Σουάρες, ο άνθρωπος ρεκόρ (vids)

Σουάρες, ο άνθρωπος ρεκόρ (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Σουάρες, ο άνθρωπος ρεκόρ (vids)

bet365

Ο Λουίς Σουάρες ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα ρεκόρ του.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Λίβερπουλ οδηγεί την ομάδα του προς τον τίτλο, αν και πλέον όλα είναι στα πόδια της Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας πράγματα και θαύματα στην φετινή Premier League.

Ο Λουίς Σουάρες ψηφίστηκε αναμενόμενα ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών αν και δεν έπαιζε στα πρώτα 5 ματς λόγω τιμωρίας (δαγκωνιά στον Ιβάνοβιτς).

Ο «el pistolero» πήγε στο «Άνφιλντ» τη σεζόν 2010-11 και για κάποιες ώρες έχει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της αγγλικής ομάδας (22,8 εκατομμύρια λίρες), καθώς λίγες ώρες αργότερα του πήρε την πρωτιά ο Αντι Κάρολ (35 εκατ. λίρες. Πάντως, ο Σουάρες έχει ξεχρεώσει φέτος πολλά από τα 22,8 εκατ. λίρες και οι φίλοι των κόκκινων θα τον ευγνωμονούν για μια ζωή αν καταφέρει και πάρει τον τίτλο, έπειτα από 24 χρόνια.

Ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στην Premier League που του απονεμήθηκε μετά από ψηφοφορία ήταν απόλυτα δίκαιος, αφού έσπασε όλα τα κοντέρ με τα τέρματα του, έχοντας ήδη 30 σε 31 αγωνιστικές στο Νησί.

Ο Σουάρες με τα 30 γκολ έγινε ο πρώτος που κατάφερε να φτάσει σε αυτό το νούμερο με τη φανέλα της Λίβερπουλ, μετά τον Ίαν Ρας την σεζόν 1986-1987.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει σκοράρει με πέναλτι, κατόρθωμα που είχε πετύχει ξανά στην Premier League o Άντι Κόουλ, με 34 γκολ τη σεζόν 1993-1994.

Ακόμα και με τα 29 γκολ που είχε σημειώσει στην Premier League είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ σε μία σεζόν, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρόμπι Φάουλερ.

Ο διεθνής φορ σχεδόν στα μισά του δρόμου είχε πετύχει 20 τέρματα μόλις σε 15 παιχνίδια, ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ του Κέβιν Φίλιπς το 2000-2001 όπου είχε πετύχει 20 γκολ σε 21 ματς.

Ο Σουάρες ισοφάρισε και το ρεκόρ του Άντι Κόουλ όταν έπαιζε στην Νιούκαστλ το 1994 με τον παίκτη που πετυχαίνει γρηγορότερα 20 γκολ σε μία σεζόν σε αγγλική ομάδα.

Ο 27χρονος επιθετικός έχει καλύτερη... πελάτισσα τη Νόριτς, καθώς όποτε την βρίσκει στο δρόμο του δεν σταματά να της βάζει γκολ. Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου πρόλαβε μέσα σε 35 λεπτά να πετύχει χατ τρικ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που πέτυχε τρία χατ τρικ απέναντι στον ίδιο σύλλογο.

Τον περασμένο Δεκέμβρη, ο Σουάρες σκόραρε δις απέναντι στην Κάρντιφ για την 17η αγωνιστική και έσπασε άλλα δύο ρεκόρ.
Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει τουλάχιστον δύο τέρματα για 4 διαδοχικά ματς στο αγγλικό πρωτάθλημα και παράλληλα έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει 10 τέρματα σε ένα μήνα (Δεκέμβρη) σπάζοντας το ρεκόρ του επιθετικού της Λιντς, Μαρκ Βίντουκα με 8 γκολ τον Απρίλιο του 2003.

Ο Λουίς Σουάρες με τα 30 του γκολ έχει φτάσει την Λίβερπουλ μέχρι στιγμής στα 96 που είναι επίσης ρεκόρ από το 1992.

Τέλος, ο Σουάρες μαζί με τον Ντάνιελ Στάριτζ (20 γκολ) έγιναν μόλις το τρίτο δίδυμο επιθετικών στην ιστορία που σημειώνει από 20+ γκολ ο καθένας σε μία σεζόν! Οι προηγούμενοι ήταν οι Κόουλ/Μπίρντσλεϊ τη σεζόν 1993-94 και οι Ντρογκμπά/Λάμπαρντ το 2009-10!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα