Τα... καλόπαιδα της Aγγλίας! (vids)

Θάνος Σαρρής
Τα... καλόπαιδα της Aγγλίας! (vids)

bet365

Με αφορμή τις πρόσφατες... αλητείες του Μάριο Μπαλοτέλι, το gazzetta.gr θυμίζει ποδοσφαιριστές που εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων προκαλούσαν κατακραυγή και ενίοτε... ποινές με τη συμπεριφορά τους!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο με τα καμώματά του. Όσο αυτά δεν... θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των γύρω του και απλά προκαλούν... πρωτοσέλιδα, μικρό το κακό. Ο τρελό-Μάριο ωστόσο έδειξε ότι δεν σταματάει εκεί και στο ματς με την Άρσεναλ έκανε δύο... δολοφονικά μαρκαρίσματα στον Σονγκ και τον Σανιά.

Παλιότερα, είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του, έβγαινε με μαφιόζους στη Νάπολι, ενώ είχε δημιουργήσει και σαματά έξω από κλαμπ, επειδή... γλυκοκοίταζε κοπέλα που συνοδευόταν και ίχε πλακωθεί με τον συμπαίκτη του Μάικα Ρίτσαρντς. Το gazzetta.gr θυμίζει ποδοσφαιριστές στο Νησί, που είχαν πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους εντός, εκτός και κάποιες φορές... και εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων!

Βίνι Τζόουνς
Κατέχει το ρεκόρ της πιο γρήγορης κάρτας σε έναν αγώνα στην Αγγλία, αφού είχε καταφέρει να δει την κίτρινη μέσα σε μόλις τρία δευτερόλεπτα! Αποβλήθηκε συνολικά 12 φορές στην καριέρα του και... κατάλαβε εν τέλει ότι του ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος του ηθοποιού σε ταινίες δράσης! Έπαιξε σε Γουίμπλετον, Λιντς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και ΚΠΡ. Το 1992 ήταν παρουσιαστής τοτ video «Οι σκληροί του ποδοσφαίρου», το οποίο παρουσίαζε τον ίδιο και άλλους... δύσκολους να δίνουν συμβουλές σε... εκκολαπτόμενους «σκληρούς άντρες!» Το video προκάλεσε κατακραυγή και τιμωρία! Ο σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι πάντως, είδε στο πρόσωπο του έναν εξαιρετικό ηθοποιό για τις ταινίες του.

Τζόι Μπάρτον
Το κακό παιδί του Αγγλικού ποδοσφαίρου που συνεχίζει να αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη φανέλα της ΚΠΡ. Έχει πλακωθεί έξω από εστιατόριο του Λίβερπουλ, γεγονός που τον οδήγησε στη... στενή, έχει... ξεβρακωθεί οn camera μέσα στο γήπεδο και φυσικά έχει πλακωθεί και με παίκτες άλλων ομάδων, όπως ο Πέντερσεν, ο Ντιαμπί, ο Ετούχου και ο Τσάμπι Αλόνσο.

Λι Μπόγιερ
Έχει χαρακτηριστεί ως αντίπαλος που όλοι μισούσαν να παίζουν εναντίον του. Την χρονιά που η Λιντς έφτανε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο... ορισμός του box του box μέσου, με τις εμφανίσεις του αφήνουν πίσω τον προβληματικό χαρακτήρα του. Ωστόσο, από μικρός είχε... θέματα. Σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε θετικός σε χρήση κάνναβης, ενώ το 2000 του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σωματική βλάβη σε φοιτητή, μαζί με τον τότε συμπαίκτη του και επίσης... καλόπαιδο, Τζόναθαν Γουντγκέιτ. Όντας παίκτης της Νιούκαστλ είχε πιαστεί στα χέρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον Κιέρον Ντάιερ, ενώ είχε... σπάσει και ένα κατάστημα των ΜακΝτόναλντ, ενώ είχε επιτεθεί ρατσιστικά και σε έναν Ασιάτη υπάλληλο. Αρκετές φορές είχε προκαλέσει πονοκέφαλους στα όργανα της τάξης. Πάντως, στην καριέρα του δεν συμπλήρωσε ούτε...100 κίτρινες κάρτες, αφού σταμάτησε στις 99!

Κρεγκ Μπέλαμι
Ταλαντούχος, εργατικός και τίμιος, αλλά... με νεύρα. Είχε μπλέξει με δικαστήρια, όπου τελικά αθωώθηκε μετά από δίκη που κράτησε πέντε μέρες για επίθεση σε δύο γυναίκες, ενώ είχε συλληφθεί στο Κάρντιφ για επίθεση σε δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων είχε και τραυματισμούς στο πρόσωπο. Το 2009 είχε... συγκρουστεί με οπαδό που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δύο χρόνια πριν είχε απειλήσει με μπαστούνι του γκολφ τον τότε συμπαίκτη του, Tζον Άρνε Ρίισε. Ο αείμνηστος Σερ Μπόμπι Ρόμπσον τον είχε περιγράψει ως «ένας εξαιρετικός παίκτης τυλιγμένος σε έναν ασυνήθιστο και βίαιο χαρακτήρα».

Πολ Γκασγκόιν
Παιχταράς μέσα στο γήπεδο, αλλά με πολλά προβλήματα. Αφενός όσον αφορά τις καταχρήσεις αλκοόλ και ναρκωτικών και αφετέρου λόγω του χαρακτήρα του. Ο «Γκάζα» είχε πει δημόσια πριν από ένα παιχνίδι της Αγγλίας με την Νορβηγία: «Άντε γαμ... Νορβηγοί». Τα ξεσπάσματα βίας ήταν κυρίως εκτός αγωνιστικού χώρου, όπου είχε εμπλακεί σε αρκετές καυγάδες, αλλά κυρίως το θύμα ήταν η σύζυγός του. Η πρώην του παίκτη, Σέριλ Γκασγκόιν, με τον οποία έμεινε παντρεμένος για 8 χρόνια έχει δηλώσει ότι αρκετές φορές την άφηνε με μαυρισμένα μάτια, εξαρθρωμένα δάχτυλα και πολλαπλούς μώλωπες.

Ντένις Γουάιζ
Έκανε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να δηλώσει ότι «μπορεί να ξεκινήσει καυγά ακόμα και σε άδειο σπίτι!». Έπαιξε στην Τσέλσι, με την οποία κυρίως συνδέθηκε από το 1990 μέχρι το 2001 και ήταν γνωστός για το σκληρό παιχνίδι του και τον... ευέξαπτο χαρακτήρα του. Στους «Μπλε» είχε θέμα τόσο με τις συχνές αποβολές του, όσο και με τα... καμώματά του εκτός γηπέδου. Το 1995 καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για επίθεση σε οδηγό ταξί. Ποινή, που στη συνέχεια «έπεσε» στην έφεση. Τον Απρίλιο του 1999 κατηγορήθηκε για... ξύλο στον Μαρσελίνο Ελένα της Μαγιόρκα, ενώ την ίδια σεζόν έχασε συνολικά 15 ματς πρωταθλήματος λόγω αποβολών! Ως παίκτης της Λέστερ το 2002, έσπασε τη μύτη του τότε συμπαίκτη του Καλούμ Ντάβιντσον!


Κέβιν Μουσκάτ
Λιγότερο γνωστός από τους υπόλοιπους, αλλά... περισσότερο βίαιος! Ο Μουσκάτ έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο μισητό άτομο στο ποδόσφαιρο» από τον πρώην παίκτη της Μπέρμιγχαμ, Μάρτιν Γκράινγκερ, ενώ έχει τραυματίσει στην καριέρα του πολλούς παίκτες, ανάμεσά τους ο Κρεγκ Μπέλαμι και ο Κριστόφ Ντουγκαρ. Ο πρώην παίκτης της Τσάρλτον, Μάτι Χολμς του έκανε μήνυση και κέρδισε 250.000 λίρες, καθώς μετά από φονικό του μαρκάρισμα έκανε τέσσερις εγχειρήσεις στο πόδι του. Ο Άσλεϊ Γιανγκ, στο πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι σε ηλικία 18 ετών είχε αποκαλύψει ότι ο Μούσκατ τον είχε απειλήσει ότ «αν με περάσεις, θα σου σπάσω τα πόδια!» Ωστόσο, ο επιθετικός του χαρακτήρας... άρεσε σε ορισμένους προπονητές, με τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Αγγλίας και... γνωστό τσεκούρι των ημερών του, Τέρι Μπούτσερ, να δηλώνει ότι: «Κάθε προπονητής στην μεγάλη κατηγορία θα ήθελε τον Κέβιν και εγώ δεν αποτελών εξαίρεση».



 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα