H καριέρα του Ράιαν Γκιγκς (pics+vids)

H καριέρα του Ράιαν Γκιγκς (pics+vids)

Δήμος Μπουλούκος
H καριέρα του Ράιαν Γκιγκς (pics+vids)

bet365

O Ράιαν Γκιγκς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη θέση του απολυθέντος Μόγιες και το gazzetta.gr παρουσιάζει τη συναρπαστική καριέρα του 40χρονου Ουαλλού.

Ολα ξεκίνησαν στις 2 Μαρτίου του 1991, όταν έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, κόντρα στην Εβερτον, που τώρα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του προκατόχου Ντέιβιντ Μόγιες. Mπήκε αλλαγή στη θέση του τραυματία Ιργουϊν και είδε την ομάδα του να χάνει με 2-0. Από τότε ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα που τα είχε όλα!

Δεκατρία πρωταθλήματα 4 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 9 Community Shield, 2Champions League, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα Διηπειρωτικό και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με τον Γκιγκς να αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία 23 χρόνια! Συνολικά έχει πετύχει 168 γκολ σε 951 αγώνες με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», με πρώτο γκολ στις 4 Μαϊου του 2001, επί της Μάντσεστερ Σίτι!

Είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του, ότι δεν έχει αποβληθεί ποτέ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόνο μία φορά με την Εθνική Ουαλλίας, αντικρύζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα...

Οσο για το μέλλον του, δεν είχε κρύψει ότι το υπέρτατο όνειρο του είναι να προπονήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εθνική Ουαλλίας. Τελικά πραγματοποίησε το όνειρο του αρκετά νωρίς...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα