«Πλάνο και επενδύσεις στη Σίτι»

«Πλάνο και επενδύσεις στη Σίτι»

Θάνος Σαρρής
«Πλάνο και επενδύσεις στη Σίτι»

bet365

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, μίλησε για τα όσα χρειάζεται η Μάντσεστερ Σίτι για να καθιερωθεί στην κορυφή και αναφέρθηκε σε μια έρευνα που είχε πραγματοποιήσει όσο βρισκόταν στη Μπαρτσελόνα.

Ο Σοριάνο δεν άσκησε κριτική στον Μαντσίνι, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Σίτι είναι ένα πλάνο, το οποίο και έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται: «Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ξανά το πρωτάθλημα σε οποιοδήποτε Λίγκα, πόσω μάλλον στην Πρέμιερ Λιγκ. Για μια φορά μπορείς να την κερδίσεις με τύχη, ωστόσο μακροπρόθεσμα χρειάζεσαι πλάνο και επενδύσεις για να φτάσεις στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2003 κάναμε μια μελέτη στη Μπαρτσελόνα και για κάθε παίκτη που έφτανε στην πρώτη ομάδα από τις ακαδημίες, υπήρχε ένας μέσος όρος κόστους 2 εκατομμυρίων, που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα αν δείτε την τωρινή αξία των παικτών. Η αρχή του να βγάζεις παίκτες είναι θεμελιώδης για να δώσεις μια τεχνική ταυτότητα στο σύλλογο, επειδή αυτό οδηγεί σε ένα στυλ παιχνιδιού.

Πρέπει να μαθαίνουν από πέντε χρονών το στυλ της ομάδας και στη συνέχεια παίρνεις τα προνόμια. Η ομάδα μας είναι ακόμα ανταγωνιστική, το πρόβλημά μας είναι αν βρούμε παίκτες δυνατότερους από αυτούς που έχουμε ήδη, κάτι που δεν είναι εύκολο. Τε τελευταία τρία χρόνια χάσαμε 200 εκατομμύρια, μετά 100 και τώρα προσπαθούμε να μην ξεπεράσουμε τα 50. Ωστόσο, έχουμε επενδύσει 150 εκατομμύρια στις υποδομές. Είναι ένα φανταστικό πρότζεκτ, το οποίο στοχεύει στην οικονομική σταθερότητα», είπε ο Καταλανός.
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα