Οι μεγάλοι της Πρέμιερ στο παζάρι

Δημήτρης Βέργος
Οι μεγάλοι της Πρέμιερ στο παζάρι

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το πως αναμένεται να κινηθούν οι μεγάλοι της Πρέμιερ Λιγκ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού που προμηνύεται ζεστό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ και Λίβερπουλ είναι φανερό ότι χρειάζονται ενισχύσεις προκειμένου να παρουσιαστούν δυνατότερες τη νέα αγωνιστική σεζόν. Η αγωνιστική τους πτώση άλλωστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη να καλύψουν κενά στα ρόστερ τους. Χρήματα υπάρχουν... μπόλικα και οι φήμες ήδη διαδέχονται η μία την άλλη.

Θα ξοδέψει ο Μόγιες;

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτό που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ντέιβιντ Μόγιες θα διαχειριστεί το μεταγραφικό μπάτζετ που θα έχει στα χέρια του, πολυτέλεια που δεν είχε στην Έβερτον. Οι δύο πιθανοί στόχοι είναι δύο δικά του παιδιά ο Λέιτον Μπέινς στη θέση του αριστερού μπακ και ο Μαρουανέ Φελαϊνί στα χαφ, σε έναν χώρο που οι Κόκκινοι Διάβολοι πονάνε από την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Οι φήμες θέλουν τη Γιουνάιτεντ να κοιτάει και την περίπτωση Φάμπρεγας, αν και για την ώρα ο Ισπανός μέσος δύσκολα θα φύγει από τη Βαρκελώνη, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση Ρούνεϊ και το αν τελικά ο Μόγιες, που τον είχε αναδείξει στην Έβερτον, καταφέρει να τον πείσει να μείνει στο Ολντ Τράφορντ.

Άραβες έτοιμοι για όλα

Στη συμπολίτισσα της Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, η επικείμενη έλευση του Πελεγκρίνι θα σημάνει και την έναρξη της μεταγραφικής δραστηριότητας. Τα πετροδόλαρα των Αράβων μπορούν να φέρουν τον οποιονδήποτε στο Έτιχαντ Στέιντιουμ. Άλλωστε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έφυγε με αυτόν τον καημό, μιας και την τελευταία χρονιά οι διοίκηση των Πολιτών δεν ξόδεψε τα χρήματα που περίμενε ο Ιταλός τεχνικός. Ο πλέιμεϊκερ της Μάλαγα, Ίσκο και ο εξτρέμ της Σεβίλλης, Χεσούς Νάβας είναι αυτοί που παίζουν δυνατά ενώ σε ψηλή θέση στη λίστα βρίσκονται και τα ονόματα των Έντισον Καβάνι της Νάπολι και Στέφαν Γιόβετις της Φιορεντίνα για την επίθεση. Πάντως στη Σίτι αναμένεται και κάποιο ξεσκαρτάρισμα με τους Λέσκοτ, Μπάρι, Τέβες και Τζέκο να βρίσκονται μέσα στα ονόματα που ίσως αποχωρήσουν.

Το... τσεκ του Ρόμαν στον Ζοσέ

Η άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία από τους φίλους των Μπλε και αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η συνάντησή του με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Πορτογάλος είναι συνηθισμένος να δουλεύει με αρκετά χρήματα και δεν αποκλείεται το τσεκ που θα πάρει από τον Ρώσο μεγιστάνα να είναι αρκετά υψηλό. Ονόματα ακόμη δεν έχουν βγει προς τα έξω, αλλά πιθανότατα η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, όπου εμφανώς λείπει η παρουσία ενός χαφ, αλλά και η βελτίωση της γραμμής κρούσης να αποτελούν προτεραιότητες. Το μοναδικό όνομα στο οποίο η Τσέλσι φέρεται να βρίσκεται αρκετά κοντά για την ώρα είναι αυτό του Σίρλε της Λεβερκούζεν, που θα της προσθέσει ακόμα ένα σημαντικό όπλο πίσω από τον καθαρό φορ. Όσον αφορά τις εξόδους, αβέβαιο θεωρείται το μέλλον του Νταβίντ Λουίζ, τον οποίο δημοσιεύματα θέλουν να κοιτάζει την έξοδό του από το Στάμφορντ Μπριτζ, αν και κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα μετά την άκρως ικανοποιητική σεζόν που πραγματοποίησε, αγωνιζόμενος και σαν χαφ.

«Βενγκέρ ξόδεψε»

Στην Άρσεναλ κάθε χρόνο το μπάτζετ είναι κάτι παραπάνω από δυνατό, αλλά ποτέ ο Βενγκέρ δεν το ξοδεύει. Μετά τις φετινές γκρίνιες ωστόσο στο Έμιρεϊτς και την όγδοη συνεχή χρονιά χωρίς τίτλο ο Αλσατός τεχνικός δεν φαίνεται να έχει άλλη επιλογή. Άλλωστε τα 70 εκατομμύρια λίρες που θα έχει διαθέσιμα δεν του αφήνουν καμία δικαιολογία για να μην ενισχύσει σημαντικά τους Κανονιέρηδες, που πονάνε σε κάθε γραμμή του άξονα. Η παρουσία ενός δυναμικού χαφ αλλά και ενός ικανότατου σκόρερ είναι προτεραιότητες. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί αρκετά, όπως αυτά των Γκρενιέ, Ιγκουαϊν, Γιόβετιτς και Μπεντέκε ωστόσο ο Βενγκέρ όπως πάντα κρατάει το στόμα του κλειστό. Παίκτες φέτος δεν φαίνεται να φεύγουν, άλλωστε δεν έχει μείνει και κάποιος που θα μπορούσε να... πουλήσει ο Αλσατός.

Βαρόμετρο ο Μπέιλ

Λίγο πιο δίπλα στο Βόρειο Λονδίνο τα πάντα θα κριθούν από την παραμονή ή όχι του Γκάρεθ Μπέιλ. Η Τότεναμ θέλει να τον κρατήσει, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να του καλύψει ένα αξιοσέβαστο βδομαδιάτικο συμβόλαιο. Σε περίπτωση που πωληθεί πάντως οι Σπερς θα βάλουν ένα πολύ μεγάλο ποσό στα ταμεία τους. Αυτό θα τους διευκολύνει να κινηθούν πιο ενεργητικά για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής, η οποία εμφανώς πάσχει με πρώτο όνομα στη λίστα από πέρυσι να είναι αυτό του Λεάντρο Νταμιάο της Ιντερνασιονάλ. Ο Βίλας-Μπόας πάντως εκτός του Μπέιλ περιμένει να δει τι θα γίνει και με τους Ασού-Εκοτό, Πάρκερ και Χάντλστοουν, τους οποίος το μέλλον είναι επίσης αμφίβολο.

Ψάχνοντας τον αντι-Σουάρες

Τέλος στη Λίβερπουλ η επικείμενη αποχώρηση του Σουάρες αναμένεται να βάλει στα ταμεία του συλλόγου πολλά εκατομμύρια λίρες, τα οποία ο Ρότζερς θα χρησιμοποιήσει για να αντικαταστήσει επάξια τον Ουρουγουανό επιθετικό. Ο Ρότζερς ψάχνει έναν δεινό εκτελεστή που θα δέσει αρμονικά με τους Κουτίνιο και Στάριτζ στην επιθετική τριπλέτα και το τελευταίο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Μπεντέκε της Άστον Βίλα. Από εκεί και πέρα η ενίσχυση της άμυνας αποτελεί έναν ακόμη στόχο καθώς με τον Κάραχερ να σταματάει, τον Κόατες εκτός πλάνων και τον Σκρτελ με το ενάμισι πόδι στην έξοδο, ο Ρότζερς μετά τον Κόλο Τουρέ ψάχνει ακόμη έναν κεντρικό αμυντικό και το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου είναι από αυτά που παίζουν αρκετά στο Άνφιλντ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα