Eκτελεστής από τα... γεννοφάσκια του! (vids)

Θάνος Σαρρής
Eκτελεστής από τα... γεννοφάσκια του! (vids)

bet365

O Mάικλ Όουεν ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο και το gazzetta.gr θυμάται 10 σημαδιακά γκολ του «Μιχαλάκη» που κατάφερε να διχάσει την Αγγλία!

Από wonderboy της Λίβερπουλ εξελίχθηκε σε εχθρό για τους οπαδούς των Ρεντς. Η καριέρα του όταν αποφάσισε να αφήσει το Άνφιλντ για να γίνει Γκαλάκτικο δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι περισσότεροι, ωστόσο ο Μάικλ Όουεν δεν παύει να είναι ένας παίκτης που έχει αφήσει το στιγμα του στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι τραυματισμοί τελικά των λύγισαν και από τη στιγμή που δεν κατάφερε ούτε στη Στόουκ να βρει τον παλιό του εαυτό, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της χρονιάς. Το gazzetta.gr θυμάται 10 αντιπροσωπευτικά γκολ του.

Το schoolboy των ρεκόρ
Σε ηλικία 16 ετών ο Μάικλ Όουεν ήταν ήδη διεθνής με τις μικρές, πολύ μικρές ομάδες της Αγγλίας και μάλιστα έγραφε το δικό του ρεκόρ με 28 γκολ σε 20 ματς με τις Εθνικής κάτω των 15 και κάτω των 16! Την ίδια στιγμή, «έφτιαχνε» το όνομά του και στις τάξεις της Λίβερπουλ. Το 1995 πέτυχε το νικητήριο γκολ απέναντι στη Βραζιλία του Ροναλντίνιο στο Γουέμπλεϊ, δείχνοντας την εκτελεστική του δεινότητα!
«Α good strike by the teenager»
Το γκολ που είχε πετύχει απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ το 1997 δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν όμως χαρακτηριστικό γκολ Όουεν και μάλιστα ενώ ο 18χρονος επιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα προς την καθιέρωση. Μπαλιά του ΜακΜάναμαν, τρομερό σπριντ και ιδανική εκτέλεση!
«Σφυριά» στη Γουέστ Χαμ
Με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ ο Μάικλ Όουεν το 2002 σημείωσε ένα ακόμα εξαιρετικό γκολ, βασισμένο αποκλειστικά στη δική του κλάση. Πήρε την μπάλα με την άμυνα των «Σφυριών» οργανωμένη και κατάφερε να τη διασπάσει μόνος του!
Αγγλική συνταγή
Η καριέρα του στην Ισπανία γενικά δεν θεωρείται επιτυχημένη, ωστόσο στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε 16 γκολ. Έχοντας στο πλευρό του τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην Εθνική Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένιωθε σίγουρα καλύτερα. Δείτε τη συνεργασία τους απέναντι στην Μπαρτσελόνα.
«Σακούλες» στην Αργεντινή
Στο Μουντιάλ του 1998 η Αργεντινή είχε αποκλείσει στα πέναλτι την Αγγλία στους «16» της διοργάνωσης, με την κανονική διάρκεια να λήγει 2-2. Ο Μάικλ Όουεν είχε πετύχει ένα γκολ τον συνοδεύει από τότε, περνώντας τον Σαμότ, τον Βίβας και τον Ρομπέρτο Αγιάλα, πριν «εκτελέσει» ιδανικά τον Κάρλος Ρόα!
Τα πέντε στη Γερμανία
Την πρώτη του Σεπτέμβρη το 2001, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002, η Αγγλία έριχνε πέντε γκολ στη Γερμανία μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, με όλα τα τέρματα να μπαίνουν από παίκτες της Λίβερπουλ! Την αξέχαστη αυτή νύχτα ο Μάικλ Όουεν πέτυχε χατ-τρικ, ενώ από ένα πρόσθεσαν ο Τζέραρντ και ο Χέσκι. Ο Γιάνκερ είχε ανοίξει το σκορ για τα Πάντσερ.
Τη σφραγίδα του στον τελικό
Το 2001 η Λίβερπουλ του Ζεράρ Ουγιέ κατακτούσε πέντε τιτλους! Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ, ο Μάικλ Όουεν έκλεψε την παράσταση. Σημείωσε δύο γκολ στα τελευταία επτά ματς του αγώνα με την Άρσεναλ, χαρίζοντας στην ομάδα του τον τίτλο.
Απέναντι στη μέλλουσα...
Το 2003, όταν ο Μάικλ Όουεν σκόραρε απέναντι στη «μισητή» Μάντσεσττερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Λιγκ Καπ και διαμόρφωνε το τελικό 2-0, κανείς δεν περίμενε ότι μετά από λίγα χρόνια θα φορέσει τη φανέλα με τον διάβολο...
Το γκολ με τη Σίτι
Πιθανότατα το τελευταίο «βαρύ» γκολ που πέτυχε. Στην πρώτη χρονιά που η Σίτι είχε... ανοίξει την κάνουλα με τα χρήματα και με τον Μαρκ Χιουζ στον πάγκο της, πήγε στο Ολντ Τράφορντ να πάρει αποτέλεσμα. Το ματς ήταν 3-3 και ο Μάικλ Όουεν στο τέλος σημείωσε το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι, με την ομάδα του να παίρνει ξανά το πρωτάθλημα.
Το σημαδιακό...
Στην ήττα της Στόουκ από τη Σουόνσι με 3-1, ο Μάικλ Όουεν σκόραρε μετά από 18 μήνες ξηρασίας. Είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής του γκολ με τους Πότερς, ωστόσο ήταν σημαδιακό, καθώς αποτέλεσε το 150ο στην Πρέμιερ Λιγκ!
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα