Της ήρθε Κουτί(νιο) για το μέλλον

Της ήρθε Κουτί(νιο) για το μέλλον

Ball Boys Ball Boys
Της ήρθε Κουτί(νιο) για το μέλλον

bet365

Ο Φελίπε Κουτίνιο σκορπίζει αισιοδοξία στα πρώτα του ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ο Θάνος Σαρρής γράφει στα Ball Boys για τον Βραζιλιάνο και το μέλλον των Ρεντς.

«Έχει στιγμές μαγικής λάμψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ για τον πιτσιρικά από το Ρίο που πήγε στο Άνφιλντ τον Ιανουάριο με μεταγραφή από την Ίντερ. Ο Μπρένταν Ρότζερς, φυσικά, το περίμενε. Έβγαλε από τα ταμεία της ομάδας σχεδόν 9 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει και του έδωσε τη «βαριά» φανέλα με το νούμερο 10.«Στη Βραζιλία, αυτός που φοράει το νούμερο 10 καταστρώνει τις επιθέσεις. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και εγώ εδώ. Το νούμερο που έχω στη φανέλα δεν μου προσθέτει επιπλέον πίεση», τόνιζε ο ίδιος, δείχνοντας να κατανοεί από νωρίς το ρόλο του.

Σύμφωνοι, το δείγμα γραφής του είναι μικρό. Ακόμα κι έτσι όμως υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής κάποιων συμπερασμάτων. Στα δύο από τα τρία ματς που έχει ξεκινήσει βασικός αντίπαλοι ήταν η Σουόνσι και η Τότεναμ, ομάδες που παίζουν γενικώς ανοιχτά και ευνοούσαν το παιχνίδι του. Απέναντι στους «Κύκνους», κατάφερε να σκοράρει μετά από εξαιρετική συνεργασία των συμπαικτών του. Πρώτο του ματς ως βασικός και κέρδισε το χειροκρότημα όλων όταν έγινε αλλαγή. Ανάλογη συνέχεια στο εμφατικό 4-0 επί της Σουόνσι με δύο ασίστ και τέλος η μεγάλη αντροπή των Ρεντς μέσα στο Άνφιλντ επί των Σπερς. Τρεις εμφανίσεις ως βασικός, τρία θετικότατα δείγματα. Και πάνω από όλα, δείχνει να δένει στη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού που επιθυμεί ο Μπρένταντ Ρότζερς.

Κάποιοι, όταν τον πήρε η Λίβερπουλ, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το πως θα ταιριάξει στην 11άδα με τον Σουάρες και τους υπόλοιπους που υπάρχουν από τη μέση και μπροστά. Το πρόβλημα αυτό δείχνει να λύνεται με τη χρησιμοποίηση του Κουτίνιο στα αριστερά, με τον Ρότζερς να του δίνει ωστόσο μια ελευθερία να κινείται προς την περιοχή και να εκμεταλλεύεται την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και την τεχνική του. Εις βάρος του Στέρλινγκ, για να χωράει και ο Ντάουνινγκ, αλλά ο 18χρονος δεν θα πάει χαμένος. Τα ματς είναι πάρα πολλά.
Στο παρακάτω γράφημα του αγώνα με τη Γουίγκαν, φαίνεται καθαρά ότι ο Κουτίνιο κινήθηκε πολύ και στον άξονα (πηγή: Sqawka).
Στο ματς με τη Σουόνσι, παρότι είχε περισσότερο συμμετοχή από τα άκρα, από τον χάρτη θερμότητας φαίνονται οι κινήσεις του και στον άξονα (πηγή: sqawka).
Οι πάσες του στο παιχνίδι με την Τότεναμ δεν ήταν τόσο συχνές (19 σε 58 λεπτά), όσο θα περίμενε κανείς για τον τρόπο ανάπτυξης που θέλει ο Βορειοιρλανδός προπονητής. Τα ποσοστά των επιτυχημένων μεταβιβάσεων στο ίδιο ματς (45%) δεν ήταν επιπέδου Τσάβι ή τουλάχιστον... Μπρίτον. Παρόλα αυτά, είναι δεδομένο ότι όταν σηκώσει το κεφάλι του και σημαδέψει, πιθανότατα θα δημιουργήσει συναγερμό! Είναι από τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να κοιτάξει κανείς πίσω από τα νούμερα για να κατανοήσει την αξία του, με βροντερό παράδειγμα το παιχνίδι με τους Σπερς. Κινητικός, δεν κρύβεται, τρομερή τεχνική και σπάνια ευφυΐα. Εξάλλου, στα ματς με Γουίγκαν και Σουόνσι είχε 75% και 78% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες αντίστοιχα!
«Είναι ένας νεαρός παίκτης, με μεγάλη εμπειρία και ανήκει στο κύμα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών. Έχει ταιριάξει άψογα, επειδή είναι ένας θαυμάσιος τεχνίτης και είναι πολύ καλός τακτικά. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έξυπνος στις πάσες του, που μπορεί να δημιουργήσει και να πετύχει γκολ», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ρότζερς, δείχνοντας τους λόγους που ο Βραζιλιάνος έχει «κουμπώσει» στην 11άδα. Στο διάστημα που έπαιξε δανεικός στην Εσπανιόλ είχε πέντε γκολ σε 16 ματς. Αν καταφέρει να διατηρήσει την καλή του σχέση με τα δίχτυα και στην Πρέμιερ Λιγκ, θα προσθέσει σημαντικά γκολ από περιφερειακές θέσεις για τους Ρεντς.
Μολονότι δεν είναι ο πιο δυνατός ή πιο γρήγορος παίκτης στο Νησί, είναι ακόμα μόλις 20. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στα αγγλικά δεδομένα. «Το ποδόσφαιρο είναι αρκετά διαφορετικό από ότι έχω συνηθίσει, επειδή πρέπει να είσαι πολύ πιο γρήγορος. Ο ρυθμός είναι πολύ πιο γρήγορος από τη Βραζιλία ή την Ιταλία», παραδέχεται, για να τονίσει ωστόσο ότι: «Είμαι ήρεμος σχετικά με τη σωματική πλευρά του παιχνιδιού εδώ. Αν με ρίξουν κάτω, θα σηκωθώ και θα συνεχίσω να παίζω!». O ενθουσιασμός που έχει επιφέρει η συνολική συμμετοχή του Κουτίνιο στο παιχνίδι της Λίβερπουλ είναι εμφανής και το σπουδαιότερο είναι ότι σκορπίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Οι Ρεντς παίζουν ωραία μπάλα, πλέον παίρνουν αποτελέσματα και έχουν παίκτες που μπορούν να χτίσουν πάνω τους.
Ο Στίβεν Τζέραρντ το είπε ξεκάθαρα: «Νομίζω ότι δείτε τον καλύτερο εαυτό του την επόμενη χρονιά, όταν θα κάνει προετοιμασία και θα έχει συνηθίσει την ταχύτητα του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Από όσα έχει δείξει πάντως είναι ένας κορυφαίος παίκτης που αξίζει να φοράει τη φανέλα της Λίβερπουλ». Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει παίκτες να ξεκινούν εξαιρετικά σε μια ομάδα και στη συνέχεια να εξαφανίζονται. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται υπομονή για να κριθεί ο Κουτίνιο. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει κάνει.
Η επόμενη χρονιά, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για όλους, όχι μόνο για τον νεαρό Βραζιλιάνο. Ο Ρότζερς είχε αρκετά lows, αλλά στηρίχθηκε. Η φιλοσοφία του έχει περάσει στην ομάδα. Ο Στάριτζ και ο Κουτίνιο που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο δείχνουν ότι μπορούν και με το παραπάνω να βγάλουν τα λεφτά τους και ήδη θεωρούνται βασικοί. Ο Βορειοιρλανδός δήλωσε ξεκάθαρα ότι το επόμενο καλοκαίρι θέλει να πάρει τρεις ή τέσσερις ακόμα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Με τους «παλιούς» να γνωρίζουν τα «θέλω» του, τις επιτυχημένες μεταγραφές του Ιανουαρίου να κάνουν προετοιμασία με τους υπόλοιπους και τις προσθήκες που αναμένεται να γίνουν, η συγκυρία φαντάζει ιδανική για τους Ρεντς και τον Ρότζερς. Αν και πάλι η Λίβερπουλ απογοητεύσει, οι κριτικές στο πείραμα Ρότζερς δεδομένα θα γίνουν αβάσταχτες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys