήθηκε το τέλος της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Πρόλαβε να αγωνιστεί 15 φορές χωρίς να σκοράρει.

Από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην Κρήτη
Ο Μπούρμπος από το 2010 βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης φορώντας τη φανέλα του ΟΦΗ και φαίνεται πως εκεί βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Μπορεί αρχικά να μην ήταν στις βασικές επιλογές των Κρητικών, όμως, πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στη Superleague.

Ο 31χρονος ακραίος αμυντικός αγωνίστηκε με τον ΟΦΗ 99 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε 6 τέρματα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια με την ασπρόμαυρη φανέλα έκανε προσφυγή στο σύλλογο αφού δεν τα βρήκε με τον πρόεδρο, Μάνθο Πουλινάκη.

Ο captain ήταν φέτος από τα καλύτερα ακραία μπακ του πρωταθλήματος και από τους MVP του ΟΦΗ που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 28 ματς Σούπερ Λιγκ και 5 του Κυπέλλου...

Παντρεμένος με Κύπρια
Ο Χρήστος Μπούρμπος έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Ηρακλείου, την εκλεκτή της καρδιάς του, Στέλλα Παύλου. Την ευχή τους διάβασε ο αντιδήμαρχος Γ. Αεράκης με τον δεξιό μπακ να παντρεύεται την όμορφη εκπαιδευτικό από τη Λεμεσσό.

Μέσι, Μπαρτσελόνα και οικογένεια
Ο Χρήστος Μπούρμπος ξεκίνησε ως επιθετικός, αλλά στη συνέχεια ο Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ τον καθιέρωσε ως δεξιό μπακ και από το 2004 αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση. Όμως, ως ποδοσφαιρικό είδωλο έχει τον Λιονέλ Μέσι, καθώς τον θεωρεί τον καλύτερο παίκτη που έχει δει ποτέ και θαυμάζει την Μπαρτσελόνα.

Ο 31χρονος άσος αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν μηχανικός αυτοκινήτων και αγαπάει πάρα πολύ τον τόπο του, τα Ιωάννινα. Φράση που τον εμπνέει είναι: «Πρέπει να προσπαθήσεις όσα χάνεις να τα διεκδικήσεις» και όνειρο του είναι να κάνει μια πολύ καλή οικογένεια...

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

2001–2004

ΠΑΣ Γιάννινα

31

2

2004–2008

AEK

32

0

2006–2007

Κέρκυρα (δαν.)

14

1

2008–2009

Ηρακλής

15

0

2010–2014

ΟΦΗ

88

0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα