Και τώρα οι δυο τους!

Γιώργος Καραμάνος
Και τώρα οι δυο τους!

bet365

Η Σίτι νίκησε 2-0 τη Γουλβς, εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Γιουνάιτεντ, την πλησίασε στους τρεις βαθμούς και την άλλη Δευτέρα στο «Ιτιχάντ» θα παίξουν τον τίτλο.

Νωρίτερα στο ξενοδοχείο είχαν πανηγυρίσει τρελά την ισοφάριση της Εβερτον (από 4-2, 4-4) στο Ολντ Τράφορντ». Εννοείται πως μετά από αυτό το απρόσμενο δώρο της Γιουνάιτεντ δεν γινόταν να μην πάρουν τη νίκη στο «Μολινό». Και το έκαναν στο ρελαντί, επικρατώντας 2-0 της Γουλβς που με τη σειρά της υποβιβάστηκε και μαθηματικά.

Ας πάμε όμως στους νικητές και στη φωτιά που έβαλαν ξανά στην κορυφή. Ο Σέρχιο Αγουέρο (27') ήταν εκείνος που με το 22ό γκολ του (όχι και άσχημα για παρθενική σεζόν στο Νησί) άνοιξε με κοντινή προβολή -και αφού έσπασε το οφσάιντ- το δρόμο της νίκης για τους Πολίτες. Ολη τη δουλειά όμως στο ματς την έκανε από πίσω του ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος ήταν και εκείνος που έφτιαξε το δεύτερο και ήταν μία διαρκής πηγή κινδύνου για την εστία των γηπεδούχων.

Μέχρι το 74' οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιο άγχος αν και οι Λύκοι δεν τους ανησυχούσαν αγωνιστικά. Σε εκείνο το λεπτό ο Τέβες έστρωσε την προωθημένη για τον Σαμίρ Νασρί, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Ντε Βρίες και κλείδωσε το «τρίποντο». Στο 85' λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0, με τον Τζολέον Λέσκοτ να μην μπορεί να νικήσει με το κεφάλι τον Ντε Βρίες από κοντινή απόσταση.

Με τη λήξη του αγώνα φάνηκε η δίψα των νικητών που το πανηγύρισαν με την ψυχή τους, καθώς πλέον απέχουν τρεις βαθμούς από την κορυφή και τη συμπολίτισσα. Οι δυο τους λοιπόν θα λύσουν και τις όποιες διαφορές του σύντομα. Συγκεκριμένα την επόμενη Δευτέρα (22.00) στο «Ιτιχάντ Στέιντιουμ». Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει η διαφορά γκολ και αυτή τη στιγμή προηγείται για έξι γκολ η Σίτι.

Μετά το μεταξύ τους ντέρμπι τίτλου θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα για τις δύο ομάδες
Σίτι (Νιούκαστλ εκτός, Κ.Π.Ρ. εντός)
Γιουνάιτεντ (Σουόνσι εντός, Σάντερλαντ εκτός).

* Εκπληκτική η εικόνα των οπαδών των γηπεδούχων που παρά τη λύπη τους για τον υποβιβασμό της Γουλβς, τραγουδούσαν στη βροχή με τα κασκόλ υψωμένα!

Μάν. Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Σαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κλισί, Μπάρι, Νασρί (86' Κόλο Τουρέ), Σίλβα (59' Ντε Γιονγκ), Γιάγια Τουρέ, Αγουέρο, Τέβες (75' Τζόνσον)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα