Αστυνομικοί αρνούνται να καταθέσουν για το Χίλσμπορο!

Αστυνομικοί αρνούνται να καταθέσουν για το Χίλσμπορο!

Θάνος Σαρρής
Αστυνομικοί αρνούνται να καταθέσουν για το Χίλσμπορο!

bet365

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την «μαύρη» μέρα του 1989, όταν 96 οπαδοί της Λίβερπουλ βρήκαν τραγικό θάνατο στο γήπεδο του Χίλσμπορο, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν μαρτυρίες στη νέα ανάκριση για τις ευθύνες της τραγωδίας.

Τα θύματα δικαιώθηκαν από την Ανεξάρτητη Επιτροπή, ωστόσο οι διαδικασίες για την απονομή ευθυνών σε άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται, συνεχίζονται. Οι δικηγόροι των τριών πιο υψηλόβαθμων αξιωματικών σε υπηρεσία εκείνη τη μέρα, καθώς και οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας τόνισαν ότι η νέα ανάκριση θα καθυστερήσει πολύ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ποινικές διαδικασίες.

Αν η ανάκριση ξεκινήσει νωρίτερα, ο νομικός εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε ότι οι αξιωματικοί που βρίσκονται υπό διερεύνηση θα εξασκήσουν το δικαίωμά τους να μην δώσουν καταθέσεις, έτσι ώστε να αποφύγουν το ρίσκο της αυτοενοχοποίησης. Mε λίγα λόγια, είναι πιθανόν η έρευνα να χρονοτριβήσει πάρα πολύ....
«Πολλοί από αυτούς τους μάρτυρες θα βρεθούν υπό διερεύνηση για πιθανά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένου της ανθρωποκτονίας και υπάρχει πιθανότητα να διωχθούν. Είναι πιθανόν να υπάρξει μια αυξημένη συχνότητα εμφάνισης μαρτύρων που θα αρνηθούν να δώσουν στοιχεία, επικαλούμενοι το δικαίωμα της μη αυτοενοχοποίησης», τόνισε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της προανακριτικής ακρόασης.
Ο δικαστής Γκόλντρινγκ, από την πλευρά του, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειές των θυμάτων, τόνισε ότι η ανάκριση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Έθεσε ως χρονικό περιθώριο τους πρώτους μήνες του 2014. Ξεκαθάρισε δε ότι με το να περιμένει την ποινική έρευνα και μετά τις όποιες διώξεις και εφέσεις, θα υπάρξει καθυστέρηση έξι χρόνων!
Ο εκπρόσωπος των οικογενειών τον πίεσε να αναθέσει σε δικό του προσωπικό τη διαδικασία της συλλογής αποδείξεων, αφού οι οικογένειες δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ανεξάρτητη Επιτροπή για παράπονα που αφορούν την αστυνομία, η οποία και συλλέγει τα στοιχειά για την συμπεριφορά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια και μετά την τραγωδία....
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα